Da li je neko čitao

a da probaš da odeš u biblioteku i kažeš bibliotekarima radnju, možda se oni sete....

Ako se one ne sete, nece niko drugi :D.
Kao prvo, sta treba zavrsiti da bi se radilo u biblioteci ?
Bibliotekarstvo i opstu knizevnost?
Ali ranije ?
Secam se situacije iz moje biblioteke, sve neke babe, verovatno sa kursom, srednjom skolom, sede, piju kafu, ako ih nesto pitas, kao da si ih uvredio, a i onda nema vajde, jer traze zajedno s tobom.
Bilo je i mladjih, ni one ne znaju, a onda imaju foru da su nedevno prebacene u biblioteku, pa se teze snalaze. Ma ne znaju da nadju knjigu , cak i kad im das naslov i pisaca, a ne po opisu.
Bio je jedan gospodin u "Petru Kocicu", na Vracru, cinilo mi se da je OK, dok jednog dana trazeci "Dablince" nisam rekla da ne mogu da ih nadjem u irskoj knjizevnosti.
On mi rece, da je Dzojs engleski pisac :shock:
Nije Remark, citala sam ga davno, jos u 7. osnovne, mislim da sam procitala sve, sigurno bih se setila.

Sasvim ste u pravu što se tiče Remarka pročitao sam "Tri ratna druga" i "Povratak" ,iako ima dosta sličnosti u stilu pisanja kao i period,teme i mesto u kome se radnje dešavaju definitivno nije Remark.
Mada bih traženje autora sveo na nekog ko je nemačkog porekla i približnih godina,možda samo manje uspešan od Remarka.

Back