Da li je Miloš Obilić istorijska ličnost?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poznato je da je knez Lazar sklapao savezništva zahvaljujući brakovima svojih kćeri,što je bilo normalno u srednjem veku.
Ni za jednu Lazarevu kćer se ne može reći da je udata iz ljubavi već iz nužde.
Tako je brak Bajazita i Olivere političke prirode i imao je cilj sklapanja saveza Bajazita i Lazarevića.Kao što je brak Mare Lazarević i Vuka Brankovića učvrstio savezništvo Lazara i Vuka.

E sad ti Blajbi izgleda ne razlikuješ mit i legende sa stvarnim istorijskim događajima i realnim životom,pa sad ne znam koliko se isplati diskutovati sa tobom.

Ostao sam dužan srpske pobede.
Kako ti misliš da je Srbija u srednjem veku od Vizantijskog vazala postala carevina?Jasno pobeđivali su u ratovima.
Kako je Srbija u novijoj istoriji od turske provincije postala nezavisna kraljevina?Ko je to podmetao svoja leđa?
Ko je pobedio u drugom ustanku,srpsko-turskim ratovima,balkanskim ratovima,prvom svetskom,drugom svetskom...kod tebe istorija počinje 1987. godine.

Bezi bre, Srbija od Lazara do danas NIJE POSTOJALA NI 80 godina kao nezavisna drzava!

Saberi, pa se vrati da mi kazes koliko godina je postojala Srbija kao nezavisna drzava od 1389. do danas.

Kao prvo, pitanje je potpuno anahrono, jer uključuje nekakvu modernu percepciju nacionalnih država kakve postoje u današnjem svijetu. Zbog toga je besmisleno, jer preskače sve faktore koji su njegov očigledni preduslov - postojanje stvari kao što su suverenitet, teritorijalni integritet i slično. Pa mi govorimo o epohi čak prije vremena Nikola Makijavelija...

Kao drugo, možeš li mi pitanje dovesti u vezu sa temom i dosadašnjom diskusijom, tj. sa istoričnošću Miloša Obilića?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back