Da li je Mihael - Isus Hrist

Gore sam kazao da arhangel Mihailo nije Isus Hristos jer je jedan od prvih knezova,a da je Isus Jedinorodni Sin Božiji,jedan jedini a ne jedad od prvih nego sam Bog,Tvorac svega i pa i samih arhangela.
Ti je sad jasnije malo?
Nije to bilo pitanje.
Evo sesti put.
Je li zvoje tvrdjenje pravoslavno ucenje?
Ja sam razumeo da ti tvrdis da Isus ne moze nikako da bude knez, jer je kako kazes Sin Bozji a ne knez.

Ma nrsto ti meni izbegavas?
Da, rekao si da Isus nije knez, i zato Mihailo koji je knez nije Isus.
Jel tako?
Rekao sam da Isus nije jedan od prvih,nego jedan jedini,Jedinorodni Sin Božiji.Knez je simbolička titula,Isus je Car nad carevima jednostavno je neuporedivo.
Ima i drugi stih gde arhangel Mihajlo se spori za telo Mojsijevo sa satonom i kaže se da ne sme reći hulnoga suda nego :

1. A Mihailo Arhanđel, kad se prepiraše s đavolom i govoraše za Mojsijevo telo, ne smeše prokleti sud da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zapreti. (Juda 1:9)
Isus je Gospod i Bog kako ga je ispovedio apostol Toma a ne arhangel Mihailo.

Nevjerovatna su sva vasa nadmena natezanja oko cinjenica, koje nikada necemo potpuno razumjeti dok smo u ovome zivotu. Za nas pale ljude je najvaznije, da ponizno molimo i sluzimo naseg Boga tvorca i davaoca zivota, Boga oca, sina Hrista i Svetoga Duha.
Biblija je izgubila preciznost i ostrinu svojim prevodima, ali je sustina ostala. Ako nesto nismo sasvim razumjeli, BOG CE DA PROSTI, ako smo cistog srca i hriscanske ljubavi.

Rekao sam da Isus nije jedan od prvih,nego jedan jedini,Jedinorodni Sin Božiji.Knez je simbolička titula,Isus je Car nad carevima jednostavno je neuporedivo.
Ima i drugi stih gde arhangel Mihajlo se spori za telo Mojsijevo sa satonom i kaže se da ne sme reći hulnoga suda nego :

1. A Mihailo Arhanđel, kad se prepiraše s đavolom i govoraše za Mojsijevo telo, ne smeše prokleti sud da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zapreti. (Juda 1:9)
Isus je Gospod i Bog kako ga je ispovedio apostol Toma a ne arhangel Mihailo.
Sta jedan od prvih?
Stolara, ucitelja, Mesija ili sta jedan od prvih?
Da li je Isus knez?
Sta je to Arhandjeo Mihael?
Andjeo ili sta?

Ne znaš šta su arhanđeli?Dal treba i to da ti objašnjavam?
Nije pitanje da li ja znam, vec sta ti mislis o tome.
Nemoj da bezis.
Ali osmi put mi ne odgovori na pitanja.
Onda ces opet reci da ti nisam postavio pitanje.
Kroz ovoliko odbijanje da odgovoris, uzecu to kao poruku da si shvatioi odbacio svoje pogresno tvrdnje da Isus nije i knez, i da si sada naucio nesto.
Svi ni ucimo jedan od drugoga.

Ovo da duh nije osoba je cista ne istina.
Ti rece kobajagi se drzis biblije?
A biblija kaze da su andkeli duh, da je Bog Otac takodje Duh.
I on je ne samo duh, vec takodje Dih sveti.
Kako je moguce da ti to neznas a kazes drzis se biblije?
Kako je moguce da ti to ne znas kada sam ti stihove iz biblije o tome postavio naumanje 10 puta?
Dakle Duh su po tebi i Mihael i Gabriel i Uriel i Rafael?

Tema je Mihael.
Isajia 44
24. Овако говори Господ, Избавитељ твој, који те је саздао од утробе материне: ја Господ начиних све: разапех небо сам, распрострех земљу сам собом;

1 moj 1
26. Потом рече Бог: Да начинимо човека по свом обличју, као што смо ми, који ће бити господар од риба морских и од птица небеских и од стоке и од целе земље и од свих животиња што се мичу по земљи.

Pa s kim je to stvarao a? :D

Ajmo ariana
Bog sve sam stvara.
Kako? Kada kaže načinimo?

Psalm 33
6. Речју Господњом небеса се створише, и духом уста Његових сва војска њихова.

Ko je reč, anđeo?

1. У почетку беше Реч, и Реч беше у Бога, и Бог беше Реч.

Šta je duh (u stvaranju)? Možda sveti duh?

Šta kažu jehovini svedoci s kim je stvarao, sa nekim anđelom?

Dakle Duh su po tebi i Mihael i Gabriel i Uriel i Rafael?
Zasto po meni?
Odkud ja to znam sta su oni, da nisam bio u skolus a njima ili ti?

Mihael se ne kaze da je to andjeo.
A za Gabriela znamo, da ejste.
I svako ko je andjeo je duh, duhovno bice, en materihjalno.
Sto ne znaci da nema telo, duhovno telo, oblik.

Evo apostol Pavle kaze da su andjeli duhovi, duhovna bica, naziva ih sluzbenim duhovima.
Jevrejima 1,13A kome od anđela reče kad: sjedi meni s desne strane dok položim neprijatelje tvoje podnožje nogama tvojima?
Jevrejima 1,14Nijesu li svi službeni duhovi koji su poslani na službu onima koji će naslijediti spasenije?

Ja sam napisal istinu a ti neistinu
zao mi je
Ja sve samo prema Bibliji pisem
Tako je u Bibliji kako sam napisala..
Ovo gore si slagala cista desetka.
da li si ti svesna toga?
Kako mozes da se nadas spasenju a koristis se redovno lazima?
Pa zasto mi onda ne odgovris na pitanja ako si nasisala istinu?
Ko govori istinu ne bezi od pitanja.

Evo ih ponovo; jer znam tvoje trikove vec, gde su pitanja?:

A biblija kaze da su andjeli duh, da je Bog Otac takodje Duh.
I on je ne samo duh, vec takodje Duh sveti.
Kako je moguce da ti to ne znas a kazes drzis se biblije?
Kako je moguce da ti to ne znas kada sam ti stihove iz biblije o tome postavio naumanje 10 puta?

Cestitiam, vi pravoslavci ocigledno imate licencu da vredjate i izrazavate mrznju na ne istomislenike ovde na forumu...
A to je dobro, jer treba ljudi da vide sta nije hriscanstvo.
Vec samo teorija.
Nema potrebe da vredjas arijanu, zasto joj biblijski ne pokazes kako tvrdjis, da Mihailo nije Hristos?
Jer sve dok to ne ucinis, njeno tvrdjenje vazi i dalje.
Nisi vrejdanjem arijane pobio njeno tvtdjenje.
Kakva to licnost mora da si da mislis da si vrejdanjem pobio njenu tvrdnju?

Zasto nije zanima me?
Drugo pitanje
je, sta bi bilo kada bi hipoteticki Isus bio Mihailo, u cemu bi onda bio tvoj problem sa time?
Hahaha pa ti i ne vidiš dokaze da mihailo nije isus, to je hula za hrišćane
Vi američki proizvodi, vas jedino mržnja prema pravoslavlju održava zato i ne vidite očigledno šta piše u bibliji

Сале
Buduća legenda

Poruka49.58
Hahaha pa ti i ne vidiš dokaze da mihailo nije isus, to je hula za hrišćane
Vi američki proizvodi, vas jedino mržnja prema pravoslavlju održava zato i ne vidite očigledno šta piše u bibliji
Sto se ticeamerickog proizvoda, odgovori nam kakav ti je ovo mericki lik na profilu, iz kog merickog filma bez kojih ne mozes da zivis i koji ti oblikuju licnost i nacin razmislanja?
Zasto mi nisi odgoovrio na pitanja?
Od kada je to izbegavanje na pitanja argument?
Koja inteligencija to prihvata a koja primenjuje takve argumente?
Zasto vredjas a ne das biblijik argument i dokazes da nije kada imas pravo?

Zato sto nemas argument vec isto kao ariijana, ponavaljas sta ti je organizacija rekla a svoje znanje nemas.
Isti ste samo drugo pakovanje.
Zato ju vredjas jer vidis da ste isti i mislis da ces vredjanjem napraviti razliku.

Idemo, pocni da mi odgovaras na pitanja.
Pa mene bi bilo sramota da se ponasam tako.
Ali neces mi odgvoriti jer ne znas, znas samo da crkva kaze tako i to je to.
Isti sistem kao JS.
A onda ju osudjujes kao mericki proizvod?

Da resimo problem Mihaila i pogledamo prave cinjenice.
ZASTO NEKI SMTRAJU DA JE PROBLEM AKO JE ISUS ARHANDJEL MIHAILO?

Pa zato sto pogresno misle da se sa time kaze da je Isus andjeo.

Zato i svedoci prihvataju da je isus Mihailo jer misle da ti s tihovi dokazuju da je on andjeo.

Pa zele da ga degradiraju u andjela.

Niti biblijski tekst to kaze.

Teks tkaze da je on zapovednik svih andjela i da je kao Bog.

U STVARI TAJ TEKST POBIJA SVEDOKE I DOKAZUJE DA JE ISUS BOG.

SVAKOM HRISCANINU I NEKOME KO I MALO POZNAJE BIBLIJU JE JASNO DA NIKO NE MOZE DA BUDE KAO BOG OSIM ISUSA.

NIAKAKAV ANDJEO NE SME TO DA POMISLI A KAMOLI SE NAZOVE TAKO.

Ali Arhandjel Mihailo nikako ne znaci da je to andjeo, vec rec Arha arhi, znaci iznad, a andjel znaci iznad andjela.

Poslednja izmena:
Mihailo znaci onaj koji je kao Bog.

Ko je kao Bog osim Isusa Hrista?

J svedoci su se presli kada priznaju da je Mihailo Isus, ko je kao Bog.

Jer to znaci da je on kao i Bog.

Mihailo je u prvom redu zaštitnik judejskog naroda i on ima odlučujuću ulogu na Božijem sudu. U poslednjim danima ovoga sveta on se prepire za svoj narod (Dan 12, 1). Dok je satana u judejskoj teologiji klevetnik, Mihailo je branitelj. 1. Na njega je prenesen sud nad palim anđelima (1 Enoh 90, 21), i on zajedno sa arhanđelima Gavrilom i Rafailom, daje mišljenje o palim anđelima (1 Enoh 10, 11). . On pred Boga iznosi dela pobožnih (4 Var 11). 2. Kao zastupnik judejskog naroda on je i njegov zakonodavac. Grčki tekst „Život Adama“ navodi da je prilikom davanja zakona Mojsiju,3. on bio poučen od strane arhanđela Mihaila.

1. Ko sudi svetu: Joh 5:22 Jer Otac ne sudi nikome, nego sav sud dade Sinu,

2.
Ko je nas zastupnik pred Bogom: 1.Joh 2:1 Dečice moja! Ovo vam pišem da ne grešite; i ako ko sagreši, imamo zastupnika kod Oca, Isusa Hrista pravednika,

3. Ko je vodio Izrailja preko mora i na gori sinaj: 1.Kor 10:4 I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stene koja idjaše za njima: a stena beše Hristos.

- - - - - - - - - -

Sta znaci Arhandjeo? Znaci li to da je neko andjeo? Ne. Arhandjeo znaci zapovednik svih andjela

Pa tako Mihailo Arhandjeo prevedeno na srpski, zanaci: koji je kao Bog, zapovednik svih andjela.
Nikako ne znaci da je on andjeo.
..

Ili Koji je kao Bog, zapovednik svih andjela.

O MIHAILI ARHANDJELU:

Elbelfelder Biblijski komentar Brockhausen strana 731:

Arhandjeo oznacava vodju andjela. Perfiks u toj reci (archi) oznacava uvek njavisi rang.

Na primer prvo svetenik arhierus.
Heb 2:17 Zato beše dužan u svemu da bude kao braća, da bude milostiv i veran poglavar sveštenički pred Bogom, da očisti grehe narodne.

Ili arhipoimen. poglavar pastirski.
1.Pet 5:4 I kad se javi poglavar pastirski, primićete venac slave koji neće uvenuti.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Da li je Prvosvetenik andjeo ili arhandjeo zato sto se naziva sa (archi) ?

Da li je glavni pastri andjeo ili arhandjeo posto se naziva sa (archi) ?

Nije.

Tako ARHANDJEO MIHAILO. Znaci zapovednik ili iznad svih andjela. I nikako ne znaci da je on andjeo.

Archi moze da bude sam Isus, moze da bude i neki andjeo ali moze da bude i neki covek.

Tako ako se ovde iko obrukao, onda ti moj brate Jerihonac, jer ne poznajes tematiku.

Uleteo si u stadion i vices. kokice, semenke, , kokice semenke, ko ne kupi osramotio se?

ISUS MIHAILO

21 Pa će roditi Sina, i nadeni Mu ime Isus; jer će On izbaviti svoj narod od greha njihovih.
22 A ovo je sve bilo da se izvrši šta je Gospod kazao preko proroka koji govori:
23 Eto, devojka će zatrudneti, i rodiće Sina, i nadenuće Mu ime Emanuilo, koje znacii: S NAM BOG.
Matej 1,20.

Michailo znaci u prevodu, KO JE KAO BOG.
Elberfelder, Brockhaus BK. strana 1660

Ko je osim Isusa kao Bog, Otac i Duh sveti?

Biblijski komentar Elbelfeder Brockhaus strana 1660 kaze ovako:

Mihailo sto znaci ko je kao Bog, je na poseban nacin vodio Bozji narod Izrailja.
Dan 10:21 Ali ću ti kazati šta je napisano u knjizi istinitoj. Nema nikoga da junački radi sa mnom u tom osim Mihaila, kneza vašeg.
Dan 10:13 Ali knez carstva persijskog staja mi nasuprot dvadeset i jedan dan; ali, gle, Mihailo jedan od prvih knezova dođe mi u pomoć; tako ja ostah onde kod careva persijskih.
Jud 1:9 A Mihailo Arhanđel, kad se prepiraše s đavolom i govoraše za Mojsijevo telo, ne smeše prokleti sud da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zapreti.

Za njega je receno da ce i u buducnosti na poseban nacin zastupati Bozji narod.
Dan 12:1 A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi.
Sotona je u starom zavetu mogao da se pojavi pred Bogom kao tuzioc i zastupnik ove zemlje koju je osvojio i koja njemu sluzi.
(Primer optuzivanja Jova.)
Hi 1:6 A jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a među njih dođe i Sotona.
Hi 2:1 Opet jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a dođe i Sotona među njih da stane pred Gospodom
.

Kako je Isus otisao na nebo posto je stradao na krstu Golgote zrtvujuci sebe, sotona je izgubio pravo na nebu.
Na njegovo mesto je Isus koji je otkupio ovu zemlju svojm krvlju sada kao njen predstavnik i zastupnik.

Röm 8:34 Ko će osuditi? Hristos Isus koji umre, pa još i vaskrse, koji je s desne strane Bogu, i moli za nas?
Heb 7:25 Zato i može vavek spasti one koji kroza Nj dolaze k Bogu, kad svagda živi da se može moliti za njih.
1.Joh 2:1 Dečice moja! Ovo vam pišem da ne grešite; i ako ko sagreši, imamo zastupnika kod Oca, Isusa Hrista pravednika,
Onda je anstala ta borba i sotona je zbacen nije imao vise pravo da zastupa ovu zemlju i da je nausti.

Elbelfeder Brockhaus strana 1660

Rec Arhandjel znaci vodja ili prvi po vremenu - bio je pre svih, ili prvi po cinu.
Elbelfelder Brock haus BK. starna 731.

Posto je Isus pobedio sotonu svojom smrcu i odkupio ovu zmelju, i tako stekao pravo da zbaci sotonu, sada bi bilo logicno da on vodi tu bitku i na nebu KAO ARHANDJEO MIHAILO i zbaci sotonu i sa neba i to kao onaj koji jedini ima pravo na to, jer je sada nas zastupnik, nas odkupitelj.

Off 12:7 I posta rat na nebu. Mihailo i andjeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i andjeli njeni.

Kada se cita Bilijski prevod, izgleda kao da je rec o andjelu.

Medjutim, u otrkivenju nalazimo samo Mihail a u Judi 9 Mihajlo Arhandjel sto ne znaci andjeo vec vrhovni zapovednik .

To arhandjel ispravno shvatanje bi zancilo, , Mihajlo vodja andjela, vrhovni zapovednik andjela,.

Prakticno tekst ne kaze da je on andjeo.

Off 12:7 I posta rat na nebu. Mihailo i andjeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i andjeli njeni.

Back