Ne mozes da me ubedis da je americki robotizam bolji od stare evropske tradicije. Niti je mekdonalds bolji od italijanske i srpske kuhinje,niti je holivud bolji od Dolce Vite i Vruceg Vetra,niti su Britni Spris i Niki Minaz bolje od italijanske kancone i katalonske akusticne gitare,niti je bljestavi brodvej bolji od ruskog baleta,niti je empajer stejt bilding lepsi od Ajfelovog tornja, niti je superbol bolji i gledaniji od finala Lige Sampiona.....
Englezi prvenstveno i pored silnih novcanih ulaganja i dovodjenja stranaca u reprezentaciju idalje nista ne mogu da postignu jer nema duse u tome i onda naravno nema ni kvaliteta. Mi da ulazemo samo pola para koliko Englezi u nase domace srpske igrace mi bismo od 2006. pa na ovamo bili osvajaci svakog EP i SP..
Sta oni rade u Premier Ligi ? Svakog igraca placaju pet puta vise nego sto vredi... Prave izjednacenu i donekle interesantnu ligu za gledanje.. I to je to.. Sevilja i ostali italijanski i spanski klubovi im drze casove fudbala u Ligi Evrope a Barsa,Bajern,Juventus,Atletiko i Real pa ajde i PSZ im drze casove u Ligi Sampiona.
Nemaju kvalitet ali zato imaju pare od TV prava i samim tim i od sponzora..
Slazem se da politika unistava fudbal i to upravo ta americko-engleska oligarhija... Od sporta prave biznis..
U premier ligi nema driblinga, nema lepote... Za razliku od Italije i Spanije. Sta mislis zasto Ronaldinjo,Zidan,Kaka i mnogi drugi nikad nisu zeleli da igraju u Engleskoj... Pa zato sto englezi vise ne igraju fudbal... Oni samo skacu,trce i lome kosti... Tu nema fudbala.. Gde je tu prostor za pas i pogotovo za dribling....
Reci cu ti jos ovo.. Ja uzivam da gledam Evroligu i evropsku kosarku jer je to kosarka.. A NBA ne mogu da izdrzim ni pet minuta jer me odma smori... Americki fudbal sam pokusao dosta puta da gledam i ne mogu da shvatim kako to moze da gleda covek sa vecim IQ od 50.
Ok ako ne mogu da te ubedim, ali americka organizacija sporta je pojam, i to je svetlosnim godinama ispred evropskog klosarizma. Sto se tice ostalog, to nije tema, ali i tu gresis, Amerika je naucila svet kako da prave bolje stvari.
Engleska Premijer Liga je nesto najbolje sto postoji u fudbalu, i 15 tima iz Engleske treba da igraju Ligu Sampiona. Svi najbolji igraci i treneri se po prirodi stvari krecu ka Engleskoj, i to ce da bude sve izrazenije i izrazenije sto ovi ostali komunisticki klosari po Evropi ne mogu vise mogli da budze na vestacki nacin svoje timove. Gvardiola i Simeone ce da treniraju engleske timove, a ne evropske raspade. Rezultati ce da idu sve vise i vise u korist Engleza.
Svi ostali igraju 5 puta slabije lige u nacionalnim-klosarskim prvenstvima, i naravno da ce da imaju bolje rezultate u Evropskim takmicenjima, koja su isto tako klosarska takmicenja. Biti Sampion Premijer Lige je veci uspeh u fudbalu nego biti sampion Lige Sampiona.
Naravno da imaju prava od TV-a i sponzora kada su najbolje organizovanija liga.
Ronaldinjo i Kaka ne umeju da igraju moderan fudbal, tj. blage veze sa fudbalom nemaju. Moderan fudbal su trcanje, snaga i brzina. Driblig je bitan, ali nije jedino bitan, kao u vreme Sekularca, tako da tu Ronaldinjo nema sta da trazi. Neka ide da igra mali fudbal. Dribling nije moderan fudbal, i ko to ne razume, onda ja nemam sta da pricam sa njim.
Ja gledam i NFL, i NBA, i MLB, i redovno pratim americko sportsko novinarstvo. I to je svemir u poredjenju sa bilo kojim drugim timskim takmicenjima u svetu. To sto ti to ne razumes, to vise govori o tebi, nego o tim takmicenjima.
- - - - - - - - - -
A, zašto politika nikada neće biti časno zanimanje ?
I dok postoji, ljudi će preko leševa prelaziti da bi u nju ušli.
Zato sto je upravljanje drzavom otimanje para od gradjanja, i govorenje istima kako da zive svoje zivote.
- - - - - - - - - -
-
Zasto smatras da su FIFA i nacionalne fudbalske organizacije amateri?
Zvanicnici Fife jesu sigurno korumpirani ali tu se vracamo do problema zvanog novac.Danas fudbal igra ko ima para.
.
Zato sto parazitiraju na racun profesionalnih fudbalera, ne ulazu svoje pare, osnovane su na amaterizmu, i jos 1000 drugih stvari, ne mogu sad sve ni da pisem. Ne moze da glavnu rec u nekom sportu nemaju vlasnici timova. To je cist amaterizam i komunizam. To je pozitivna diskriminacija, kada daju pare nekim ljudima koji nemaju NIKAKVU odgovornost da upravljaju tudjim parama, da bi razvijali neke trece. FIFA, UEFA, MOK, kao i sve slicne organizacije su osnovane na amaterizmu, i one su UVEK bile kocnicar sporta. U tenisu ti je to ITF, u atletici isto tako medjunarodna atletska federacija, itd. Istorija SVAKOG sporta je istorija borbe sportista protiv tih amaterskih organizacija.
- - - - - - - - - -
Da,ovo vec ima logike.Mada,za Real i Barsu sam pisao vec u odgovoru na Sotirov post.
Tacno je da oni kojima drzava daje pare preplacuju igrace.Bogata drzava,naravno.Na primer,Galatasaraj ima blanko budzet od drzave.Ali ne zaboravimo i klubove koji su u privatnom vlasnistvu.Tipa Mancester Siti ili Celzi koji su godinama unazad zestoko preplacivali igrace.Isto i Anzi dok je bio u privatnom vlasnistvu,Zenit,Sahtjor,Monako,PSG jedno vreme i Malaga i Tuluz (ako se secate pre par godina).
Kada privatni vlasnik preplacuje igrace, on ulazi u svesni rizik. On to ne moze vecito da radi, i ako mu se ne isplati to ulaganje, on propada, i kasnije nece moci da ulaze ni dinara. Svi ti privatnici imaju velike dugove, ali i ogromne tekuce prihode i bore se na trzistu.
Sa drzavom je drugacija stvar, ona ulaze kao rupa bez dna, ona nema nikakvu odgovornost za rezultate, niko nije odgovoran, i zato Real npr. moze da ima sopstvenu banku koja mu daje onoliku kintu koliko neki celnik Reala sneva te veceri, bez ikakve odgovornosti prema bilo kome.
- - - - - - - - - -
Razumem te sta pricas sve za kineze... Ali sta ces kad je tako.. Ja ti opet kazem da oni imaju zakon po kom svaki njihov klub sme da ima najvise 4 strana igraca... I da zbog toga dovode trenere i strucnjake iz Evrope i Juzne Amerike kako bi napravili vrhunske igrace od domacih igraca... Fudbal se svakako menja i voleli mi to ili ne Kina postaje svetska fudbalska sila i u klupskom a polako i u reprezentativnom fudbalu...
To da je FIFA korumpirana je prica za malu decu... Da li to neko mozda hoce da mi kaze da NBA nije korumpirana ili EU administracija u Briselu ili Pentagon i Bela kuca... Ili FIBA mozda nije korumpirana.. Svi su kao cisti samo UEFA i FIFA ne valjaju i to bas sad kad je Rusija dobila mundijal.....
Gresis... Oovo za politiku... Politika se SVUDA mesa u sport... I koliko god da ce da ti zvuci cudno u mnogim drugim drzavama se mnogo vise mesa nego kod nas... Samo sto presudni uticaj na nas sport ima politika sa strane iz drugih drzava i normalno da nam se to odrazava negativno a kod njih pozitivno jer je logicno da ce sr.anje da prave u tudjoj kuci a ne u svojoj...
Iz tih organizacija izbaci NBA. Ostale organizacije jesu debelo korumpirane, jer su to drzavni paraziti, i samim tim teski korumpirani, i nasilni klosari.
NBA je privatna liga, od strane privatnika koji nemaju nikakav monopol sile i moc, i koji se bore na trzistu za uspeh svoje lige. Pentagon, CIA, EU, raspad Rusija, UN, FIBA, FIFA, MOK, to su sve drzavni i internacionalni paraziti koji ne bi umeli da prodaju ni nacrtanu ovcu.
- - - - - - - - - -
Mi nismo nikakva sportska sila. Nas sport je uzas uzasa. To sto mi imamo resurse, tj. dobre mlade talente ne govori nista o nasem sportu. Sport je organizacija sporta i potencijal trzista. Ono sto ti vidis na terenu je manje bitan deo sporta, to je sportsko takmicenje, koje neko mora da organizuje. Mi nemamo nikakvu sportsku organizaciju, mi nismo sportska nacija, nas sport je uzas, i jedino za sta mozemo da budemo dobri su ti mladi talenti, koji i treba da sto pre idu u inostranstvo da napreduju u karijeri, jer ako bi ostali ovde, bili bi nule od igraca.