Да ли је могућ грађански рат у САД?

Да ли је могућ грађански рат у САД?

• ДА

glasova: 5 50,0%
  • НЕ

glasova: 5 50,0%

• Ukupno glasova
    10
Ti bas ne zivis u delu Amerike koji nije preplavljen Meksosima, a retorika ti je ocigledno iz novina a ne iz realnog zivota. Nista lose ne zelim da kazem, mada moja recenica moze da zvuci malo grubo.

Sto se tice Home Depot i odvajanja na stranu...naravno da ko nema papire krsi zakom, i da treba da bude svesstan mogucih posledica. I nije da ih opravdavam, ali bar ti Meksosi bar vredno rade i brinu se o svojim porodicama, a te racije nista nece pomoci da se rascisti bargra ispred 7 Eleven, jer klosari i pijanice su uglavnom drzavljani, kao i ogroman broj beskucnika koji tumaraju okolo...

Ono sto sam primetio u NY, zadnji put bio prosle jeseni, je nevidjeni broj Afrikanaca, koji rade upravo to o cemu ti govoris, prodaju gluposti i verovatno prave razna sranja. Za takve stvari razumem (i imperativ) je da treba da se srede, ne znam i ne razumem ko normalan moze uopste tako nesto da prodrzava...Reci samo demokrate su ih pustili, za mene nije dovoljno, zelim da znam zasto i sta je njihov cilj??

Sto se tice legitimisanja i ostalog, Amerika nikad nije bila policijska drzava, i sve to nece da izadje na dobro, da te neko merka i ocenjuje koje si rase.

U zakljucku, razumem tvoje nezadovoljstvo u vezi onoga sto se desava na ulicama, i slazem se da je normalnom narodu muka od toga, ali izvesti vojsku i maltretirati ljude (i to nekako slucajno, uglavnom u gradovima koji ne vole trenutnog predsednika) je malo degute.
Pa sta ocekujes da ti kazem? Sam si rekao, znas i sam da je Njujork prestonica imigracije i tako je bilo oduvek, ali ono sto se desava u poslednjih 10 godina nema veze sa imigracijom. Hajde da na stranu sve ostavimo, da li zaista mislis da je za ovu zemlju pozitivan toliki priliv takozvane "dishwasher" imigracije, pritom potpuno razlicite kulture i shvatanja zivota? Ne shvati pogresno, ne vredjam, desavalo se i meni da ostanem bez posla pa perem sudove, poenta je da je preveliki uvoz necega sto sustinski nece da oplemeni ovo drustvo, a to je valjda svrga imigracije. To su ljudi koji se ne asimiluju, ne doprinose ni na koji nacin, ne zele da nauce engleski (pa zato imas kad god pozoves bilo kakvu sluzbu prva stvar koju cujes je "para espanjol oprima uno"), jer oni ne zele da prihvate ni nacin zivota ni jezik ni asimilaciju. Tome treba stati na put. A tvoje pitanje je kljucno, zasto je to sve tako, zasto su demokrate to dopustili. To je pitanje svih pitanje i zelim da mi ti odgovoris, reci mi svoje misljenje i svoj stav o tom pitanju, a onda cu da odgovorim ja u nadi da mi komentar nece biti obrisan, a ja banovan.

I da ne bude da trucajo bezveze, jutros je odobreno $15 milijardi pomoći za isplatu farmerina, istim onim koji su prethodno sjeb..i uvodjenjem carina.

Tužno je reci, sli čak bi i Siniša Naki bolje odradio posao.
A posledice će biti višegodišnje, a kriza tek pocinje.
U svakom ratu, a ovo je trgovinski rat, posteje žrtve na obe strane. To je kalkulisani rizik.

Ove godine je Tramp pokupio 215 milijardi od carina. Prethodne godine je Bajden pokupio 77. To je razlika od 138 milijardi. Nikakav problem da od tih para subvencira seljake (farmere) koji su bili neka vrsta kolateralne štete.

Umesto da se oslanjaš na propagandu MSNBC-a i nekih late night show voditelja, uzmi pa sam proveravaj sve te njihove tvrdnje i vidi koliko je tačno. Kao i ti sada, oni prognoziraju šta će da se desi kao posledica Trampovih poteza i do sada su mahom sve ispromašivali.

С обзиром да радим са САД мени ће бити веома лоше.
Али опет не постоји ни један разлог да желим добро неком због кога је моја породица патила с обзиром да сам избеглица са Косова.
Mržnja ti je usmerena u pogrešnom pravcu. Nije te bombardovala Amerika nego Klinton "i njegovi". I onda je bilo puno protivnika za taj potez a i dan dan pričaju o tome i ističu kao izuzetno pogrešan potez.

U svakom ratu, a ovo je trgovinski rat, posteje žrtve na obe strane. To je kalkulisani rizik.

Ove godine je Tramp pokupio 215 milijardi od carina. Prethodne godine je Bajden pokupio 77. To je razlika od 138 milijardi. Nikakav problem da od tih para subvencira seljake (farmere) koji su bili neka vrsta kolateralne štete.

Umesto da se oslanjaš na propagandu MSNBC-a i nekih late night show voditelja, uzmi pa sam proveravaj sve te njihove tvrdnje i vidi koliko je tačno. Kao i ti sada, oni prognoziraju šta će da se desi kao posledica Trampovih poteza i do sada su mahom sve ispromašivali.

Bolje da nista nisi odgovorio nego to sto jesi....lako je pametovati po tudjem dupetu...dodji ovde idi u restoran, udji u prodavnicu da kupis osnovne stvari, ili ne daj boze odluci se da renoviras kucu..pa ces mozda i razumeti zasto je komintarisanje na daljinu potpuno beskorisno.

Farmeri su pocetak, za njima idu automobilska industrija, metal i aluminijum, alkoholne destilerije i ko zna sta jos...
Danas se Trump sastaje ponovo sa Kanadskim predsednikom, sta mislis zasto? SIgurno nije jer su mu carine odradile posao...

Sto se tice carina, inicijalno je pokupio veci iznos od Bajdena, ali je tako reciprocno za Bajdena bio i veci izvoz, jer bez carinskog rata, izvoz i konkurentnost americke robe je bila na mnogo visem nivou.
A drugo, da su u biznisu ovde (a nisi) znao bi da je krenula nestasica svega, od repromaterijala do gotovih proizvoda, jer uvoznici odustaju zbog prevelike krajnje cene.
I trece kukala je administracija da se referentne stope smanje, i sta se desilo...rade za kredite poskupele ....zasto? zato sto se gomila populista i dukuka skupila da vodi ekonomiju.

Sto se tige MSNBC-a, mani se Vucicevih fazona, gde samo ako si sa nama onda to mora da je istina, a svi ostali lazu. NIti ga gledas, (a ni ja ga nesto ne gledam) a i da ga gledas, verovatno pola ne razumes sta kazu...

Mržnja ti je usmerena u pogrešnom pravcu. Nije te bombardovala Amerika nego Klinton "i njegovi". I onda je bilo puno protivnika za taj potez a i dan dan pričaju o tome i ističu kao izuzetno pogrešan potez.
I ja sam sa Kosova pa protiv Amerike nemam nista. Prvo zato sto smatram da smo delimicno "zasluzili" jer nismo znali da procenimo situaciju i odabremo pravu stranu. Da smo odabrali pravu stranu na vreme, danas bi Amerikancima bili prvi saveznik na nasim prostorima. A drugo, zato sto je prosecan amerikanac veoma slican prosecnom Srbinu po shvatanju zivota, a i realno nema pojma gde se nalazi Srbija niti ih zanima.
Slazem se sa svim sto si mu odgovorio i napisao, pogotovo sa delom da se velika vecina protivi tome (onih upucenih)

Samo da ti pokazem koliko su ti ogranicena misljenja za Klinton i ostali...
Quote: Sixteen Republicans joined 42 Democrats in voting to authorize the bombing, showing notable support from the opposing party" End of Quote

Svakako nisam ljubitelj Klintona, da se razumemo..

Jel to bilo u doba Džon MekKejna (republikanac) koji nije moga da dočeka da negde izbije rat i koji je to non stop zagovara pa gde god da bude?
E tu ce cekam...
A u doba Trump-a gde su ocekivanja republikanaca (ne svih, nego MAGA pokreta)? Cveta cvece i Voodstock? Lista pretnji, ucena (a bogami i bombardovanja) bi napunili jednu celu stranu za odgovor

A hipoteticko pitanje...sta mislis da bi se desilo tada (bombardovanje Srb) da je sadasnji predsednik bio na vlasti, sa retorikom koju danas zagovara?
Doveo za sto Srb i Alb da se dogovore, sagradio par hotela na ricijeri, ili sta?

I btw, internet i google ti dobro radi, ti se šatro secas Dzon MekK...od pre 25 godina,a jos ne zivis u Americi....ma vazi 😉

Poslednja izmena:
I ja sam sa Kosova pa protiv Amerike nemam nista. Prvo zato sto smatram da smo delimicno "zasluzili" jer nismo znali da procenimo situaciju i odabremo pravu stranu. Da smo odabrali pravu stranu na vreme, danas bi Amerikancima bili prvi saveznik na nasim prostorima.
Odabrao je Tito tu stranu, 48me. Od tada su sve nase službe pod kontrolom zapadnih službi

Samo na stetu srbije.
A drugo, zato sto je prosecan amerikanac veoma slican prosecnom Srbinu po shvatanju zivota, a i realno nema pojma gde se nalazi Srbija niti ih zanima.
To je nebitno

Odabrao je Tito tu stranu, 48me. Od tada su sve nase službe pod kontrolom zapadnih službi

Samo na stetu srbije.

To je nebitno
Devedesetih smo bili pod kontrolom zapadnih sluzbi ili pod kontrolom komunisticke anakonde iz kremlja koja nas je iskoristila za svoje interese i bacila u rat sa zemljama koje nas okruzuju? Dok je berlinski zid padao a varsavski pakt se rusio, zapad se jasno organizuje kao vodeca sila a mi biramo koga?

Devedesetih smo bili pod kontrolom zapadnih sluzb
od 48me sve nase sluzbe su pod kontrolom zapadnih.
treba li treci put da kazem ?
i ili pod kontrolom komunisticke anakonde iz kremlja koja nas je iskoristila za svoje interese i bacila u rat sa zemljama koje nas okruzuju?
kojestarije
Dok je berlinski zid padao a varsavski pakt se rusio, zapad se jasno organizuje kao vodeca sila a mi biramo koga?
nismo mi imali izbora,
izbor je napravlejn 48 me
od tada je taj sistem titoisticki na stetu srba
on je proizveo rusenje ustava 1974 i najavio raspad legalizujuci ga i delovao je tada destruktivno samo po srbiju

od 48 je taj sistem protiv srba a pod kontrolom zapada . i naravno da onda 1991 nece niko podrzati sbriju od zapada. pasve da je i srbija birala zapad. a kako ce srbiaj birati nesto kada su je i tada vodili titoisti...

od 48me sve nase sluzbe su pod kontrolom zapadnih.
treba li treci put da kazem ?

kojestarije

nismo mi imali izbora,
izbor je napravlejn 48 me
od tada je taj sistem titoisticki na stetu srba
on je proizveo rusenje ustava 1974 i najavio raspad legalizujuci ga i delovao je tada destruktivno samo po srbiju

od 48 je taj sistem protiv srba a pod kontrolom zapada . i naravno da onda 1991 nece niko podrzati sbriju od zapada. pasve da je i srbija birala zapad. a kako ce srbiaj birati nesto kada su je i tada vodili titoisti...
Cekaj, objasni mi koji tacno je interes zapada da unisti Srbiju i dovede je na ovo sto je danas? Po mom misljenju, jedini razlog je to sto je Srbija mali ruski kamencic u zapadnoj cipeli, rupa u NATO tepihu koja nije zakrpljena. SIguran sam da su imali normalnih lidera medju nama da ne bi odabrali neke siptare ili makedonce, crnogorce, hrvate, pre Srbije. Njima je u interesu da nema talasanja u zonama koje smatraju svojim, a upravo to je radila Srbija ludackom ljubavi prema crvenoj azdaji.

E tu ce cekam...
A u doba Trump-a gde su ocekivanja republikanaca (ne svih, nego MAGA pokreta)? Cveta cvece i Voodstock? Lista pretnji, ucena (a bogami i bombardovanja) bi napunili jednu celu stranu za odgovor

A hipoteticko pitanje...sta mislis da bi se desilo tada (bombardovanje Srb) da je sadasnji predsednik bio na vlasti, sa retorikom koju danas zagovara?
Doveo za sto Srb i Alb da se dogovore, sagradio par hotela na ricijeri, ili sta?

I btw, internet i google ti dobro radi, ti se šatro secas Dzon MekK...od pre 25 godina,a jos ne zivis u Americi....ma vazi 😉

Internet ili lično znanje, nebitno.

A da li bi Tramp uradio isto kao i Klinton? Sigurno bi, ako bi mu odgovaralo za nešto. Mi smo suviše mali da bi imali bilo kakav značaj za Amere. Pogotovo što su već zaposeli ovaj potez (Balkan) kroz bukvalno sve druge zemlje koje na okružuju.

S tim u vezi, mnogo smo vredniji Kini i Rusiji, upravo zbog ovoga što sam naveo iznad. Pametni političari sve ovo znaju mnogo bolje od mene i verujem da rade na tome da Srbiji bude što bolje. Vidimo da se svi žale kako ne valja u Srbiji ali ne znamo koliko tek može da ne valja pa bi ovo što imamo u nekom drugom scenariju izgledalo kao premija?

Internet ili lično znanje, nebitno.

A da li bi Tramp uradio isto kao i Klinton? Sigurno bi, ako bi mu odgovaralo za nešto. Mi smo suviše mali da bi imali bilo kakav značaj za Amere. Pogotovo što su već zapiseli ovaj potez (Balkan) kroz bukvalno sve druge zemlje koje na okružuju.

S tim u vezi, mnogo smo vredniji Kini i Rusiji, upravo zbog ovoga što sam naveo iznad. Pametni političari sve ovo znaju mnogo bolje od mene i verujem da rade na tome da Srbiji bude što bolje. Vidimo da se svi žale kako ne valja u Srbiji ali ne znamo koliko tek može da ne valja pa bi ovo što imamo u nekom drugom scenariju izgledalo kao premija?
Ali, da politicari rade na tome da Srbiji bude sto bolje zar ne bi trebai da se priklone zapadu kada su vec okruzeno NATO silama, to jest da su odabrali pravu stranu na vreme? I jos nesto, Ukrajini se stalno spocitava zasto je "izazvala" rat sa Rusijom i da je logicnije bilo da su u ruskoj sferi uticaja, jer se granice, a kada se granicis sa nuklearnom silom ipak moras malo da savijes kicmu. Zasto se isti princip ne primeni na Srbiju vec kao papagaji ponavljamo da nam je saveznik neko 10 hiljada kilometara daleko au sred smo zapadne zone uticaja? Klasicna nasa logika

Cekaj, objasni mi koji tacno je interes zapada da unisti Srbiju i dovede je na ovo sto je danas? Po mom misljenju, jedini razlog je to sto je Srbija mali ruski kamencic u zapadnoj cipeli, rupa u NATO tepihu koja nije zakrpljena. SIguran sam da su imali normalnih lidera medju nama da ne bi odabrali neke siptare ili makedonce, crnogorce, hrvate, pre Srbije. Njima je u interesu da nema talasanja u zonama koje smatraju svojim, a upravo to je radila Srbija ludackom ljubavi prema crvenoj azdaji.
kojestarije

taj sistem od 48me nije sistem to je totalitarizam

dok se ne resimo poslednjeg koji za tita kaze i misli da je bio dobar nece nam biti dobro

Ali, da politicari rade na tome da Srbiji bude sto bolje zar ne bi trebai da se priklone zapadu kada su vec okruzeno NATO silama, to jest da su odabrali pravu stranu na vreme?
Ostaje da vidimo koja je opcija bolja.
I jos nesto, Ukrajini se stalno spocitava zasto je "izazvala" rat sa Rusijom i da je logicnije bilo da su u ruskoj sferi uticaja, jer se granice, a kada se granicis sa nuklearnom silom ipak moras malo da savijes kicmu.
Ukrajina nije morala da se prikloni Rusiji. Rusi nisu to tražili od njih. Kada su izabrali da se okrenu Evropi, Rusi su im promenili cenu gasa da ne bude "za džabe, ko za brata rođenog" nego nešto slično (a i dalje sa popustom) kao i ostalima u Evropi. To je bio "preview" kako će da gledaju na njih ako se odreknu familije.

Glavne stvari koje je Rusija tražila od Ukrajine je da ne sme da uđe u NATO i da ne sme da zlostavlja etničko rusko stanovništvo. Ovi naravno to nisu slušali jer je već sve bio dogovoreno da rata mora biti. Kao što je moralo da bude bombardovanje Srbije bez obzira što smo na kraju bili spremni da potpišemo sve uslove koje su nam postavljali. U lice su nam rekli da džabe postpisujemo, bombardovanja mora da bude.
Zasto se isti princip ne primeni na Srbiju vec kao papagaji ponavljamo da nam je saveznik neko 10 hiljada kilometara daleko au sred smo zapadne zone uticaja? Klasicna nasa logika
Zašto bi se priklanjali zapadu? Kroz istoriju smo uvek gledali na istok. Zapad nam nikako i nikada nije odgovarao. To što pojedinima odgovara zapad, ne znači da odgovara većini Srba. A u pitanju je i opstanak Srbije kao nezavisne zemlje.

Podsetnik: Kako sada pričamo o ujedinjenju Srba u zajedničku slovensku zemlju? I to slovensku, sa svojim narodom gde (skoro) svi pričamo istim jezikom. Kad to nije radilo, po kom osnovu zaključuješ da će da radi da se ujedinjuješ sa Švabom i "pirgavima"?

Bio je Ante Marković, predsednik Saveznog izvršnog veća, poslednji premijer Jugoslavije, baš u tom periodu pada Berlinskog zida koji je i razumeo taj događaj šta znači, razumeo je dramatične globalne promene koje su nastale, pa je imao jasan plan i predlog za Jugoslaviju da uđe u Evropsku Uniju a zatim vremenom i u NATO. A pošto su sve republike već vikale za "slobodom" da se svaka otcepi od Jugoslavije, predlagao je da se prvo uđe u EU pa tek onda svaka republika na referendum ali unutar EU.

To su pred sam rat 1990 u Jugoslaviji na kraju otvoreno i ponudili, u cilju sprečavanja eskalacija nemira i nestabilnosti, da kupe Jugoslaviju za 5 milijardi US dolara, da uđe u EU i NATO. Drugim rečima, da se Jugoslavija konačno opredeli kom će se bloku priključiti.

Ante Marković i njegove reforme (tranzicija iz komunizma u kapitalizam) su imale podršku Amerike i EUa.

Pošto takav Ante Marković nije odgovarao nikom u Jugoslaviji, ni Miloševiću ni Tuđmanu, jer je zagovarao politiku koja nije vodila u rat, pod prisilom je podneo ostavku a ubrzo je i proteran iz Jugoslavije.

Tragično je to što se dogodilo u Jugoslaviji i sa Jugoslavijom, naspram toga kako je moglo, to kako je Ante Marković, uzgred rečeno ustaša, predlagao i gurao je bilo jedino pametno, optimalno i dobro rešenje, ali među komunjarskom političkom elitom tada nije bilo mnogo inteligencije, a bilo previše ludaka, kriminalaca, ratnih hučkača i ratnih profitera, na prvom mestu dva drugara Sloba i Franja.

Back