Da li je istina?

0077:
Tačno,ima istine...ali nisam sreo dobre političare u poslednje vreme,svi bi da grickaju nešto.U stvari današnje bavljenje politikom je čista korist za političare,nema tu ni P od politike.Možda grešim ali utisak je takav...
Ovo mi je najgluplja teorija moguća, kao onaj koji je radio samo u svoju korist i sve manje ga je briga kako živi narod, će da prestane tako da se ponaša jer se nakrao i dosta mu je. Da ponovim, najgluplja teorija. Ako je neko na vlasti dugo treba ga smeniti i tačka.

Baš mi je drago, što je Ejpril otvorio(la) ovu temu!!
Ja sam mađar, ali mi je već do k.rca došlo ona priča Kase, da su mađari Evropaljni, Srbi su Balkan, koji nikad neće ostvariti prosperitet, i slično. Stvar je u tome, da mnogi(mogao bih reći, da čak i većina) mađara u Vojvodini ne da ne zna Srpski jezik, već jednostavno neće ni da nauči, što me opet nervira,i to kako. Ja na primer studiram Ekonomiju u Subotici, naravno na Srpskom( na šta sam i te kako ponosan, sigurno sam ponosniji nego da sam otišao u Mađarsku, u neku bednu privatnu školu, kao što rade to mnog njih), i Senćani samo plaču, kako ih svako mrzi, pa čak i profesori. Kad im kažem, da nek nauče Srpski, oni mi odgovore, da je to nemoguće,a stvar je u tome, da pre bi naučili arapski da pričaju, nego srpski.
To su oni ljudi, zbog kojih će Kasa, i njegova nesretna banda još opstati i u daljem. To je na žalost situacija na severu. Ježim se celokupne politike, koji vode naši mađarski političari. Ne znam, da li to interesuje nekog, ali i to ću reći ovde, da su jedini dnevnik na mađarskom jeziku pretvorili u stranački list, pogledajte bilo koju opštinu, koju vode ljudi Saveza Vojvođanskih Mađara, svi su puni od skandala, korupcije. Svakako je smešno, kako plaču prema Pešti, da ih ovde svako mrzi, a ne znaju naučiti službeni jezik.
Ovo je jedna strana medalje. Prošle godine u Subotici preko puta studentskog restorana neko je napisao „Mađari kuš u Mađarsku!“ Ja stvarno ne mogu da razumem ljude,odnosno smešni su mi, koje misle, da ja, ili moja porodica pripadamo mađarskoj, pa živimo ovde, da bi nervirali nekoga. Ja sam se rodio ovde na severu Republike Srbije, OVO je moja domovina, a ne Mađarska.
Sve u svemu, fazon je u tome, da oni ljudi, kojima je važno, da se neko zove Janoš, ili Zoran nenormalni, a od tih ljudi izvlače Kasa i slični njemu bilo kakve nacionalnosti svoju korist.
Ps: ne mogu nikome da odgovorim, pošto moram na voz

smeh:
... I verovali ili ne, ne bi mi smetalo da su oko mene Madjari, Slovaci, Rumuni, Hrvati ili bilo koja druga tako "agresivna" nacija, koja samo ceka da ugrozi moja ljudska prava!
!

Da dobri su ti hrvati.Nisu ni malo agresivni.U drugom svetkom pobise 700 000 ljudi u Jasenovcu.Ili mozda to nisu bili oni.Mozda su unajmili marsovce da odrade to.Verovatno!Gde bi oni.Mog pradedu i jos neke rodjake su zaklale ustase u drugom svetskom ratu!A bile su prve komsije.TAko dobre u mirnodopskom stanju.Ali mozda su ipak i to uradili marsovci,nemoguce da su hrvati agresivni.A pa da,secam se kad sam poslednji put bio u hrvatskoj na moru ko klinac,jedva izvukoh zivu glavu.Mene i brata htedose da udave njih nekoliko starijih prvih komsija,sa kojima smo se svake godine unazad druzili.MA jok bre,sta mi je.MOra da nisam dobro video.Sigurno su i to bili marsovci.A i Madjari,koliko je ono bese bilo Srba u madjarskoj pre izbijanja drugog svetskog rata.Oko 40 000,jel tako?A koliko ih sad ima,mozda 7000.Od cega bre to.Da nisu mozda pili neku losu vodu.Ili im naprasno pozlilo pa onda odlucili da umru.MA jok bre,kako tako nista ne znam.
MARSOVCI bre,MARSOVCI

Da Srbi maltretiraju nacionalne manjine u Vojvodini?
Gledala sam emisiju u kojoj su gostovali Kasa,Čanak, Nikolić i jedan iz DSS-a. Pa ne mogu da poverujem u to.

Nije istina.

Verovatno postoje slucajevi ali siguran sam da se policija obracunava sa bilo kakvim nacionalnim incidentima isto kao i sa kriminalom

verovali vi ili ne deco draga u nashoj zemlji Srbiji nacionalne manjine imaju mnogo vise prava i mira nego u okolnim zemljama a vishe nego i u nekim mnogo "civilizovanijim"

To sto pokusavaju da sad guraju Vojvodinu u fokus je jedan licemerni isprdak jer to veze sa problemom nema a ako pokusaju da kroje neke granice i proglasavaju razna sraanja ispasce rat i toliko o tome

Back