Da li je Instagram prodavnica delikatesa?

Devojke danas žele lagodan život bez mnogo truda, a to se dobija pokazivanjem onoga što imaju. Neko je doktor i to znanje "prodaje", a neko sisata i guzata devojka na instagramu koja nema ništa drugo da ponudi. To je nova kultura koja se stvara i kojoj svedočimo, gde se validacija dobija preko lajkova i simp komentara "Kako si lepa, preslatka, bomba.."

ali da li ti ukrasavas te medenjake za instu?.. :think:
da li oni realno tako izgledaju i disu i mirisu kako ih predstavljas na insti?
Ne, ne koristim filtere nikad i nigde. Obično nemam baš ni mnogo vremena za slikanje, pa je najčešći komentar mušterija da su lepši nego na slici. Meni je to sasvim dovoljno, pošto i sa medenjacima i sa šivenjem pokušavam da napredujem na ličnu preporuku, polako, ali sigurno.

Мислим да су те жене себе свеле на задњицу. Ако профил нешто треба да каже о теби, њихови говоре да су оне једно вееелико ду.пе.

Немам. Немам слика, немам објава. Ни са ким нисам пријатељ тамо. Користим га да видим шта се продаје и какав садржај у граду се нуди.

Znate sta je meni ovde recimo zanimljivo...
Negde od polovine 20.veka pa nadalje, sve - bukvalno sve - vrste ovakvih svetovnih ispostava nazivale su se jedinstvenim imenom: podkulture, ili subkulture. :)
Bili pankeri, metalci, hipici, moderi, novoromaticari, darkeri, japiji, snobovi, reperi, frikovi, dzankeri...stripadzije, filmadzije, fanovi sf-serija, i razni drugi gikovi, preko nju-ejdzera do (ocajnih) domacica- svako sa svojom filozofijom, gledanjem na svet, stavovima i nezaobilazno - modom... :) Bio ja blesav ili puki idealista, sklon sam tome da i danasnju pojavu mnogih tzv. influensera, instagramera i instagramusa posmatram i dalje u istom svetlu: kao svojevrsnu subkulturu, jednu od mnogih koje su osvanule pod ovim suncem nebeskim... Dakle, iako sebi laskaju da su u diskontinuitetu sa 20.vekom i da su, ono sto kazu, posve "sveza riba", "nesto skroz drugacije", sklon sam tome da ih gledam samo kao nastavak vec uoblicene modernisticke tradicije subkultura poreklom iz 20.veka... :p Svaka od tih druzina bila je zaista uvek nesto novo, neponovljivo i nevidjeno, dok ne nastane nesto opet sasvim nevidjeno. :P Po mom misljenju, jedina razlika je sto ih danas sve mozemo staviti u isti kos fenomena drustvenih mreza, ali mi je ta razlika samo tu da istakne vazece pravilo. ;) Tako da nema zime do preko Drine. :cool:

Znate sta je meni ovde recimo zanimljivo...
Negde od polovine 20.veka pa nadalje, sve - bukvalno sve - vrste ovakvih svetovnih ispostava nazivale su se jedinstvenim imenom: podkulture, ili subkulture. :)
Bili pankeri, metalci, hipici, moderi, novoromaticari, darkeri, japiji, snobovi, reperi, frikovi, dzankeri...stripadzije, filmadzije, fanovi sf-serija, i razni drugi gikovi, preko nju-ejdzera do (ocajnih) domacica- svako sa svojom filozofijom, gledanjem na svet, stavovima i nezaobilazno - modom... :) Bio ja blesav ili puki idealista, sklon sam tome da i danasnju pojavu mnogih tzv. influensera, instagramera i instagramusa posmatram i dalje u istom svetlu: kao svojevrsnu subkulturu, jednu od mnogih koje su osvanule pod ovim suncem nebeskim... Dakle, iako sebi laskaju da su u diskontinuitetu sa 20.vekom i da su, ono sto kazu, posve "sveza riba", "nesto skroz drugacije", sklon sam tome da ih gledam samo kao nastavak vec uoblicene modernisticke tradicije subkultura poreklom iz 20.veka... :p Svaka od tih druzina bila je zaista uvek nesto novo, neponovljivo i nevidjeno, dok ne nastane nesto opet sasvim nevidjeno. :P Po mom misljenju, jedina razlika je sto ih danas sve mozemo staviti u isti kos fenomena drustvenih mreza, ali mi je ta razlika samo tu da istakne vazece pravilo. ;) Tako da nema zime do preko Drine. :cool:
Sve sam pročitala! :D

Devojke danas žele lagodan život bez mnogo truda, a to se dobija pokazivanjem onoga što imaju. Neko je doktor i to znanje "prodaje", a neko sisata i guzata devojka na instagramu koja nema ništa drugo da ponudi. To je nova kultura koja se stvara i kojoj svedočimo, gde se validacija dobija preko lajkova i simp komentara "Kako si lepa, preslatka, bomba.."
Ne, to nije tacno....

Mnogo devojaka, ali hajde 5% nek bude, jer ne znam mnogo devojaka, naravno, imaju itekako dobre kvalitete koje nisu telo, pa opet, to odbacuju zbog okoline, zbog roditelja (nelogicno ali je cesto jer roditelji forsiraju mainstream skoro uvek) , ili zbog konkurentnosti sebe sa generacijom...

Toliko je zalosno kad vidim to da kvalitetna devojka, odbacuje svoju jedinstvenost da bi bila cak ispodprosecna fufa, obicno postane i lujka....
Sreca koja traje do 5,6,7 godina, ali se prikazuje drugima da traje ceo zivot....
Ah da, mora da sam ostecen cim ruzno pricam o situacijama tih devojaka, one su sigurno sretne jer su uspesne , slegnu posle nekog vremena i tako treba na Srpski nacin..
Ovo poslednje je jako cesto strucno misljenje eksperata, bilo da su u narodu ili u zadruzi....

Ja trazim jednu osobu, danas se telo dusha i ljubav prodaju u startu milionima, tj stotinama, ali bar nek bude 10tini....razumete koja je to promena pristupa koja neminovno dovodi do promene svega...
A namerno je ovako napisano da bi se uocilo odakle vuce koren ta psiholoska promena sustine...

Gledam malo dame po insti i sve zategnute, nategnute, napucene, sisate, goozate..
Svaka pozira, sto izazovnije i sebe pokusava da predstavi u najboljem svetlu.
Kao neka prodavnica ekskluzivnog delikatesa gde samo vrtis i biras :D

Sta milite o ovom trendu, da li i vi imate "napucen" instagram? :D
Nemam instagram.
Imam drugi pristup..
Pošali im poruke i pitaj slobodno pošto su na pola sata.Be plaćaj više od 50€.
Porediš devojke sa delikatesom.
Voliš da jedeš?Debeo si?
Nevažno.Samo primećujem.

Gledam malo dame po insti i sve zategnute, nategnute, napucene, sisate, goozate..
Svaka pozira, sto izazovnije i sebe pokusava da predstavi u najboljem svetlu.
Kao neka prodavnica ekskluzivnog delikatesa gde samo vrtis i biras :D

Sta milite o ovom trendu, da li i vi imate "napucen" instagram? :D
Pa ne, nemam napućeni instagram
A davno smo zakjučili da ti se otvaraju one stranice na insta koje priželjkuješ :)
drugim rečima, algoritam zna zašto tebi izlaze sređene i napućene, a meni recimo Sadguru, papagaji, fotke prirode i tako dalje ;)

Back