Da li je fer da žena plaća životne troškove dok ne nadoknadi vrednost stana koji je muškarac uneo u brak?

ok on meni daje smestaj ja njega hrnaim oblacim
pusim perem peglam

cini mi se da ce ono pusim biti prije komsiji u tom slucaju
pa i to. Jer tako zene gledaju na muskarce koji ne rade. Kao na invalide. To je prirodni mehanizam. Ako on ne ide i ne lovi i ne grize lava za grljkljan on je kaput kod nje. To je ovaj zayeb sa ovim modernim kao on ostane kuci da se brine o deci a ona radi. ahaaaaa
Samo ima hak.Dve opcije:
Ili ne ulazis sa njom u bilo kakve varijante osim sto ti je devojka s kojom eto odes nekad u biskop i ne zivite zajedno i to. Naravno upoznjes i druge i to intenzivnije.
Ili: Pravi se da radis nesto. Vajaj, uhvati neki umetnicki fazon- neshvaceni umetnik. Loces rakiju i kao nesto vajas, slikas, muzika, sta god. Dok joj i tako ne dojadis, ona ti zucne fazon: znas sve je to lepo, ti si talentovan ali pare, i ti je onda izbaci iz gajbe. Pa nadjes sledecu.
20 evra mi dodjes za savet Skafander.

pa i to. Jer tako zene gledaju na muskarce koji ne rade. Kao na invalide. To je prirodni mehanizam. Ako on ne ide i ne lovi i ne grize lava za grljkljan on je kaput kod nje. To je ovaj zayeb sa ovim modernim kao on ostane kuci da se brine o deci a ona radi. ahaaaaa
Samo ima hak.Dve opcije:
Ili ne ulazis sa njom u bilo kakve varijante osim sto ti je devojka s kojom eto odes nekad u biskop i ne zivite zajedno i to. Naravno upoznjes i druge i to intenzivnije.
Ili: Pravi se da radis nesto. Vajaj, uhvati neki umetnicki fazon- neshvaceni umetnik. Loces rakiju i kao nesto vajas, slikas, muzika, sta god. Dok joj i tako ne dojadis, ona ti zucne fazon: znas sve je to lepo, ti si talentovan ali pare, i ti je onda izbaci iz gajbe. Pa nadjes sledecu.
ma kad je prava nista skupo nije

Samo ima hak.Dve opcije:
Ja sam joj našao pećinu. Haha
50 evra sam ti dužan za smeh. Haha

Ja vise volim da izvedem u pozoriste ili jos bolje neko ovakvo akcijanje napolju. Za vikend - planina, zicara, zezancije, malo adrenalina, priroda. To mi je cool. Ok i bioskop ali bas retko.
pa dobro

nisam ni rekao cesto

i ja vise volim prirodu

akcijanje napolju nego sta, uvek samzeleo da je poganjam u polju suncokreta

Pa da voliš da gledaš njenog predatora...? Haha
1754266354869.jpeg

ali tu je bitniji efekat

bar ce zinuti maksimalno

neces morati da pazis na njene zube
ne znam brate, sad sam se zamislio....
koliko imam zapravo skrivenu fobiju i da nesto nije isplelo citav moj seksualni razvoj i karakter zbog filmova.
Odoh da spavam. Mozda odsanjam nesto sto mi da neke odgovore. internet je zayeban
Pozdrav drustvo!
Skafander... posmatram te.

Primer:

Imam stan koji danas vredi oko 120.000 evra. Radio sam godinama, štedio, ulagao, i sad imam svoj krov nad glavom. Nisam nasledio, nisam dobio – zaradio sam ga.

Sada sam u vezi sa devojkom koju volim i planiramo brak. Nemamo u planu decu. Ne tražim od nje nikakav miraz, i naravno da želim da živimo zajedno u tom stanu.

Ali evo gde dolazimo do pitanja: šta je fer?

Ako ja unesem stan, a ona nema ništa – da li je pošteno da se samo useljava i živi potpuno besplatno?

Ja više ne mogu da radim (iz zdravstvenih razloga). Njena plata je oko 1000 evra mesečno. Troškovi za nas dvoje (hrana + računi) su oko 500 evra mesečno.

Znači, ako ona pokriva te troškove narednih 10 godina, to je ukupno 60.000 evra.

E sad pitanje:

Da li je pošteno da nakon tih 10 godina njoj pripadne 50% stana, jer je kroz životne troškove praktično otplatila pola?

Ili treba da bude samo "podstanar bez rente", jer živi kod mene? Ili možda uopšte nije realno gledati to kao otplatu, jer stan nije na prodaju?

Ne planiramo decu, ne radi se o nekoj tradicionalnoj podeli uloga, ovo je više pravno-moralno-finansijsko pitanje ravnoteže u vezi.

Šta vi mislite – da li se ljubav meri u evrima, ili je fer tražiti finansijsku ravnotežu u partnerstvu?
То је више него поштено. Имао сам сличну полемику са садашњом девојком, стим што обоје радимо. Ја нисам пристао да јој припишем некретнину, али сам јој рекао да узме сваки месец да ставља на штедњу.

И ево, за скоро две године је уштедела око 9000 евра, па нека купи некретнину за још неколико година.

Pa kažem ti, nisu male pare prosečnom čoveku na ovim prostorima. To je bogatstvo ovde. Siromašna sredina. I ja sam deo te sredine i tog proseka.
Nema veze ti si prosjek i u tvom slucaju mi je ruzno da o tome razmisljas. Ja sam imao tri nekretnine i zena jednu i to mi nikad nikad nije palo na pamet, prodali smo sad dvije i te pare sam zeni ostavio jer imam veca primanja od nje ako bi se sta desilo da moze da uziva tj sad je ona dobila tri a ja jednu jer imam vecu penziju, ne mozes zivjeti sa nekim cijeli zivot i tako razmisljati.

Poslednja izmena:

Back