da li je kasno kajati se?

Чекај, откад су памет, лепота, дотеривање и праћење моде негативне особине? :roll:
Да ли тебе пали то што је она таква, или те то плаши? Или и једно и друго? Ти би да имаш поред себе паметну, лепу, неговану девојку ''у тренду'', али се плашиш да као такву нећеш успети да је задржиш?
Шта ће ти онда иста таква? Тражи неку другачију да видиш како ћеш са њом функционисати. Ионако рече да је то била ''нека неозбиљна веза''.

e, to sam i ja pomislio.....al rekao je kasnije da je ona "materijalista".....što može da ide u prosto shvaćenom "voli da nosi skoope stvari".............ja mislim da oni nisu par......i da je on zavidan....impresionira ga što je pametna, lepa...... pa se ukakio...jer jbga...takve žene imaju i zahteve................ja u tim zahtevima ne vidim ništa loše......ako je i ona ispoonjava iste...a izgleda da ispoonjava......

Zbog cega ovaj hoce da se kaje? Ha ha ha ha, budalas, kao sto bi rekla moja pokojna prababa. Zar ona nije digla nos? Bas nju biga da li si ti nju ignorisao, sta si ti njoj bio pa da je to znacajno sto si ti nju ignorisao? Decko? Dobar drug? Ah, da, ni jedno ni drugo, nego slusate istu muziku... :D

prvo nemoj nikad da trazis slicnu njoj to je greska.sta ce ti slicna kad ti se neke stvari nisu dopadale.dozvoli da upozas drugacije osobe. kajes se? sujeta verovatno, zato sto ima drugog i sto je hladna.niko ne moze da podnese pomisao da pati vise od drugoga.ona se promenila, takva ti ne odgovara, nema potrebe da je idealizujes u samoci, samo sebi pravis problem.preboli to, shvati da je kraj, precisti se i polako. ljudi jedni drugima ulaze u zivote, ali ih i napustaju. to je uobicajena pojava. s tim se treba saziveti.uzivaj kad pomislis na lepe trenutke, ali uvek budi svestan da je proslo. nekada ce ti biti teze nekada lakse.to je zivot.

kakvo iznenadjenje!
i kako si pametna andjo kada hoćeš
divna si
a sad napamet nauči pa ponavjaj kao mantru tri puta dnevno
možda i uspeš

...pa da, ja se uvek radujem kad oslobodim skota...

up_yer_kilt.jpg

...a i drugi... :D

poznajem je vec 5 godina.svideo sam joj se na prvi pogled.nakon godinu dana druzenja,stupili smo u neku neozbiljnu vezu.vremenom mi se dopala.na istoj smo talasnoj duzini,moj tip zene,horoskop pun pogodak,slusamo istu muziku......
inace sam dosta probirljiv,ljubav je za mene ozbiljna stvar,ali vremenom je otkrila neke mane,digla je nos do neba.pre svega super izgleda,pametna je,doteruje se,prati modu...ima jos par negativnih osobina,da ne nabrajam sad.malo po malo poceo sam je ignorisati(priznajem,zbog glupih detalja),jer je postala skroz druga osoba,pre svega materijalista,sto ja mrzim.veza se skoro ugasila,ali tesko mi je naci drugu slicnu njoj.nakon 4-5 meseci izasli smo na veceru,i tu noc je rekla da ima tipa s kojim je 2-3 meseca.nije me puno iznenadila.bila je dosta hladnija,mada kaze i dalje cemo se vidjati...sad se malo kajem i zelim je nazad.sta mislite?

opet taj horoskop!?
ma ja izgleda nemam pojma...

Inace temi nista ne fali. I da dodam komentar: bilo kakvo kajanje je u stvari besmisleno samokaznjavaje, pokusaj da se kaze: evo sad kad sebe izmaltretiram, platio sam dug i svari ce se ponovo vratiti na one lepe stare. Ako nekome nesto skrivite iskreno trazite oprostaj, a kajanja i tuzakanja zanemarite o odbacite od sebe.

poznajem je vec 5 godina.svideo sam joj se na prvi pogled.nakon godinu dana druzenja,stupili smo u neku neozbiljnu vezu.vremenom mi se dopala.na istoj smo talasnoj duzini,moj tip zene,horoskop pun pogodak,slusamo istu muziku......
inace sam dosta probirljiv,ljubav je za mene ozbiljna stvar,ali vremenom je otkrila neke mane,digla je nos do neba.pre svega super izgleda,pametna je,doteruje se,prati modu...ima jos par negativnih osobina,da ne nabrajam sad.malo po malo poceo sam je ignorisati(priznajem,zbog glupih detalja),jer je postala skroz druga osoba,pre svega materijalista,sto ja mrzim.veza se skoro ugasila,ali tesko mi je naci drugu slicnu njoj.nakon 4-5 meseci izasli smo na veceru,i tu noc je rekla da ima tipa s kojim je 2-3 meseca.nije me puno iznenadila.bila je dosta hladnija,mada kaze i dalje cemo se vidjati...sad se malo kajem i zelim je nazad.sta mislite?
ako horoskop nije pomogo nece nista :( :( :(

Da, ali taj razgovor o oprastanju ubija strasti, nestaje elektricitet, dinamika, zivot ti se svede na bla bla bla. Zadnje sto bih ja uradila to je da sa nekim pricam o necemu sto je bilo nekada zbog nekog razjasnjavanja, oprostaja, pomirenja...

Nema potrebe za puno reci, kazes izvini i zbogom... i to samo iz psiholoskog razloga da rasteretis sebe. Da, to je tacno kad se padne u taj zacarani krug razmirica, raspravljanju nikad kraja, a zivot postane krajnje nporan.

Nema potrebe za puno reci, kazes izvini i zbogom... i to samo iz psiholoskog razloga da rasteretis sebe. Da, to je tacno kad se padne u taj zacarani krug razmirica, raspravljanju nikad kraja, a zivot postane krajnje nporan.

To tvoje izvini i zbogom ima da bude prepricano na 100 razlicitih nacina. Ako kazes izvini i zbogom ulazis u taj zacarani krug. "Sta je time hteo da kaze?", "Njega je grizla savest pa je zato dosao da mi se izvine", "Doci ce on opet kad mu zatrebas", "Vidi se ko je bio u pravu, nisam ja isla njemu da se izvinjavam nego je on dosao meni da se izvinjava", "Nije mu ovo prvi put da govori zbogom", "On misli da su dovoljne te dve reci za sve sto je ona pretrpela zbog njega", "Da si pametna da ga vise ne pogledas nikad u zivotu", "Sto se on uopste izvinjava, sta je umislio, da nekome treba njegovo izvinjenje i zbogom?"

To tvoje izvini i zbogom ima da bude prepricano na 100 razlicitih nacina. Ako kazes izvini i zbogom ulazis u taj zacarani krug. "Sta je time hteo da kaze?", "Njega je grizla savest pa je zato dosao da mi se izvine", "Doci ce on opet kad mu zatrebas", "Vidi se ko je bio u pravu, nisam ja isla njemu da se izvinjavam nego je on dosao meni da se izvinjava", "Nije mu ovo prvi put da govori zbogom", "On misli da su dovoljne te dve reci za sve sto je ona pretrpela zbog njega", "Da si pametna da ga vise ne pogledas nikad u zivotu", "Sto se on uopste izvinjava, sta je umislio, da nekome treba njegovo izvinjenje i zbogom?"

Potpuno se slazem, imas jasan uvid u celokupnu situaciju. Ono 'izvinjavam se i zbogom' treba reci ravnodusno i hladnokrvno bez emocija. No ako neko poseduje tako jake vestine izlazenja na kraj sa svojim emocijama pa da ne mora ni da se izvini nekome a ipak ne pati od negativnih emocija kako sto je tuga, ocaj, kajanje, samokritika, - onda svaka mu cast,- uopste nama potrebe da uopste sebe maltretira bilo kakvim izvinjavanjem ili opravdavanjem. Hocu da kazem da za jedan kvalitetni ljubavni zivot bilo kakve kajanja i zalopojke su nepotrebne a mozda cak i stetne.

Back