Da li je normalno .... ?

mrzeti nekoga jer veruje u Boga ? :confused:

Ili zato sto ima svoju veru i ne zeli tudju i da je promeni zbog sveta ? :mrgreen:

Miislim da je to jadno i toliko bedno da bednijeg nema :manikir:

Da li je to u redu i zasto ljudi to rade ? :)

iskreno nikad nisam cula da neko nekog mrzi zato sto je vernik,jedino da ga nervira vernik koji ga ubedjuje(ubedjuje ateistu) konstantno da treba da veruje..al to iskreno i nema veze sa verom vec sa samim covekom,mene moze neko da nervira jer je uporan ko som iako mu se kaze NE,bez obzira na tematiku...to se zove nepostovanje tudjih zelja i stavova...

iskreno nikad nisam cula da neko nekog mrzi zato sto je vernik,jedino da ga nervira vernik koji ga ubedjuje(ubedjuje ateistu) konstantno da treba da veruje..al to iskreno i nema veze sa verom vec sa samim covekom,mene moze neko da nervira jer je uporan ko som iako mu se kaze NE,bez obzira na tematiku...to se zove nepostovanje tudjih zelja i stavova...

Nisi ? A zasto su ubijali Isusove sledbenike ? zbog sira ili sto su verovali u Isusa ?

Samo glumite :aha:

Nisi ? A zasto su ubijali Isusove sledbenike ? zbog sira ili sto su verovali u Isusa ?

Samo glumite :aha:

a ti bi svobuhvatno vremenski i prostorno bez ogranicenja..pa ako tako hoces nije normalno da bilo ko ubija nekog zbog mrznje...

a sto se tice prve poruke nije ni normalno ni da ateisti mrze vernike a ni obrnuto...i sama mrznja nije ni zdrava kao emocija,posebno kad izvire iz banalnih razloga kao to sto se neko ne slaze samnom...

Da... oni samo vide da im je bolje.

Ali , ne mogu da postanu vernici, jer ne razumeju....

Sveti Duh ne deluje tako na njih ~~~ da mogu da shvate te tajne svari ;)

Pa dobro nemoraju da veruju niko ih ne tera :lol:

Ali zasto hejtuju vernike ? a kada mrze vernike mrze i onoga u koga veruju :aha:

Kao kada bi mrzeo nekoga sto voli cokoladu a ne voli Plazmu keks :rotf:

Znaci ako ne zavolis plazmu ti si lud ? :malav:

Tako i oni insistiraju da vernici ostave svoju veru i veruju samo u svet i svetske lazi ;)

a ti bi svobuhvatno vremenski i prostorno bez ogranicenja..pa ako tako hoces nije normalno da bilo ko ubija nekog zbog mrznje...

a sto se tice prve poruke nije ni normalno ni da ateisti mrze vernike a ni obrnuto...i sama mrznja nije ni zdrava kao emocija,posebno kad izvire iz banalnih razloga kao to sto se neko ne slaze samnom...

Slazem se :) ali pravi vernici ne mrze nikoga koliko znam :aha: Zasto njih mrze nevernici je za psihijatriju :lol:

Ili zato sto ima svoju veru i ne zeli tudju i da je promeni zbog sveta ? :mrgreen:

Naravno da nije u redu mrziti samo zato jer netko vjeruje ili vjeruje u nešto u što ja npr. ne vjerujem.
Takav tip mržnje oduvijek je postojao i postojat će, na žalost, jer ljudi teško prihvaćaju drugačiji način razmišljanja. Predrasude, koje se temelje na neznanju.
Važno je ono što čovjek nosi u sebi, a kome ili čemu će se klanjati, stvar je njegovog vlastitog izbora.

Slazem se :) ali pravi vernici ne mrze nikoga koliko znam :aha: Zasto njih mrze nevernici je za psihijatriju :lol:

definisi prave vernike,jer ako se vodimo tvojim primerima,sta je sa katolicima i sta je sa spaljivanjem vestica i progonom svih onih koji nisu bili hriscani...vera se i te kako koristila za pare i moc,i time se zloupotrebljavala njena svrha(sta afrikanci mogu da kazu sve na tu temu a i mnogi dr)
svaki covek bio on vernik ili ne je spososoban da voli i mrzi,a dal ce to da radi zavisi i od vaspitanja (ono moze obuhvatiti i crkvena pravila,i porodicno vaspitanje ...) i od zivotnog iskustva itd.....
ne znam sto si se uhvatio samo za nevernike:)

Verovatno iz istog razloga zbog kojeg bilo ko mrzi bilo koga.
Zbog svog tvrdoglavog stava i uskog nacina razmisljanja.
Glupost svakako.

kad je u prici Bog vise je to od "obicnih stavova"
Svaki covek tezi nekoj duhovnoj dimenziji , vernici je itekako imaju .Necu pricati sad moj stav o Bogu , al mislim da su ovo cinjenice > Problem je sto nasa "glupa" nauka negira postojanje boga i vece inteligencije i sve pokusavaju dokuciti razumom.Vernici to bozije prisustvo u svemu intuitivno osecaju i zato tolko idu na zivce ateistima i verskim sovinistima . Ti ljudi su u nekoj vrsti blagoslova,pronadjeni ,ispunjeni , a ovi su izgubljeni i nervozni usled mentalnih preispitivanja pa prirodno da su ljubomorni na neki nacin :per:

definisi prave vernike,jer ako se vodimo tvojim primerima,sta je sa katolicima i sta je sa spaljivanjem vestica i progonom svih onih koji nisu bili hriscani...vera se i te kako koristila za pare i moc,i time se zloupotrebljavala njena svrha(sta afrikanci mogu da kazu sve na tu temu a i mnogi dr)
svaki covek bio on vernik ili ne je spososoban da voli i mrzi,a dal ce to da radi zavisi i od vaspitanja (ono moze obuhvatiti i crkvena pravila,i porodicno vaspitanje ...) i od zivotnog iskustva itd.....

Nije pitanje za mene...

ali, rec je o ljudima vernicima ,moyda i nisu hriscani...

ali, koji zive drugacije od vecine.

Kao sto vera i propagira...
Ne idu za trendovima, ne ponasaju se kao vecina, ne prate modu, slusaju drugaciju muziku, ne mare za svetske obicaje,misle svojom glavom, imaju neki svoj drugaciji zivotni stil i filozofiju.

I uopste, nastoje da idu tim uskim putem, a ne sirokim kao i vecina.

Sve sto odstupa od nekog ustaljenog sablona je nepozeljno. Mrze nekog zbog vere, nekog jer se razlikuje po boji koze, nekog jer je crna ovca medju belim ovcama. Mrznja prema drugima jer nisu pripadnici istog copora, sve sto je razlicito treba zgaziti... Strah od nepoznatog. Brane se odbijanjem i mrznjom prema svemu sto ne zele ili ne mogu da razumeju. Mnogima je lakse da mrze, nego li da se prilagodjavaju, tesko im pada da tolerisu razlicitosti i tu igra ulogu prostakluk i ogranicena svest. Koktel - kompleksi vise i kompleksi nize vrednosti.

Sve sto odstupa od nekog ustaljenog sablona je nepozeljno. Mrze nekog zbog vere, nekog jer se razlikuje po boji koze, nekog jer je crna ovca medju belim ovcama. Mrznja prema drugima jer nisu pripadnici istog copora, sve sto je razlicito treba zgaziti... Strah od nepoznatog. Brane se odbijanjem i mrznjom prema svemu sto ne zele ili ne mogu da razumeju. Mnogima je lakse da mrze, nego li da se prilagodjavaju, tesko im pada da tolerisu razlicitosti i tu igra ulogu prostakluk i ogranicena svest. Koktel - kompleksi vise i kompleksi nize vrednosti.

Da :aha:

Mrzeti nekog zbog vere, nacije ili boje koze je bedno :manikir: :lol:

- - - - - - - - - -

pa sta znam valjda hriscane isteruju odasvud, ako si hriscanin onda znash da ce biti zhestoko a

:zper:

Nije rec o sexu :lol:

To nisu bili pravi vernici koji slusaju zapovesti Boga :) To je Vavilon :mrgreen: oni su to radili iz licni interesa u zelji da vladaju :aha:

Ne mislim samo na hriscane nego na sve ljude koji veruju u neku religiju :) Uvek su na meti nekome ko je drugacije vere ;)

Zato sto oni koji ne veruju hejtuju vernike uglavnom :mrgreen: Nece vernik mrzeti vernika zar ne ? :lol:

Koliko je uopšte tih pravih vjernika? Zaista ih poštujem, ali ih vrlo, vrlo, malo... Mislim da je mnogo više onih koji svoju vjeru koriste kao temelj mržnje.

Dobro si rekla :) Jako malo je pravih :aha: Takvi nisu pravi jer ne mogu obuzdati mrznju i voleti ljude :) Oni ne mogu reci sebi, necu mrzeti nikoga ko mi nije zlo naneo, nego idu za masom i mrze zbog drugih :mrgreen: samo da bi pripadali nekoj vecini ili nekoj grupi ...etc.

I to je nenormalno :aha:

Mrze vernike , jer su bolji od njih nevernika.

Imaju radost, nadu i utehu, cak i u mracnim trenucima.

I pre svega - jer su slobodni od greha i poroka. :)

tako nekako :)

- - - - - - - - - -

tako je
odlicno objasnjeno

- - - - - - - - - -

Nije pitanje za mene...

ali, rec je o ljudima vernicima ,moyda i nisu hriscani...

ali, koji zive drugacije od vecine.

Kao sto vera i propagira...
Ne idu za trendovima, ne ponasaju se kao vecina, ne prate modu, slusaju drugaciju muziku, ne mare za svetske obicaje,misle svojom glavom, imaju neki svoj drugaciji zivotni stil i filozofiju.

I uopste, nastoje da idu tim uskim putem, a ne sirokim kao i vecina.

da:aha:

- - - - - - - - - -

Koliko je uopšte tih pravih vjernika? Zaista ih poštujem, ali ih vrlo, vrlo, malo... Mislim da je mnogo više onih koji svoju vjeru koriste kao temelj mržnje.

da malo je pravih vernika ali ih ima :)

Nema potrebe mrzeti nekog, mada i ljudi se boje nepoznatog, tako da je mozda to u pitanju.
Da meni dodju njih dvojica na vrata i nude da se svemirskim brodom odvezem na Omega-Z41-2 i da cu tamo naci izbavljenje, bogme proradile bi mi predrasude.

Back