DA LI JE LUDO RODITI SA 40 ?

• Začetnik teme Začetnik teme yucca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ma ne ljutim se Hellen stvarno!
ali sa moje tacke gledista te negativne strane koje vi pominjete (iskljucujuci one za koje sam vec ranije rekla da jesu razlog) - ne postoje.
Neko hoce, moze...i to je to
Imam primer u sopstvenoj kuci, imam primere svuda oko sebe, nista od navedenog se ni jedan jedini put nije desilo, bar ne zbog razlike u godinama

pa dobro
ne morate da radjate decu u 40, ko vas tera
al nemojte napamet pricati besmislice o podsmehu, o neslaganju, o uskracivanju starijeg deteta

i Hellen, i ja picim 37mu
nemam kostobolju
jedino sto se promenilo u poslednjih 15 godina je da ne mogu vise pravo iz kafane na posao ;)

pa ok mi i ne radjamo u 40oj,nesto malo ranije,a iz kafane i ne mogu na posao,ko zna mozda ja i resim da rodim za 2 god,svako moze da bira,kostobolju podnosim odlicno,picim 38 pa videcemo za dalje:zcepanje:

У том смислу сам и рекла ,,играчка''. Нисам мислила буквално само то.
И писала о својим инстиктима.
И питала малопре своје синове да ли би желели да родим бебу.
НЕ!
Наравно да не.
И не желим да причам о свом мужу и његовој сестри, они се добро слажу, али знаш ли ти како је дивно кад су моја деца са децом моје сестре заједно?
Знаш ли ти колико се воле, колико времена проводе заједно, колико се слажу, одувек?
А браћа од друге тетке имају скоро 40 година, имају своју децу, своје животе...Никад нису били браћа мојој деци...

Vanda, sve je to individualno. Ja sam se uvek bolje slagala sa braćom i sestrama, starijim od mene po 11 i 15 godina, nego sa sestrom koja je tri. Mogla je razlika da bude i godinu dana, mi smo dva različita sveta. Volim ja nju i ona mene, ali nemamo iste poglede na svet.
Opet kažem, postavljačici teme, ne slušajte nikog, već samo sebe i svoje srce.Mene je majka rodila u 33, sestru u 37, a ja sam uvek bila ponosna što me je majka rodila "kasno"...i nisam se stidela niti ću njenih godina. Da bog da da mi doživi 100.

ne mora da se čeka 30+ da bi se rađala deca

23 završi se falultet
26 udaja
27 prvo dete
29 drugo dete
karijera ide svojim tokom

tačno je da sa 18 detetu ne može da se pruži isto kao sa 30
ali biološki sat definitino vreme pole 30 ne smatra optimalnim za rađanje

i nije stvar izbora 18 ili 40

tu su dvadeste

:lol: Jao Mileva kako si me nasmejala - ovo što si napisala je 'normalno', naravno, ali buljila sam u monitor jedno par minuta - sve razmišljam pa jeeeeeeeste, i onda se preslišavam, pa razmišljam o svojim drugaricama - koja samo mi raspuštena banda! :lol: imam samo 1 drugaricu koja je išla po ovom tvom rasporedu (doduše nikad nije završila faks, al' je rodla troje!), a sve ostale su rodile između 37 i 40te (prvo dete), osim onih koje još nisu ni rodile...

A što se tiče teme: znam ženu koja je rodila u 4o i nekoj drugo dete, već je imala sina u pubertetu - deca se divno slažu, sve je ok, najpametnija stvar koju je ikada uradila!
Pozdrav

Vanda, sve je to individualno. Ja sam se uvek bolje slagala sa braćom i sestrama, starijim od mene po 11 i 15 godina, nego sa sestrom koja je tri. Mogla je razlika da bude i godinu dana, mi smo dva različita sveta. Volim ja nju i ona mene, ali nemamo iste poglede na svet.
Opet kažem, postavljačici teme, ne slušajte nikog, već samo sebe i svoje srce.Mene je majka rodila u 33, sestru u 37, a ja sam uvek bila ponosna što me je majka rodila "kasno"...i nisam se stidela niti ću njenih godina. Da bog da da mi doživi 100.
Ово је и моја прича.
Рођена сестра, старија само три године. Нас две смо, буквално, небо и земља.
Она је у животу увек све радила по неким правилима- завршила факултет у року, удала се са 26 година, запослила се, родила дете....а ја?
Ја себе никад не бих могла да видим у том калупу.
И некако, што сам старија, све сам више у фазону да ''сам још увек млада зе те ствари''.:D

А о погледима на живот да не причам. Имамо периоде кад се буквално свађамо на прву изговорену реч.
Али чињеница је да се волимо и да смо увек ту једна за другу.:heart:

Imala sam potrebu da napišem par reči na ovu temu.
Moje iskustvo po tom pitanju je sledeće:
Diplomirala sa 23,udala se sa 25 ,zaposlila se u 26, u 27 rodila divnog sina,a sa nepunih 30 ostala udovica.E sad mi recite da li možete planirati život i upravljati njime.Sada sa 37 dobijam novu šansu,divnog čoveka sa kojim želim da imam još jedno dete.
Šta je sve ovo sudbina ili ?

Imala sam potrebu da napišem par reči na ovu temu.
Moje iskustvo po tom pitanju je sledeće:
Diplomirala sa 23,udala se sa 25 ,zaposlila se u 26, u 27 rodila divnog sina,a sa nepunih 30 ostala udovica.E sad mi recite da li možete planirati život i upravljati njime.Sada sa 37 dobijam novu šansu,divnog čoveka sa kojim želim da imam još jedno dete.
Šta je sve ovo sudbina ili ?
Судбина , наравно.:)

Јао си га онима који умишљају да могу да планирају све у животу.
То се зове ригидност, недостатак чврстине или ти опсесивна компулзивност!

Мени је увек драго кад прочитам/чујем да се неком срећа опет осмехује.:)

ne mora da se čeka 30+ da bi se rađala deca

23 završi se falultet
26 udaja
27 prvo dete
29 drugo dete
karijera ide svojim tokom

tačno je da sa 18 detetu ne može da se pruži isto kao sa 30
ali biološki sat definitino vreme pole 30 ne smatra optimalnim za rađanje

i nije stvar izbora 18 ili 40

tu su dvadeste

Procitala sam temu od pocetka do kraja....
Al ovaj mi je post tako zapeo za oko , da sam morala da se vratim da jos jednom vidim ovaj ideal.

Pajz vamo Milesa.
Zivot nije ono sto planiramo, nego ono sto nam se desava dok planiramo bolje stvari.

Pa sam tako ja planirala da cu 2000 biti super mega poslovna zena, a zapavo sam nosila kikersice i ljubakala se po parkovima.

Planirala sam da do 2002 zavrsim filoloski i teoloski ...
Jel treba da napomenem da nisam zavrsila ni jedan ...
Mislila sam da cu biti majka tek oko 30 -te i kasnije, sad imam 31 i cerku od 7.

Da se ja pitam bila bi nevidjen novinarski mag, al gle cuda - nisam.

Znaci....da se zivot moze planirati - moze.
Da ce ici po planu - pa ne bih bas ja to rekla tako.

Otud taj tvoj ideal koji si gore navela dodje smesan kad znas sta je zivot.
I ako si ga ti uspela ostavriti - svaka tebi cast ...al bojim se Milesa da si onda ti mozda ne jedina al medju retkim idealnim zenama ovog foruma. I da te je neko odozgore dobrano pogledao.

Sto se teme tice.....deca se radjaju onda kada osetis zelju i spremnost za njih.
Prvo pogledas dobro sebe ...ko si , kakav si , gde si krenuo, sta su ti prioriteti ...
Onda pogledas malo oko sebe da vidis da li to ima smisla ....gde zivis, sa kim, od cega ....Pa spojis te dve vizije ....ako te u njima nista ne zulja ....samo napred.

Ako detetu mozes da priustis ljubav, paznju, osmehe ....i onaj minumum neophodan za egzistenciju...znaci da je sito, obuceno i zdravo ....onda po meni nema ni jednog realnog razloga da dete ne rodis.

Al ako nesto od toga ne mozes ...kao sto ja ne mogu da priustim novoj bebi onu kolicinu energije koju sam dala prvoj, onda lepo budes iskren prema sebi , ma koliko godina imao , pa kazes- ne nije vreme za bebu. I tako do sledeceg unutrasnjeg glasa koji ti kaze - a sto ti ne rodis dete ????

Da se ja pitam bila bi nevidjen novinarski mag, al gle cuda - nisam.

Mislim da je Mileva spomenula red, rad i disciplinu - bila bi ti novinarski mag kada ne bi pisala po forumu :mrgreen: Niko ti ne brani da imaš svoje internet novine, mogla bi da pišeš, brišeš, uređuješ, reklamiraš i mudruješ do mile volje - i mnogo bi te ljudi čitalo, kao što te čita i na forumu. Dakle - pitaš se, samo nisi spremna da odgovoriš. Sedi, jedan :lol:

Al ako nesto od toga ne mozes ...kao sto ja ne mogu da priustim novoj bebi onu kolicinu energije koju sam dala prvoj, onda lepo budes iskren prema sebi , ma koliko godina imao , pa kazes- ne nije vreme za bebu. I tako do sledeceg unutrasnjeg glasa koji ti kaze - a sto ti ne rodis dete ????

Kod mene bi ovo bio problem. Ja ne verujem da bih sa 40 imala energiju, strpljenje i snagu za jos jednu bebu. Rodila sam jako rano i kad budem imala 40, moja starija cerka ce imati 20... :think:
Ali, za zenu koja je spremna i koja ZELI da ima dete u 40, ne vidim prepreku. Zato, draga postavljacice teme, samo napred :)

Mislim da je Mileva spomenula red, rad i disciplinu - bila bi ti novinarski mag kada ne bi pisala po forumu :mrgreen: Niko ti ne brani da imaš svoje internet novine, mogla bi da pišeš, brišeš, uređuješ, reklamiraš i mudruješ do mile volje - i mnogo bi te ljudi čitalo, kao što te čita i na forumu. Dakle - pitaš se, samo nisi spremna da odgovoriš. Sedi, jedan :lol:
ono sto stvarno odusevljava u postu je apsolutna ubjedjenost u Pravi Poredak Stvari
koji Svak Normalan Treba da Zeli
sto Godinama, sto Redosledom

ja nisam krstena :rumenko: koje je vase opravdanje za prepravljanje Bozjeg Plana?

Kad bi tema bila o mojim neuspesima i razlozima za isti ...sad bi se slozila sa tobom.
Al nije....
Tema je o radjanju u 40-tim ,a ono je iskorisceno vise kao dokaz da zivot ne moze da se planira.

Hallo YUCCE!!!! Pa,sta bi pobogu,s tobom zeno?????? A,sta si odlucila nakon svega ovoga????Sve u svemu,svakako vise zena to ne smatra uopste losim i sto da ne...U svakom slucaju najbolje da sama odlucis i od srca ti zelim sve naj,naj!!!!!! I,ako si za drugo dijete sto brze,jer ce poslije stvarno mozda biti kasno.....pozzzzzz

DA LI JE LUDO RODITI SA 40 ?
Није!!! Знаш шта је лудо, то су савремене ЕУропејске и српске, еманциппване жене. Све мисле битна је каријера, лако ћу за децу, има времена. Године пролазе и пролазе и постане баба-девојка. Сад се чудимо зашто бела раса изумире у Европи, када шиптари и муслимани коте се ко бубашвабе. Код њих нема, емнципација, феминизам, права жена, бла-бла, него чим одрасте тек толико да може да дохвати кваку на вратима, удаје се.

Стоп убиству - абортусу.. живео живот, живела деца!!!!!!! Рађајте, жене. Деца су наша будућност.

Ако могу мало да будем Милевин адвокат док она није ту...:)

Ја нигде нисам видела да је она рекла да то тако МОРА, да је само тако исправно и да је то обавени рецепт за све људе на свету!!! :confused:
Тај њен пост треба читати у контексту расправе која је текла у тренутку када је написан, а разговор се водио, између осталог, о томе да је женама прво потребно време да се образују, да се изграде на послу и развију каријеру...па зато мајчинство мора да чека то касних тридесетих....јер је то тренд у Европи....
Милева је само навела пример да НЕ МОРА тако да буде, и да се све може постићи уколико постоји воља, решеност и посвећеност.

Ја сам то тако прочитала...јер не умем да читам између редова....:(

Imam punih 39 godina, ove godine punim cetrdeset i sina od 15 godina.Za drugo dete se ranije nisam odlucila iz razloga sto nikada nisam imala stabilan posao i tako su prosle godine....Grozno je sto ni sada nemam stabilan posao i sve je od danas do sutra, i sve je neizvesno.Sada mi je jako zao sto se nisam usudila roditi prethodnih godina ali nisam imala hrabrosti.Suprug mi je ovih dana nametnuo temu o drugom detetu, ja iskreno mislim da je sada besmisleno tako nesto uraditi i da je kasno za takav potez, mada ima slucajeva.Sta vi mislite o tome ? Ima li neko slicno iskustvo?

Nikad nije kasno, samo napred. U mom komsiluku ima slucaj da zena ima sinove od 20 i 23 i rodila je jos jednog sina.

Vidim da je dosta interesantna tema, nisam ocekivala bas ovakav odziv.
Kao prvo, hvala svima na komentarima, podrsci i misljenju.Da razjasnimo, svesna sam svojih godina, rizika sto nosi trudnoca u ovim godinama...itd., ALI...zao mi je sto to nisam uradila sa 30, jako mi je zao.Svi razlozi koji su tada bili zasto ne, postoje i sada - tipa posao, finansijska sigurnost i ostalo...i sta sad? Sada sam shvatila da u ovoj zemlji biti bolje nece, da sam potrosila svoje godine i nerve radeci za neke budale , pa su firme propale, pa trazi drugi posao i tako 15 godina....Da li je vredelo zbog toga ostati na jednom detetu i lisiti svoje dete brata ili sestre? Nije vredelo, jer sve je isto kao i proteklih godina.I onda se upitam da li ja, samo zato sto nisam imala srece da se uvalim u dobru firmu nemam pravo na drugo dete? Lako je planirati i kontrolisati neke stvari u zivotu kada imas uslova za to.I ja sam imala plan ali.....Nisam glupa, znam jako dobro koje su idealne godine za radjanje i kako bi to sve trebalo izgledati. Htela sam biti odgovorna, uvek sam bila misljenja da je najlakse napraviti decu, treba im nesto i pruziti.
Sto se razlike u godinama tice, to ne bi bio problem, posto sam razgovarala sa sinom u vezi ovoga i imam njegovu podrsku. on zeli brata ili sestru i bio bi presretan da se to desi.
U strasnoj sam nedoumici, puna sam strahova od trudnoce, porodjaja, godina, bolesti, nemastine ...

Back