I ako je istina sta nam to govori?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa bio je valjda rat i Draži Mihajloviću pa imamo dosta njegovih slika sa običnim narodom. I ne samo Srba.
Kako fantastično postavljena tema, bez linkova, bez dokaza. Čak ni ta jedna jedina rečenica ne doseže do kraja reda.
Da je bio rat.
sta?I ako je istina sta nam to govori?
Evo cetnika sa srpskim narodom:
То нису четници ДМ а нису ни са народом.Evo cetnika sa srpskim narodom:
Draža je surađivao sa Silama osovine. Tito nije.
![]()
Kako znaš da su četnici da nisu neka npr vrmro formacija ?
Da li je neko primetio da je broz pljunuti Gebels
![]()
Aha, zar ovo nisu seljani sela Vranic koji zajedno sa Cicom slavise, Nikoljdan, krsnu slavu 19. decembra 1943. godine? A sta se to desilo narednog dana? Naravno, ovo nisu zitelji Vranica, bog zna gde se ovo dogodilo, ali znamo sta se dogodilo na patericama krsne slave sv. Nikola 1943. godine. 77 mestana sela, ukljuciv zene, staraca i beba je poklano, a zene pre klanja su silovane. Posle masakra nastala je pljacka iz kuca poklanih.
»Ja sam zapitao: kuda me vodite? Odgovorili su mi: „Ti si osuđen u ime Kralja Petra a po naređenju Draže Mihailovića." Ja sam onda kazao: Nemojte me klati kao životinju i ako već hoćete da me ubijete vi me streljajte. Onda sam legao na patos, oni su opalili na mene puške, metak me je udario u levo oko a izišao na desni obraz. Kad sam se malo osvestio doterali su mi brata, njega su stojeći streljali. Kad je pao mrtav, pao je na mene. Ja sam se pravio da sam mrtav, a oni su doveli jedno kurjačko pseto koje je počelo da loče njegovu krv. Ja sam se plašio da ako dođe do mene da mi ne nagrdi lice. Tada su oni doveli našu mater da vidi nas dva mrtva i kad je došla bila je premrla živa od straha gledajući nas dvojicu mrtve, pa su je zatim oborili i klali je na mojim leđima tako da sam bio obliven svom njenom krvlju. Doveli su zatim moga sinovca i zaklali zatim i njega. Zatim su doveli moju snaju, ženu moga brata koji je poginuo u partizanima i nju su zaklali. U četvrtoj sobi zaklali su dete od 4 godine i otsekli mu glavu i izboli ga nožem na 18 mesta. Kada su sve poklali onda su počeli da kupe sve naše stvari iz kuće.«[SUP][8]
[/SUP]
—svedok Dušan Đorić iz Vranića na suđenju.
»Kad sam ušao s vrata našao sam sina Milojka i Mirka ubijenog a s desne strane kćer ubijenu i sina, u trećem odeljenju ubijenu Milojku i Darinku. Kad sam pogledao u kolevku – video sam dete od Milojke, malo 4-mesečno dete, isto ubijeno.«[SUP][8][/SUP]
—svedok Ilija Ilić iz Vranića na suđenju.
»Toga dana otišli smo kod oca i našli smo ih sve zaklane. Svekrva Marica ležala je mrtva i glave su im bile potpuno isečene kamama. Svaki je ubod bio kamom po levoj slepoočnici i po slabinama. Cele su noći prevrtali po kući i odneli sve stvari koje su im se svidele i skidali slaninu s tavana. Prvo su silovali moje dve zaove pa zatim kamom izboli što je docnije priznao jedan od tih četnika zvani „ustaša" koji je posle oslobođenja linčovan od naroda.«[SUP][8][/SUP]
—svedokinja Anđelija Matić iz Vranića na suđenju.