Da li je moguće i na koji način izdati zbirku pesama?

Da li neko anoniman (koji pise pesme za sebe) moze da izda zbirku svoje poezije, i na koji nacin? Kako sve to ide...? Da li je neko upoznat sa ovim? Procedura, nacin, sta je sve potrebno, itd...
Већ је овде било речи о томе, на темама како објавити књигу уопште.

А одговор је: поезију тешко да ћеш објавити без спонзора или финансијског учешћа, ма и најбоља на свету да је.
Чак и издавачи (иначе, и они малобројни) који објављују прозу својим финансирањем, без учешћа ауторовог, за поезију се нерадо упуштају у тако нешто.

У међувремену, пробај да објављујеш песме по сајтовима за књижевност, као што су "Бундоло", "Поезин", eniaroyah, Књигомат, или часописима, прво, електронским, као "Књижевност", или "папирним", као Књижевни преглед" (има и електронско издање)

или "Свеске" из Панчева, које издаје "Мали Немо".

(Иначе, да је проза у питању, овог задњег бих ти свесрдно препоручила као издавача, јер је међу најбољима у Србији).

Сем тога, шаљи песме и на конкурсе.

Ево једнога којег стално помињем:

Konkurs za sufinansiranje i objavljivanje rukopisa Udruženje umetnika “Vrelo” iz Sokobanje u saradnji sa Književnim klubom “Branko Miljković” iz Knjaževca raspisuju konkurs za sufinansiranje i objavljivanje rukopisa.

Tokom ove i naredne godine biće selektirano do 30 najboljih rukopisa i autorima istih biće ponuđena novčana pomoć i mogućnost da objave knjigu.

Uslovi:

1. Tema, forma, obim rukopisa – bez ograničenja.
2. Rok: tokom 2010/11. godine
3. Rukopise slati mejlom (filip19350@yahoo.com) ili poštom na CD-u (adresa: Filipović Dalibor Filip, pošt. fah 19, 19350 Knjaževac)
4. Pravo učešća: Pisci svih naroda i narodnosti na teritoriji bivše YU bez obzira na maternji jezik

Bliže informacije na telefon:

064/ 22 11 479 (F.D.Filip)

"Поета" није лош, али ни ту ти заправо не гине учешће у финансирању.

Реално, књига поезије од око 50 страна, у најјефтинијој варијанти (ц/б корице, 200 примерака, са припремом, ципом и исбн) не може да те кошта мање од 200-250е.

Иначе, и ја сам им члан али, нисам објављивала књиге преко њих, само нешто поезије на њиховом сајту.

Како рекох, они нису лоши, него, напросто, ја сам "Малим Немом" баш, баш задовољна. :D

"Поета" није лош, али ни ту ти заправо не гине учешће у финансирању.

Реално, књига поезије од око 50 страна, у најјефтинијој варијанти (ц/б корице, 200 примерака, са припремом, ципом и исбн) не може да те кошта мање од 200-250е.

To, ako sam razumeo, znaci da za 250 evra dobijamo 200 primeraka knjige s kojima dalje raspolazemo?

A reci mi, kako funkcionise u Malom Nemu sto se tice cene, koliko bi to kostalo i kakva je mogucnost da izda knjigu ''bilo ko'', tj. neko ko je anoniman?

Hvala unapred.

Back