Да ли је Јован Деретић (не тај!! већ историчар књижевности) "и даље" релевантан?

Car_Radovan

Početnik
Poruka
2
Заинтригирала ме је његова књига "Пут српске књижевности", међутим интересује ме да ли су књиге дотичног и даље релевантне?

Заинтригирала ме је његова књига "Пут српске књижевности", међутим интересује ме да ли су књиге дотичног и даље релевантне?
Ne znam
Imam njegovu istoriju srpske književnosti.
Ali ne sećam se da je on mnogo citiran u književnim krugovima.

Pa, reklo i se da trenutno nisu tako relevantne ali ih svakako treba čitati za svoju dušu i rezonovati sam.
Cenim ga i danas, a vidim da su ga mnogi ismejali i diskreditovali... a moji (neki) profesori su ga uvažavali i njegove knjige zdušno uključivali u ono što treba da se čita ukoliko nas interesuje više, dalje i dublje.

Nije tu mnogo šta promenjeno u srpskoj književnosti da bi se kosilo sa onim što je on pisao.
Biografije pisaca i razvojni put naše književnosti nisu političko štivo da mora da se prilagođava aktuelnopolitičkom momentu.

Apsolutno! Ta koju si spomenuo jedna mu je od (naj)boljih, koncizno i jasno...svakako meni najomiljenija.

Back