Milan od Gruze
Buduća legenda
- Poruka
- 47.263
Savest treba da sledi pravdu.Pravda i savest nemaju veze jedno sa drugim.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Savest treba da sledi pravdu.Pravda i savest nemaju veze jedno sa drugim.
jel ? hajde da cujem..šta je pravda?Postoji, ali ti nisi razumela šta je pravda. Zato ti nije jasno.
Nečista je savest najveći oblik kazne koji sustigne one koji je imaju a izbjegli su zakonskoj pravdiPravda i savest nemaju veze jedno sa drugim.
Ne. Nisu povezani.Savest treba da sledi pravdu.
Pravda je subjektivan osećaj. Kada se nad nekim ili nečim izvrši nešto što mi smatramo da je loše, radnja kojoj se tom izvršitelju takođe učini nešto slično mi zovemo pravdom.jel ? hajde da cujem..šta je pravda?
i nisam rekla da ne postoji vec da sve manje verujem da postoji, imajuci u vidu na primer današnje društvo u kome živimo
Ako je to najveći, koji su ostali oblici kazni za one koji su izbegli zakon?Nečista je savest najveći oblik kazne koji sustigne one koji je imaju a izbjegli su zakonskoj pravdi
Ako nemaš savjest onda si sikopata i moraš da živiš bez suosečanja i ljubavi nebi živela u glavi sikopate a verujem da nije nito prijatnoAko je to najveći, koji su ostali oblici kazni za one koji su izbegli zakon?
To nije bio odgovor na pitanje koje sam postavio.Ako nemaš savjest onda si sikopata i moraš da živiš bez suosečanja i ljubavi nebi živela u glavi sikopate a verujem da nije nito prijatno
Pitanje je koja je druga kazna ato sam i napisala ne razumem štaje tu nejasnoTo nije bio odgovor na pitanje koje sam postavio.
Nisi napisala "ne razumem", nego nešto o sikopatama.Pitanje je koja je druga kazna ato sam i napisala ne razumem štaje tu nejasno
Pravda ne moze da bude subjektivna i da zavisi od pojedincaPravda je subjektivan osećaj. Kada se nad nekim ili nečim izvrši nešto što mi smatramo da je loše, radnja kojoj se tom izvršitelju takođe učini nešto slično mi zovemo pravdom.
Zato je izjava da sve manje veruješ u pravdu, ili da pravda ne postoji, pogrešna.
Pravda je delovanje na nekoga ili na nešto. A u delovanje ne možeš da ne veruješ. Delovanje je radnja. A radnja je uvek postojala i postojaće. Samo je potrebno da je subjekat izvrši.
Ukoliko ti smatraš da je nešto nepravda, a ne deluješ suprotno tome, ti si krivac zašto pravda ne postoji. Pravda sama po sebi nije nikakav entitet, pa da verujemo, ili ne verujemo u njega.
Pravda može da bude i subjektivna i da zavisi od pojedinca. I sama si napisala da zavisi od donetih zakona. Zakoni se donose subjektivno, a samo teže da budu objektivni.Pravda ne moze da bude subjektivna i da zavisi od pojedinca
Ulpijan je ( cuveni pravnik rimskog doba) govorio da je pravda kada daš svakom ono što mu pripada po zasluzi i svakom svoje.
A pravičnost je sprovodjenje pravde u praksi .
Da pravda ne bi bila subjektivna u svakom razvijenom društvu doneti su zakoni prema kojima se deli pravda po zasluzi i po onome što nam pripada.
Postoji još nešto bez cega poravda ne moze a to je moral koji je varijabilan od društva do društva u kome se živi kao i pravda i pravicnost
I sve manje verujem u pravdu i pravicnost..jel sada jasno ?
ma da..cao.odoh jaPravda može da bude i subjektivna i da zavisi od pojedinca. I sama si napisala da zavisi od donetih zakona. Zakoni se donose subjektivno, a samo teže da budu objektivni.
Moral je takođe subjektivan i zavisi od ličnosti i od društva u datom vremenskom periodu.
Jel sada jasno?

Tolko...ma da..cao.odoh ja![]()
Kazna im je štasu sikopate di bre moram da ti sve narišemNisi napisala "ne razumem", nego nešto o sikopatama.
Ne riši više ništa. Muka mi je od tebe.Kazna im je štasu sikopate di bre moram da ti sve narišem
Moram da priznam dasi mnogo nevaspitan Odi bre materi i zahevaj date vaspita šta nije dosad ida te uči ličnoj kulturiNe riši više ništa. Muka mi je od tebe.
Kako kod koga.Ne. Nisu povezani.
Nema tu kako kod koga. Savest i pravda nemaju veze jedno sa drugim. Ako misliš da imaju, obrazloži.Kako kod koga.
To zavisi od vaspitavanja.Da li je vaspitavanje vrseno npr po Hriscanskom kodeksu ili npr po nacistickom itd.Nema tu kako kod koga. Savest i pravda nemaju veze jedno sa drugim. Ako misliš da imaju, obrazloži.
Šta zavisi od vaspitanja? Savest ili pravda? Gde je tu povezanost?To zavisi od vaspitavanja.Da li je vaspitavanje vrseno npr po Hriscanskom kodeksu ili npr po nacistickom itd.
Ako je covek vaspitavao svoju savest po pravdi , onda su one povezane.Šta zavisi od vaspitanja? Savest ili pravda? Gde je tu povezanost?
Mnogo lepo rečeno ko hoće da razume razumećeAko je covek vaspitavao svoju savest po pravdi , onda su one povezane.
Ako je pak vaspitavao svoju savest prema svojoj npr.pohlepi, onda svakako nisu povezane.