Da li je jugoistok Srbije bas toliko prazan i ocajan?

Pa sad ne radi se baš i jugoistoku, ali nije daleko. Prije 2 godine kad sam bio na moru u CG u apartmanu do mog bio jedan bračni par iz Kuršumlije. Upoznao sam se s njima i bili smo komšije par dana, pa smo tako više puta pričali o raznim temama. Prijatni i opušteni ljudi. Reče mi čovjek da Šiptari sa Kosova u Kuršumliju i okolinu prebacuju heroin sa dronovima, onda robu preuzimaju naši krimosi poslovni partneri od tih šiptarskih krminalaca.

@GrdobanS @Oda Nobunaga @Casual Observer @SajaBg
Kad Srbijom vladaju Titovi naslednici.

Ljudi, priroda i hrana su super. Provereno!
Meni drugarica živi u Negotinu, bila sam tamo i kraj jeste specifičan zbog Vlaha, ali ljudi ne žive toliko loše. To je tipično gasterbajterski kraj, svi žive u rade u Beču. Niš volim, jer je jako lep i opušten grad,...jugoistok Srbije je specifičan na svoj način. Okružen je visokim planinama, dok su gradovi i mesta u kotlinama. Sad,...svi oni koji žive u mestima, gde je lako izigravati "velike Srbe", jer su okruženi svojima i sebi sličnima,...toplo preporučujem da se presele u krajeve u kojima ljudi i dalje žive sa svojim sunarodnicima, pa da onda pokušaju da se.endaju!
Meni je napr.BG totalna pošast, što se Srbije tiče, dok ljudi u ovakvim i sličnim (pograničnim) područjima Srbije, žive kako moraju.

Pljuvanje, kojem su na sramotu Srba i Srbije ovde 24/7 izloženi Srbi koji su Šiptarima i frankovcima (da ne kažem ustašama) krivi što su živi je uglavnom kriv Titov avnojevski “Srbin” Vuk Drašković, to je kolegama @Enigma i @SeverZapad potpuno jasno, u to nisam baš siguran kad je u pitanju kolega @Krishna.
Krishna je ok,al su ga isprovocirali na reakciju.

Pa sad ne radi se baš i jugoistoku, ali nije daleko. Prije 2 godine kad sam bio na moru u CG u apartmanu do mog bio jedan bračni par iz Kuršumlije. Upoznao sam se s njima i bili smo komšije par dana, pa smo tako više puta pričali o raznim temama. Prijatni i opušteni ljudi. Reče mi čovjek da Šiptari sa Kosova u Kuršumliju i okolinu prebacuju heroin sa dronovima, onda robu preuzimaju naši krimosi poslovni partneri od tih šiptarskih krminalaca.

Ja sam generalno prema svima kulturan koji su korektni.Samo oni koji provociraju i traže đavola,i dobiju ga.
Inače u Babušnici, jednoj od najsiromašnijih opština Srbije su Srbi izbeglice iz Krajine primljeni kao najrođeniji, tamo za zahvaljujići Bugarskoj odlično zna kako je to što si kriv zato što postojiš.

Istok i jug Srbije su Meka za heroinske zavisnike.

Inače u Babušnici, jednoj od najsiromašnijih opština Srbije su Srbi izbeglice primljeni kao najrođeniji, tamo za zahvaljujići Bugarskoj odlično zna kako je to što si kriv zato što postojiš.
Evo npr. ovo sto Obzerver pominje Babusnicu, ona je npr. POJAM za narkomanske smrkace i iglase.

Tamo se smrce heroin vise po glavi stanovnika nego u Bg-u.

Ima ovde popriličan broj forumaša iz Srbije sa stavovima koje ja prije dolaska na krstaricu nikad nisam prije pročito ni čuo od ljudi iz Srbije.Dzonidzon,zan Pjer, Mystic+,38iak itd.
Tamo je izvesni Ljuben Stojanov, inače pravi bugarski ustaša ostao u takvoj uspomeni da se njegovo ime i dan danas koristi da se opiše sumanuti sadista, kao Neron.

Muče te kompleksi? Jel si bio nekad u mom rodnom Smederevu ili u Nišu u kom sam proveo najlepše godine svog života?

FYI, sada živim u gradu u odnosu na koji su i Beč i Beograd i Zagreb obična sela.
Ništa od tvog lupetanja ne demantuje ono što sam naveo o regionu o kom je tema.

Jug Srbije je oduvek najzaostaliji i najprljaviji deo Srbije. Kriminalna vlast/i je ista u čitavoj državi, samo je po jugu večito najgore, najprljavije i divlje. Dakle, do njih je.

Ništa od tvog lupetanja ne demantuje ono što sam naveo o regionu o kom je tema.

Jug Srbije je oduvek najzaostaliji i najprljaviji deo Srbije. Kriminalna vlast/i je ista u čitavoj državi, samo je po jugu večito najgore, najprljavije i divlje. Dakle, do njih je.
Ne, nego je isključivo zbog toga sto su sve vlasti uvek investirale u bratstvo-jedinstvene republjike i pokrajine a ne u jug Srbije, isto kao što su sistematski ekonomski zatirani i krajevi u BiH i Hrvatskoj u kojima žive, ili su do Pavelića i Tuđmana živeli Srbi.

@bird again, @Enigma @Krishna @mr Kiza

Back