Znate sta je meni ovde recimo zanimljivo...
Negde od polovine 20.veka pa nadalje, sve - bukvalno sve - vrste ovakvih svetovnih ispostava nazivale su se jedinstvenim imenom: podkulture, ili subkulture.

Bili pankeri, metalci, hipici, moderi, novoromaticari, darkeri, japiji, snobovi, reperi, frikovi, dzankeri...stripadzije, filmadzije, fanovi sf-serija, i razni drugi gikovi, preko nju-ejdzera do (ocajnih) domacica- svako sa svojom filozofijom, gledanjem na svet, stavovima i nezaobilazno - modom...

Bio ja blesav ili puki idealista, sklon sam tome da i danasnju pojavu mnogih tzv. influensera, instagramera i instagramusa posmatram i dalje u istom svetlu: kao svojevrsnu subkulturu, jednu od mnogih koje su osvanule pod ovim suncem nebeskim... Dakle, iako sebi laskaju da su u diskontinuitetu sa 20.vekom i da su, ono sto kazu, posve "sveza riba", "nesto skroz drugacije", sklon sam tome da ih gledam samo kao nastavak vec uoblicene modernisticke tradicije subkultura poreklom iz 20.veka...

Svaka od tih druzina bila je zaista uvek nesto novo, neponovljivo i nevidjeno, dok ne nastane nesto opet sasvim nevidjeno.

Po mom misljenju, jedina razlika je sto ih danas sve mozemo staviti u isti kos fenomena drustvenih mreza, ali mi je ta razlika samo tu da istakne vazece pravilo.

Tako da nema zime do preko Drine.