Davala mi je sve vrste „znakova privlačnosti“, kao što je produženi kontakt očima dok razgovaramo, stoji blizu mene, smeška mi se kad god me vidi (smeši se i očima), ne zaboravlja se stvari o meni (kao npr. kada je moj rođendan, čestitala mi je rođendan odmah ujutru), zove me kada joj treba pomoć, kada se smejemo u grupnom okruženju, ona uvek prvo gleda u mene, čak i ako sam iza nje itd. Ali bilo je nekih čudnih znakove kao što je nervoza oko mene, ponekad ne može da me gleda u oči dok pričam ili se njeno ponašanje promeni kada uđem u prostoriju, na primer kada prica i kada se smeje sa prijateljima, prestane da prica i smeje se i postane cutljiva.
Kako je vreme prolazilo, odlučio sam da je pozovem da izađemo i odemo na piće, a ona je sa oduševljenjem pristala, ali mi je rekla da prvo mora da uhvati uslov. Prihvatio sam to i rekao joj da mi kaže kada bude slobodna. To se nije dogodilo i u međuvremenu je izlazila sa svojim najboljim prijateljima i objavljivala to na IG. Tako da sam pretpostavio da ona nije zainteresovana i pokušao da nastavim dalje. Ali, pre nego što je počela naša godina na fakultetu, pitala me je da li želim da budem u istoj grupi sa njom i njenim najboljim drugaricama. Pristao sam da budem sa njima. I kako je godina počela, primetio sam da se njeno ponašanje prema meni donekle promenilo. Bila je aktivnija u razgovoru sa mnom, želi da zna neke stvari o meni, pažljivo sluša kada razgovaram sa drugima i postavlja mi pitanja, govorila mi je neke stvari koje ranije ne bi, tražila je da sednem sa njom i njenim najboljim prijateljima kada imamo predavanja (kada sam pokušao da sedim na drugom mestu, pitala me je „Gde ćeš, zar ne želiš da sediš sa nama?“), ponekad me zeza zbog nekih smešnih stvari koje su mi se desile itd. Kad god razgovaram sa njom , ona ima tu iskru u očima ili ne znam kako da to opišem, ali izgleda kao da je srecna/ zadovoljna kada razgovara sa mnom i to mnogo vise nego ranije.
Njene najbolje drugarice (sa kojima smo u grupi) su postale mnogo ljubaznije prema meni nego ranije, pa pretpostavljam da im je možda pričala neke stvari jer su veoma bliske i imaju svoj grupni chat i pričaju bukvalno o svemu i zato sam potpuno siguran da znaju za da mi se ona dopada.
Pa šta vi mislite? Da li ona zeli samo prijateljsvto ili možda želi da me bolje upozna pre odlaska na sastanak (njen bivši dečko je bio njen jedan od najboljih drugara iz škole)? Imam neki osecaj da je ona malo vise stidljiva kada su u pitanju te stvari pa zato i razmisljam da li mozda prvo zeli da se zblizimo kao prijatelji. Ako imate ideju šta da radim, dajte mi neki savet. Hvala unapred i izvinjavam se na malo dužem postu.