da li je pristojno imati više od 200 FB prijatelja?

Izvini, ali to su moji obozavaoci. Sta da ja tu radim? Da ih rasteram? Da im kazem da nisu pozeljni? Stavrno ne bi bilo u redu, zar ne? Eto, ti ne volis te tvoje ucenike, a njima je tako simpaticno da budu sa svojom uciteljicom drugari na Fejsbuku. Kao da nikada nisi bila dete. :( A i zbog toga nam je ovakvo skolstvo, uciteljice, koje jure da se kresnu sa direktorom ili profesorom fizickog i da se uvale za stalni posao. A deca, ko njih sisa!? :(

To je bila samo sala, ali je ti nisi shvatila...
Konstatacija da ne volim svoje ucenike nema veze s mozgom, samo smatram da treba da postoji neka distanca medju nama. To me sputava, lisava da budem spontana, da se nasalim slobodnije, da nesto prokomentarisem, razumes?
I nisam uciteljica nego profesor, posto osetim ironiju medju redovima.
A potenciranje kresanja uciteljica sa direktorima i profesorima fizickog samo pokazuje karakteristike posla kojim se ti bavis. Cast izuzecima.
Nije mi samo jasno zasto "prijatelje" nazivas obozavaocima.

To je bila samo sala, ali je ti nisi shvatila...
Konstatacija da ne volim svoje ucenike nema veze s mozgom, samo smatram da treba da postoji neka distanca medju nama. To me sputava, lisava da budem spontana, da se nasalim slobodnije, da nesto prokomentarisem, razumes?
I nisam uciteljica nego profesor, posto osetim ironiju medju redovima.
A potenciranje kresanja uciteljica sa direktorima i profesorima fizickog samo pokazuje karakteristike posla kojim se ti bavis. Cast izuzecima.
Nije mi samo jasno zasto "prijatelje" nazivas obozavaocima.

Izvini, profesorko. A cega, ako smem da pitam.
Vidis, moji prijatelji i ja idemo na kafu, zezamo se, salimo se, ali ne preko kompjutera, vec uzivo ili se cujemo telefonom ili Skypeom. Medju mojim obozavaocima postali su mi i neki prijatelji.
Obozavaoci su, jer su obozavaoci.
Naravno, da treba da postoji i distanca. Napravi profil za njih. Na Zapadu je profesor dostpan ucenicima 24 h. Nemoj taj profil da dajes prijteljima ili ima objasni o cemu se radi. Samo se kod nas jos veruje da su ucitelj (profesor) i lekar bogovi.
Nemoj da osetis, ironiju, jer je nema, a to sto prebacujes za moj posao, svako se bavi onim sto mu se svidja ili mora.

fejsbuk je mjesto gdje se okupljaju fejsbuchnici. da li je uopshte pristojno imati prijatelje fejsbuchnike? nakon brojke 200 to već postaje nacija fejsbuchnika. zajednica gdje se ljudi medjusobno ne poznaju, a vjeruju da pripadaju istom plemenu. kako vi izdvajate svoje fejsbuchnike? koja su to kosmichka pravila?

Meni su tamo prijatelji iz osnovne skole,srednje,sa fakulteta i rodbina. Sasvim dosta.:) I nije 200. :)

Back