Da li je ok zdipiti knjigu?

Речник књижњвних термина? :shock: Па где ти стаде, човече?

Иначе, мој ћале ме је стално грдио због те моје ''склоности''...а онда сам открила на кога сам кад сам пронашла неколико књига са печатима разних библиотека из неких давних времена његове младости! :wink:

HeBePoBaTaH_:

Ulov > Rečnik književnih termina; Lovište - Biblioteka grada Beograda

Ulov : Antologija savremene američke proze; Knjiga o US revoluciji; Lovište - Američki kulturni centar

HeBePoBaTaH_ je samo to ukrao i iskoristio maksimalno.

Hvala lepo :lol:

Mrzim Biblioteku grada Beograda!!! tj. njen menadžment...
go for it!
Nisam za krađu, niti iz biblioteke, niti iz knjižare, a pogotovo ne od prijatelja... Mada, kada sam bila mlađa (preciznije: tinejdžerka) bilo mi je extra uzbudljivo da kradem i najčešće su to bile knjige jer su me, naravno, one najviše zanimale. Neću pričati o svojim drugim lopovskim poduhvatima, ali u jednom momentu mi se probudila savest... i ne samo da sam prestala da kradem, nego sam ostavila i druge svoje loše običaje. Valjda sam odrasla i prestala da mislim samo na sebe, a kratkovidost mi se iz glave preselila u oči.

Nije teško biti fin :)
&
easy come, easy go

Hellen:

Иначе, мој ћале ме је стално грдио због те моје ''склоности''...а онда сам открила на кога сам кад сам пронашла неколико књига са печатима разних библиотека из неких давних времена његове младости! :wink:

hehehe, i ja sam svoj recnik knj.t. dobila na cudan nacin - kao odstetu za Malog princa - drugarica kada su krecili stan negde zaturila, a to bil amoja jako drag aknjiga, bla, bla...
maksimalno iskoristvam indeed!
Oktoih je dobar za ukrasti - male knige, tanke :wink:

Betty:
Hellen:

hehehe, i ja sam svoj recnik knj.t. dobila na cudan nacin - kao odstetu za Malog princa - drugarica kada su krecili stan negde zaturila, a to bil amoja jako drag aknjiga, bla, bla...

Витрина је била откључана, а ранац велики, ишао сам на Калиш на тернинг :) Књига ми је била потребна, а имала је неку ненормалну цену за џеп тадашњег школарца.
Можда је твој тата био у војсци библитекар, па је књиге посудио на дуже време :wink:

Betty, od Oktoiha na Sajmu kradeš, sram te bilo, a drugo oko u glavi? Pazi da se ne zaneseš sledeći put, imaju fenomenalne slikarske mape, ogromne su i koštaju oko soma evrića. :D

Можда је твој тата био у војсци библитекар, па је књиге посудио на дуже време

...То су печати градских библиотека из места у којима се школовао и са његовог факса! :wink:

...А после се пита на кога сам се одметнула... :? ...Ал да се разумемо, никада ништа друго сем књиге нисам здипила! ( Не рачунам лубенице кад сам била клинка... 8) )

HeBePoBaTaH_:
Betty:
Hellen:

Витрина је била откључана, а ранац велики, ишао сам на Калиш на тернинг :) Књига ми је била потребна, а имала је неку ненормалну цену за џеп тадашњег школарца.
Можда је твој тата био у војсци библитекар, па је књиге посудио на дуже време :wink:

Betty, od Oktoiha na Sajmu kradeš, sram te bilo, a drugo oko u glavi? Pazi da se ne zaneseš sledeći put, imaju fenomenalne slikarske mape, ogromne su i koštaju oko soma evrića. :D

:) vitrina otključana,ranas prazan, a još pride nikoga u prostoriji...sasvim neobično. Mislim da to ne verujem za ovo. A to što si ukrao, baš me zanima - KAKO si maksimalno iskoristio? Studirao književnost?

btw. šta je to slikarska mapa

Hellen:
Можда је твој тата био у војсци библитекар, па је књиге посудио на дуже време

...То су печати градских библиотека из места у којима се школовао и са његовог факса! :wink:

...А после се пита на кога сам се одметнула... :? ...Ал да се разумемо, никада ништа друго сем књиге нисам здипила! ( Не рачунам лубенице кад сам била клинка... 8) )

ybt, Hellen, LUBENICE si ćornula????

ja sam ćapila one praline punjene cherry brendijem
eh
celo jedno leto
drugarica i ja
obe po deset godina
posle skapiraš: ne krade se u radnji u kraju
(odeš u neku drugu)

:) vitrina otključana,ranas prazan, a još pride nikoga u prostoriji...sasvim neobično. Mislim da to ne verujem za ovo. A to što si ukrao, baš me zanima - KAKO si maksimalno iskoristio? Studirao književnost?

btw. šta je to slikarska mapa[/quote]

Radio je Ljuba, krupni bibliotekar sa uvek punim ustima. Mislim da više ne radi. Tražio sam neku knjigu i dobio po hiljaditi put odgovor da je imaju u depou. Istovremeno, bila je neka proslava u Biblioteci grada 8) Rekao mi je da sačekam, ali nije otišao da nadje knjigu, već ko zna gde... Tada, deo sa vitrinama nije bio čitaonica. Sada je sve pod ključem.

Maksimalno sam je iskoristio u baštovanstvu, kao i na pecanju...

Mapa reprodukcija slika (npr.Leonardo) sa detaljnim podacima.

... :oops: Није тема за књижевност, ал ајде, етика је у питању!
Па са чопором клинаца, онако кад на улици продају са трактора! :oops: :oops: :oops: Ишли смо организовано у походе на лубенице и имали читаву стратегију...ал...тема за други форум! :oops:

Hellen:

... :oops: Није тема за књижевност, ал ајде, етика је у питању!
Па са чопором клинаца, онако кад на улици продају са трактора! :oops: :oops: :oops: Ишли смо организовано у походе на лубенице и имали читаву стратегију...ал...тема за други форум! :oops:

pusti drugi forum :D
kako kako na ulici sa traktora kako kako

Betty:
ili onu koju nikad ne iščitaš :roll:

ТО је тек промашај! Једном сам ушла у неку јадну књижару тражећи баш одређену књигу.И баш кад сам хтела да платим продавац оде негде иза, у складиште,и нема га...нема га 20 минута. Ја шетам, досађујем се, гледам књиге...и онда ми пукне филм због толиког чекања! Никакав избор књига...ал ја ипак казним продавца са некох 7 књига, колико ми је стало у ташну! Што је најгоре..прочитала сам само ону једну, а све остале касније испоклањала..

Hellen, dolazi Dejvid Koperfild u septembru - na bini će biti i traktor sa lubenicama.
Traži jednu native woman da mu asistira :lol: :lol: :lol:

Хе, хе... :lol:

Sedam knjiga odjednom, svaka čast... :wink:
Knjižari uglavnom nemaju pojma, i treba ih ozbiljno kazniti.
Da li pišete posvete?
Ja nikad, ili vrlo retko, uglavnom "pod prinudom". Moj otac je sam napisao posvetu na dve knjige koje sam mu poklonio "Dragom tati od (mene)" :lol:

jao jeste, i ja pišem sama sebi, a volim i drugima da naškrabam nešto. U te svrhe kupujem flomaster sa šljokicama /ima u Platou, tirkizni je dobar, dobar je i zeleni i ljubičasti, ali nažalost onaj lepi narandžasti se ne vidi dobro na belom papiru/ :D
Tako sam od prve plate sebi kupila Nika Horbija "Razgovor sa anđelom", to je njegova antologija savremenih brit. pisaca, i napisala
"Od prve plate", datum i godinu, i - uredno se potpisala :lol:
Samo što je sve to u gornjem desnom uglu, kao beleška a ne kao posveta

btw. na jednom sajmu knjiga ćoknula sam devet / i brojevima: 9 :P / knjiga, ali slučajno. Kupila sam još 6 ili 7 istog dana na istom sajmu :wink:

Castro:
Sta mislite o kradji knjiga, ako da zasto, ako ne isto zasto, nisam u dilemi samo me zanima sta vi mislite. :lol:

Da! Bolje ukrasti, nego paliti. Bolje zdipiti, nego cepati. Bolje ćornuti, nego podmetnuti. Bolje maznuti, nego zamazati. Bolje dignuti, nego baciti. Bolje smotati, nego zamotati. Bolje skleptati, nego... puče inspiracija. Ali, svakako DA: KRADITE KNJIGE, A NE ČOKOLADICE

garagan:
Castro:
Sta mislite o kradji knjiga, ako da zasto, ako ne isto zasto, nisam u dilemi samo me zanima sta vi mislite. :lol:

Da! Bolje ukrasti, nego paliti. Bolje zdipiti, nego cepati. Bolje ćornuti, nego podmetnuti. Bolje maznuti, nego zamazati. Bolje dignuti, nego baciti. Bolje smotati, nego zamotati. Bolje skleptati, nego... puče inspiracija. Ali, svakako DA: KRADITE KNJIGE, A NE ČOKOLADICE

:lol: :lol: :lol:

Back