Da li je moguce vaskrsnuti?

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Tema je interesantna sa naucnog, a ne religioznog stanovista...

Da li covek nakon smrti moze ponovo da se povrati u zivot?

Sta je to sto se u momentu smrti prekine, pa vise na nikakav nacin ne moze da se sastavi?

Ili moze?

Bilo je bezbroj slucajeva da je neko umro, pa se nakon par minuta povrati u zivot...

Nauka kaze da ako mozak ne dobija kiseonik samo oko pola sata - trajno se osteti...

Imamo zombije na Karibima kojima na silu daju da popiju neki otrovan sok i oni - umru!

Nakon par dana vracevi ih na neki volseban nacin vrate u zivor, ali mozak im je trajno ostecen i vise nemaju svoju volju niti mogu da razmisljaju, ali su zivi...

Mene je uvek fasciniralo pitanje smrti i zivota...I prelazek jedno u drugo.

Cini mi se da je cudo zivot, a ne smrt...

Kada je Isus vaskrsnuo, prva je to otkrila Marija Magdalena i otrcala u salu gde su bili njegovi ucenici i pocela da vice: "Gospodar je ponovo ziv, ziv je, videla sam ga sada!"

Svi su poceli da zahvaljuju Bogu samo je jedan rekao: "Niko ne moze da ozivi posle smrti, to je izmisljotina ove zene...Ja ne verujem sve dok ga ne vidim ovde, preda mnom i stavim mu prst u ranu!"

U tom casu Isus je usao u salu i uputio se pravo tome koji je govorio da ne veruje...

Kada je prisao pitao je zabezeknutog coveka: "Vidis li me? Stavi mi prst u ranu!"

Covek se uplasio i kleknuo pred Isusom moleci za oprostaj sto je posumnjao....

Isus ga tada zagrli i rece cuvenu recenicu: "Neka su blazeni svi oni koji mogu da veruju a da ne vide!"

k5-rana.jpg

Tema je interesantna sa naucnog, a ne religioznog stanovista...

Da li covek nakon smrti moze ponovo da se povrati u zivot?

Sta je to sto se u momentu smrti prekine, pa vise na nikakav nacin ne moze da se sastavi?

Ili moze?

Bilo je bezbroj slucajeva da je neko umro, pa se nakon par minuta povrati u zivot...

Nauka kaze da ako mozak ne dobija kiseonik samo oko pola sata - trajno se osteti...

Imamo zombije na Karibima kojima na silu daju da popiju neki otrovan sok i oni - umru!

Nakon par dana vracevi ih na neki volseban nacin vrate u zivor, ali mozak im je trajno ostecen i vise nemaju svoju volju niti mogu da razmisljaju, ali su zivi...

Mene je uvek fasciniralo pitanje smrti i zivota...I prelazek jedno u drugo.

Cini mi se da je cudo zivot, a ne smrt...
...Hay muertos que no hacen ruido, Llorona
Y es más grande su penar...

Христос воскресе!

Da bi se covek otisnuo ka drugim planetama i svetovima, bice potrebno da se savladaju ogromne razdaljine i za to ce trebati mnogo vremena, a zivot ljudski je kratak...

Buduce kosmonaute ce morati da uspavaju, UMRTVE na desetine, stotine, mozda hiljade godina da bi se probudili iz te "vestacke" smrti kada su vec blizu cilja...

Do tada ce kompjuteri voditi brod...

Treba jos mnogo ispitivanja kako coveka dovesti do smrti i posle ga iz nje povratiti neostecenog.

Da bi se covek otisnuo ka drugim planetama i svetovima, bice potrebno da se savladaju ogromne razdaljine i za to ce trebati mnogo vremena, a zivot ljudski je kratak...

Buduce kosmonaute ce morati da uspavaju, UMRTVE na desetine, stotine, mozda hiljade godina da bi se probudili iz te "vestacke" smrti kada su vec blizu cilja...

Do tada ce kompjuteri voditi brod...

Treba jos mnogo ispitivanja kako coveka dovesti do smrti i posle ga iz nje povratiti neostecenog.
smrt razara vezu izmedju duse i tela..a nauka jos nije uvatila dusu na tacni..e kad se to desi moguce je..:D

Očito je da će se morati mjenjati definicija šta je to smrt . Gledao sam na satelitskoj dokumentarnu emisiju
o operaciji na mozgu . Pacijentu su prije operacije ohladili tijelo na vrlo nisku temperaturu tako da su mu
zaustavljene sve životne funkcije . Ni srce ni mozak nisu pokazivali nikakvu aktivnost . Poslije operacije
su mu polako podizali temperaturu tijela i u jednom trenutku mu je sve proradilo . Bila je to eksperimentalna
operacija koja je u potpunosti uspjela i vratio se porodici i normalnom životu .
Da li je bio mrtav u vremenu operacije ? Ne bih se složio . Bio je u stanju obamrlosti .
Sa zombijima koji su stvarno postojali je bilo slično s tim da su im otrovne trave trajno oštetile mozak .

Očito je da će se morati mjenjati definicija šta je to smrt . Gledao sam na satelitskoj dokumentarnu emisiju
o operaciji na mozgu . Pacijentu su prije operacije ohladili tijelo na vrlo nisku temperaturu tako da su mu
zaustavljene sve životne funkcije . Ni srce ni mozak nisu pokazivali nikakvu aktivnost . Poslije operacije
su mu polako podizali temperaturu tijela i u jednom trenutku mu je sve proradilo . Bila je to eksperimentalna
operacija koja je u potpunosti uspjela i vratio se porodici i normalnom životu .
Da li je bio mrtav u vremenu operacije ? Ne bih se složio . Bio je u stanju obamrlosti .
Sa zombijima koji su stvarno postojali je bilo slično s tim da su im otrovne trave trajno oštetile mozak .

a da su spustili temperaturu jos nize sta bi se desilo..dal bi ga povratili..:D

Шта је то живот , шта смрт...?

Зато ја често постављам оно питање: да ли сте присуствовали томе?... Кад је човек, још увек ту... А онда, следећег часа, више није, и пред вама остаје оно што зовемо тело... или земни остаци...

Нисте ли се, бар на час, замислили над тим: куд оде све оно што је тога човека до малочас чинило оним што зовемо живим?

Шта је то уопште што га чини живим?

Како настаје, и како нестаје...

И, да ли уопште нестаје, или се само сели...?

Шта је то живот , шта смрт...?

Зато ја често постављам оно питање: да ли сте присуствовали томе?... Кад је човек, још увек ту... А онда, следећег часа, више није, и пред вама остаје оно што зовемо тело... или земни остаци...

Нисте ли се, бар на час, замислили над тим: куд оде све оно што је тога човека до малочас чинило оним што зовемо живим?

Шта је то уопште што га чини живим?

Како настаје, и како нестаје...

И, да ли уопште нестаје, или се само сели...?

Poznato je da covek u trenutku smrti izgubi u par sekundi nekoliko grama tezine.

Religija kaze da mu tada "izadje dusa", a nauka tvrdi da se to desava zbog nekih komplikovanih "procesa u plucima"...:think:

]Poznato je da covek u trenutku smrti izgubi u par sekundi nekoliko grama tezine.[/B]

Religija kaze da mu tada "izadje dusa", a nauka tvrdi da se to desava zbog nekih komplikovanih "procesa u plucima"...:think:
To nije dokazano . Poznata je priča jednog doktora da je umirućeg čovjeka stavio na vagu i da je taj
čovjek bio 14 grama lakši kada je umro . Iz toga je slijedio zaključak da je duša teška 14 grama .
Prilično je debilan zaključak da nematerijalna duša ima težinu . Nisam čuo da je neko ponovio takav
eksperiment .

Poznato je da covek u trenutku smrti izgubi u par sekundi nekoliko grama tezine.

Није предмет мога интересовања овде шта "религија" или "наука" кажу, већ шта сваки појединац, понаособ, осети, и помисли...

А и то - "познато је"... увек ваља узети с резервом

Back