ne mora da se čeka 30+ da bi se rađala deca
23 završi se falultet
26 udaja
27 prvo dete
29 drugo dete
karijera ide svojim tokom
tačno je da sa 18 detetu ne može da se pruži isto kao sa 30
ali biološki sat definitino vreme pole 30 ne smatra optimalnim za rađanje
i nije stvar izbora 18 ili 40
tu su dvadeste
Procitala sam temu od pocetka do kraja....
Al ovaj mi je post tako zapeo za oko , da sam morala da se vratim da jos jednom vidim ovaj ideal.
Pajz vamo Milesa.
Zivot nije ono sto planiramo, nego ono sto nam se desava dok planiramo bolje stvari.
Pa sam tako ja planirala da cu 2000 biti super mega poslovna zena, a zapavo sam nosila kikersice i ljubakala se po parkovima.
Planirala sam da do 2002 zavrsim filoloski i teoloski ...
Jel treba da napomenem da nisam zavrsila ni jedan ...
Mislila sam da cu biti majka tek oko 30 -te i kasnije, sad imam 31 i cerku od 7.
Da se ja pitam bila bi nevidjen novinarski mag, al gle cuda - nisam.
Znaci....da se zivot moze planirati - moze.
Da ce ici po planu - pa ne bih bas ja to rekla tako.
Otud taj tvoj ideal koji si gore navela dodje smesan kad znas sta je zivot.
I ako si ga ti uspela ostavriti - svaka tebi cast ...al bojim se Milesa da si onda ti mozda ne jedina al medju retkim idealnim zenama ovog foruma. I da te je neko odozgore dobrano pogledao.
Sto se teme tice.....deca se radjaju onda kada osetis zelju i spremnost za njih.
Prvo pogledas dobro sebe ...ko si , kakav si , gde si krenuo, sta su ti prioriteti ...
Onda pogledas malo oko sebe da vidis da li to ima smisla ....gde zivis, sa kim, od cega ....Pa spojis te dve vizije ....ako te u njima nista ne zulja ....samo napred.
Ako detetu mozes da priustis ljubav, paznju, osmehe ....i onaj minumum neophodan za egzistenciju...znaci da je sito, obuceno i zdravo ....onda po meni nema ni jednog realnog razloga da dete ne rodis.
Al ako nesto od toga ne mozes ...kao sto ja ne mogu da priustim novoj bebi onu kolicinu energije koju sam dala prvoj, onda lepo budes iskren prema sebi , ma koliko godina imao , pa kazes- ne nije vreme za bebu. I tako do sledeceg unutrasnjeg glasa koji ti kaze - a sto ti ne rodis dete ????