Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Lepo, što se tiče tebe ovim si sve objasnio.Koja je poenta što mi repliciraš sa tim na moj post o šiptarskom heroinu?
Pusti ga,... nije on kriv što živi u sredini gde nikad nije postojao izgrađen nacionalni identitet, tkzv."dođoši". Pljuje po zemlji prvog Srpskog bunta protiv Turaka,...verovatno i ne zna gde je grob Hajduk Veljka, niti gde je isti sahranjen.E, ali nije te volela jedna Vranjanka, tako da ne znas sta si propustio.
Ja sam pomenuo šiptarski heroin, a ti mi na to repliciraš o krajiškim izbjeglicama u Babušnici. Kakve to veze ima jedno s drugim? Uzgred rečeno radilo se o prognanicima. Prognanici i izbjeglice nisu baš isto.Lepo, što se tiče tebe ovim si sve objasnio.
O.K. Pa još i razlika između prognanika i izbeglica. Bar da znamo na čemu smo.Ja sam pomenuo šiptarski heroin, a ti mi na to repliciraš o krajiškim izbjeglicama u Babušnici. Kakve to veze ima jedno s drugim? Uzgred rečeno radilo se o prognanicima. Prognanici i izbjeglice nisu baš isto.
Decenija | Preduzeća osnovana / širena |
---|---|
1950‑e | Metalac (kasnije Alfa‑Vranje) |
početak 1960‑ih | Jumko (1960), Koštana |
1963-1969 | Alfa Vranje veliko širenje i tehnološki razvoj |
1963 | SIMPO osnovan |
sredina 1960‑ih | Zavarivač, Hemijska Industrija Vranje |
Video sam još pre dosta godina kad sam imao devojku iz Kule. Još kad smo sa njenom cimerkom išli iz NS u BG onako preko Kovačice. Očekivao sam da je mnogo bogatije, a isto kao (doduše pomoravski deo) okolina Niša. Turci i komunizam…Nažalost tako je.
Objasniću ti ja o predaji 21 korpusa na temi u istoriji ako te baš zanima.Nije baš onako kako lažu već 30 godina.O.K. Pa još i razlika između prognanika i izbeglica. Bar da znamo na čemu smo.
P.S. Ukoliko se baš bude insistiralo možda bi smo na odgovarajućoj temi mogli i o predajama celih korpusa i izvesnom ekskluzivostičkom srbovanju. Kao što rekoh, epika u epskim situacijama, lako je uz gusle, to ume svako.
Da, i onda kad su te firme propale otišao je narod u beli svet ili Beograd.Bilo je po Vranju dosta ulaganja od strane komunista seydesetih i sedamdesetih. To je sada uglavnom sve propalo ili ide veoma klimavo. Evo ChatGPT:
Vranje
Ova preduzeća su predstavljala okosnicu industrijalizacije Vranja u periodu 1950–1970‑ih, radno intenzivni sistemi koji su doveli do velikog porasta zaposlenosti — 1961. oko 1.525 radnika, a 1971. čak 4.374 zaposlenih u industriji:
Decenija Preduzeća osnovana / širena 1950‑e Metalac (kasnije Alfa‑Vranje) početak 1960‑ih Jumko (1960), Koštana 1963-1969 Alfa Vranje veliko širenje i tehnološki razvoj 1963 SIMPO osnovan sredina 1960‑ih Zavarivač, Hemijska Industrija Vranje
Tu se dosta sveta slilo iz okolnih sela da živi u Vranju. Ne znam za Leskovac, nema tako veliki firmi da su osnovane.
Jasno mi je, nego se izvesni identifikuju sa oblašću iz koje su tik nešto manje nego Cetinjani. Ni skučajno nisam mislio na tebe ili npr @SeverZapad, samo na izvesne.Objasniću ti ja o predaji 21 korpusa na temi u istoriji ako te baš zanima.Nije baš onako kako lažu već 30 godina.
Molim vas, prognanici, izbeglice, rat i droga nisu predmet ove teme tako da bih vas zamolio da se više ne bavite time.Objasniću ti ja o predaji 21 korpusa na temi u istoriji ako te baš zanima.Nije baš onako kako lažu već 30 godina.
Ok,al bez obzira tamo na temi odbrambeno otadžbinski rat mogu pojasnit neke stvari.Jasno mi je, nego se izvesni identifikuju sa oblašću iz koje su tik nešto manje nego Cetinjani. Ni skučajno nisam mislio na tebe ili npr @SeverZapad, samo na izvesne.
Ma ne nameravam da otvaram teme za domoljuBe, nisam ja kao @KrishnaOk,al bez obzira tamo na temi odbrambeno otadžbinski rat mogu pojasnit neke stvari.
Belgrade | 20,500 |
West Bačka District | 8,700 |
South Banat District | 10,800 |
South Bačka District | 14,200 |
North Banat District | 9,400 |
North Bačka District | 10,700 |
Central Banat District | 10,600 |
Srem District | 11,200 |
Zlatibor District | 9,000 |
Kolubara District | 8,800 |
Mačva District | 7,300 |
Moravica District | 10,400 |
Pomoravlje District | 7,200 |
Rasina District | 7,200 |
Raška District | 6,300 |
Šumadija District | 9,300 |
Bor District | 11,500 |
Braničevo District | 10,100 |
Zaječar District | 6,800 |
Jablanica District | 5,700 |
Nišava District | 8,800 |
Pirot District | 10,700 |
Podunavlje District | 6,500 |
Pčinja District | 5,600 |
Toplica District | 7,100 |
Pisi o Srbiji. Ovo sto si napisao ne vazi za Srb.Pa kriterijume za poslovni , finansijski deo , ekoloski deo , vodoprivredni deo , tacno sve napisano i konkretno ....
Dizajniras dozvoljeno u sistemu , i onda ti nema korupcije i mita....inace dobijes juznjake koji sve zivo prodaju i majku bi prodali , cerku , to se desava redovno , majke prodaju cerke da se prostituisu na kosovu , to je beda juga, to ne treba ignorisati , nego ici sa tim u vidu...zaobici taj mentalitet juznjacke jajare da se ispolji , Vlasotince mentalitet ili agresivnost Bojnika....to sprecis i imas mnogo pametnih mirnih ljudi koji mogu da se ispolje...da zadovolje zaqhteve i da prodju u dzungli ali sa projektom koji donosi dobro zajednici jer je napisan u skladu za zahtevima..
Onad ne bi morao da brines da li ce na reci biti 100 elektrana ili jedna ili nijedna...da li je ribama ugrozen zivot, da li vikendice truju vodu u jezeru....vikendica mora imati septicku jamu , i to prelivnu, pa zatim servisnu knjigu, i onda imas sve kao i u texasu , u nekoj nedodjiji i sad vi mislite super nigde coveka 100km unaokolo , tacno , ali postoji okrug , i kupio si 10ha za 10 000$ ali proslo je 5 meseci i ti nisi napravio septicku jamu , nemas jos kucu ali nesto se pravi , imas temelj...
Samo ti dodju iz okruga, imas nemas...nemas..mora da imas...nema cekanja...mora da imas, za mesec dana...
Nemas, nema dozvole za gradnju, znaci dolaze da ti ruse temelj...to ti platis...
Koji problem juznjacki mentalitet ima:Jug Srbije svakako ima svojih problema. Južnjački mentalitet isto. Ali ti realni problemi nemaju veze sa besmislenim rasističkim stereotipima i predrasudama koje se iznose ovde. Just sayin'.
Obrisao sam ja i hajde molim vas bez ličnih prepucavanja.Izbrisao sam. Sad i ti izbriši citirano.
Naglasak na “slobodno”, to u Srbiji ne postoji.Svako ima svoju ulogu na slobodnom trzistu.
Bilo je po Vranju dosta ulaganja od strane komunista seydesetih i sedamdesetih. To je sada uglavnom sve propalo ili ide veoma klimavo. Evo ChatGPT:
Vranje
Ova preduzeća su predstavljala okosnicu industrijalizacije Vranja u periodu 1950–1970‑ih, radno intenzivni sistemi koji su doveli do velikog porasta zaposlenosti — 1961. oko 1.525 radnika, a 1971. čak 4.374 zaposlenih u industriji:
Decenija Preduzeća osnovana / širena 1950‑e Metalac (kasnije Alfa‑Vranje) početak 1960‑ih Jumko (1960), Koštana 1963-1969 Alfa Vranje veliko širenje i tehnološki razvoj 1963 SIMPO osnovan sredina 1960‑ih Zavarivač, Hemijska Industrija Vranje
Tu se dosta sveta slilo iz okolnih sela da živi u Vranju. Ne znam za Leskovac, nema tako veliki firmi da su osnovane.
Koliko se ovde vidi, daleko od toga da u Srbiji cvetaju ruže, međutim osim BG-a i dela Vojvodine oko Novog Sada sve je u žalosnom stanju, s tim da ima i krajeva u izrazito lošijem stanju.Da, i onda kad su te firme propale otišao je narod u beli svet ili Beograd.
Hvala.Obrisao sam ja i hajde molim vas bez ličnih prepucavanja.
@bird again, šta je smešno? Misliš da se ponosim time što se nije imalo kud nego da se odgovori izvesnim umišljenostima? Još u situaciji kad znam kako to može da deluje na druge koji su prošli kroz to isto? @Enigma zna da se nije odnosilo ni na njega ni na sve kao grupu, samo na izvesne.Hvala.