Da li je Drazi mesto na fresci?

Jedan od najgorih "srpskih" oficira u istoriji. Obrukao proslavljenu uniformu, izgubio rat od polupismenih radnika, seljaka i nesvršenih studenata.
:lol:

дража и јвуо су изгубили јер су издани од стране западних савезника, а ти ваши полуписмени радници, сељаци и несвршени студенти су га само докрајчили, да би се дочепали толико жељене власти

Poslednja izmena:
Ne, nije mu mesto u crkvi. I to ne zbog toga što sam pro-partizanski i mrzim Dražu već smatram da nikome ko je živeo u iole savremenom dobu nije mesto na fresci. Crkva koja kanonizuje ljude od krvi i mesa koji su koračali zemljom u savremenom dobu samo pravi sprdnju od sebe. Naravno da u 20. i 21. veku ne može živeti ni svetac, ni mučenik. Kako da verujem u crkvu koja proglasi za sveca nekog kog sam mogao i da upoznam za života.
Sto si mogao da upoznas nego sto si mogao da cujes svedocanstvo coveka kome je taj svetac ubio majku
Pop maca
svedocanstvo Mise Janketica

нема никаква гомила сведочанстава, постоји податак, додуше опет од комуниста (републичког одбора субнора србије, из 2015. г.) у којој се наводи поименични списак 6.533 особе које су четници убили широм Србије

с друге стране рецимо, имамо 20-30.000 људи убијених од стране комуниста само у београду
Ubili su manje?

Ma pravi su sveci ako su ubili samo 6533

Cela njegova porodica je uhapšena i odvedena u logor od strane Nemaca. 1942. godine Nedićevo ministarstvo je od Nemaca tražilo da uhapse i vode u logore porodice četnika. Dražu su smatrali odmetnutim oficirom, a ne saradnikom.
I kako su četničke snage došlo do Neretve a da ih niko u tome nije sprečio. Oni nisu držali te teritorije već su mahom bili stacionirani u Srbiji i Crnoj Gori.

Svaka revolucija je nelegelna dok ne pobedi. I u Francuskoj i u Rusiji je bilo tako.

Kada sam rekao da su to uradili ljudi željni vlasti mislio sam i na Dražu i na Tita.
Дражи је дужност била да се бори, положио је заклетву држави и краљу.
Он је светао пример за све вас који генерацијама издајете све заклетве које сте положили.
Твоји деда и стриц издали краља и државу, поново сте то поновили '91-е, овај пут ону што су
је стварали твоји деда и његов брат. Таква је судбина држава које стварају издајници, на крају
буду и они издани. Дража је светао пример у мору издајника, остао је да се бори и када никаквих
изгледа за победу више није било.
Чуј Дража се борио за власт?!?
То што партизански мозак може да смисли, нормалан човек не може процесуирати.

Možda pošten u smislu političke naivnosti ali častan svakako ne jer je prvo varao ženu na Ravnoj Gori sa ljubavnicom dok je Jelica bila u logoru na Banjici, naredio da mu zakolju kuma, predavao svoje zemljake okupatoru na streljanje...
Ja bih te molila da mi linkuješ izvore tih podataka a da nisu yt snimci ili svedočenja već istorijski podaci.

Sami su ih čuvali i sačuvali, svojim oružjem i svojom hrabrošću. Nisu ni Amerikanci ni Rusi došli da ih brane.
Што не сачуваше ону јадну нејач на Козари?
Како су бранили породице ако су се ломатали са Брозом од Ужица до Дрвара преко Бихаћа, Неретве, Сутјеске и Козаре?
Много бре лажете ви комунисти, претерано.

Možda pošten u smislu političke naivnosti ali častan svakako ne jer je prvo varao ženu na Ravnoj Gori sa ljubavnicom dok je Jelica bila u logoru na Banjici, naredio da mu zakolju kuma, predavao svoje zemljake okupatoru na streljanje...
https://www.pogledi.rs/ljoticevci-i-streljanje-u-kragujevcu-21-oktobra-1941.html
20. октобар. Град је опкољен од раног јутра. У град се могло слободно улазити. Из града нико жив није могао изаћи. Од око 8 ујутру обруч око Крагујевца почиње да се сужава. У наступању према центру вароши, Немци би хватали сваког ко би се затекао на улици. И Немци и љотићевци су објашњавали народу, да ће свима похапшеним у касарнама 19. пука, службеници немачке конманде прегледати легитимације и по потреби издавати нове. То је важило и за ученике свих школа, који су морали посећивати исте, њихова добра ради а и да их ”шумски” не би лагали

Све што се десило и дешавало у Крагујевцу на дан 20. и 21. октобра је дело Димитрија Љотића. То је био он који је убедио Немце да је Крагујевац побуњенички центар Србије и умиривање Крагуејевца било којим путем гаранција реда и мира у Србији.

Sto si mogao da upoznas nego sto si mogao da cujes svedocanstvo coveka kome je taj svetac ubio majku
Pop maca
svedocanstvo Mise Janketica

Draža nije odgovoran za svaki zločin koji su počinili pripadnici njegove vojske ali je odgovoran što nije zaveo disciplinu i što nije kažnjavao ratne zločine koje je JVuO činila nad građanima koje je navodno trebala da brani. Zločini Četnika nisu zaostajali za zločinima okupatora, čak je bezbednije bilo prošetati pored okupatorskih vojnika nego izaći pred četnike.

Ubili su manje?
барем 15 пута мање него комунисти које ви славите

Ma pravi su sveci ako su ubili samo 6533

кап у мору комјуноусташких злочина, а то ко је светац а ко не, неће одлучивати апологети њихових злодела

https://www.pogledi.rs/ljoticevci-i-streljanje-u-kragujevcu-21-oktobra-1941.html
20. октобар. Град је опкољен од раног јутра. У град се могло слободно улазити. Из града нико жив није могао изаћи. Од око 8 ујутру обруч око Крагујевца почиње да се сужава. У наступању према центру вароши, Немци би хватали сваког ко би се затекао на улици. И Немци и љотићевци су објашњавали народу, да ће свима похапшеним у касарнама 19. пука, службеници немачке конманде прегледати легитимације и по потреби издавати нове. То је важило и за ученике свих школа, који су морали посећивати исте, њихова добра ради а и да их ”шумски” не би лагали

Све што се десило и дешавало у Крагујевцу на дан 20. и 21. октобра је дело Димитрија Љотића. То је био он који је убедио Немце да је Крагујевац побуњенички центар Србије и умиривање Крагуејевца било којим путем гаранција реда и мира у Србији.
Opet da pitam, kakve veze ima ovo sa Dražom jedino ako mi linkuješ da je ovo direktno Dražino naređenje bilo.

manastir-vavedenje-prepoznajete-li-ko-je-na-fresci-v0-pmdwsq1qizwc1.jpeg

Naletoh na ovo.

Sta mislite o novokomponovanim freskama?
Sto da ne, kad mogu Nemanjici moze i Draza.

Ja bih te molila da mi linkuješ izvore tih podataka a da nisu yt snimci ili svedočenja već istorijski podaci.
Milutina Jankovića, vojvodu Dragačevskog su zaklali Četnici po Dražinom naređenju. Draža je prethodno krstio Milutinovo dete, a zatim zaklao kuma. A što se tiče Dražine ljubavnice, to je podatak sa foruma pogledi gde su svi članovi pro-četnički orjentisani, njihova je tvrdnja da je Draža na Ravnoj Gori živeo sa nekom ženom.

Back