комшија
Stara legenda
- Poruka
- 96.548
Документарни филм "Проблем перцепције" о клању деце у селу Вранић на 30 км од Теразија од стране припадника Југословенске војске у Отаџбини.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ubijani su samo kolaboracionisti i saradnici okupatora. Niko nedužan nije ubijen zbog svoje profesije. Čak je ogroman broj sveštenika pošteđen stradanja i pomilovan.
Mesto mu je, on je (srpski) mucenik.
''Од 200 српских свештеника у Црној Гори, током и после Другог свјетског рата, побијено је чак 182. (преко 90%)
Пре убијања свештеника СПЦ комунисти су их звјерски мучили – чупали им браде, качили им овнујска звона, упрезали у коњске кочије, терали их да пију крв убијених четника, живе их бацали у јаме…''
нема помоћи вама, апологетама крваве брозове банде
Partizani su jedino u delovima Srbije “anektiranim” od Borisove Bugarske streljali uglavnom prave saradnike okupatora, a i dovedene službenike, tj njih posebno, svuda drugde su stradali “klasni neprijatelji”.Pa ubijani su jer su bili saradnici okupatora.
Propaganda čini čudo. U WW2 je ubijeno 5 miliona Ukrajinaca od strane nacista, a današnji Ukrajinci slave Hitlera i doživljavaju nacistička obeležja kao svoje nacionalne simbole. Draža je pobio daleko manje ljudi pa je uz malo propagande mnogo lakše abolirati njegove zločine i istrebljenje 100,000 Srba. A uz to je još i Srbin pa je Srbinu milije da ga kolju Srbi nego tamo neki Hitler.Na stranu pitanje freske, moram da kažem da je meni misterija zašto je Draža postao legenda srpskog naroda. Možda jer je jedini bio iole pogodan za to.
Sreća pa sam upoznao žive svedoke koji pamte dobro drugi svetski rat. Četnici iz sela Drenovac su 1943. zaklali učiteljicu Maru iz sela Stubla kod Bojnika, a zatim su njeno dete uzeli iz kolevke i bacili ga u sneg da se smrzne. To dete je spasila komšinica iz snega i odnela u svoju kuću. Čuo sam da je umro 2021. od kovida, a imao sam čast da ga upoznam.Kome je poznato? Tvom pradedi koji je držao Draži sveću, dok je Đeneral bio u akciji?![]()
Kaosrpskom mucenuku Drazi je zasigurno mesto na freskama.![]()
Naletoh na ovo.
Sta mislite o novokomponovanim freskama?
U WW2 nije ubijeno 5 miliona Ukrajinaca od strane nacista nego 5 miliona Rusa in Ukraine.Propaganda čini čudo. U WW2 je ubijeno 5 miliona Ukrajinaca od strane nacista, a današnji Ukrajinci slave Hitlera i doživljavaju nacistička obeležja kao svoje nacionalne simbole. Draža je pobio daleko manje ljudi pa je uz malo propagande mnogo lakše abolirati njegove zločine i istrebljenje 100,000 Srba. A uz to je još i Srbin pa je Srbinu milije da ga kolju Srbi nego tamo neki Hitler.
Пишем о поразу српског народа, ебали те фашисти.Da, fasisti su izgubili
A ti bi zbog lepseg stava o svom dedi pljunuo na bitan deo srpske istorije, pobednicki deo srpske istorije.
Lepo kazem, sitni interesi su nekima bitni od polozaja vecine.
I to ni buduci interesi nego prosli koji kvare buducnost.
Зато што је он једини знао како се води герилски рат у току окупације.Na stranu pitanje freske, moram da kažem da je meni misterija zašto je Draža postao legenda srpskog naroda. Možda jer je jedini bio iole pogodan za to.
Uvek sam imao osećaj, mada nisam dublje proučavao, da je on imao tek ograničen uticaj u borbama i da je imao samo neke nebitne akcije... da li grešim?
On nije bio na čelu velike nacističke države kao Pavelić, ili na čelu fanatičnog komunističkog pokreta kao Tito, nije imao čak ni svoj mini-protektorat kao Nedić. Kasnije je morao da saradjuje sa Nemcima za oružje i municiju, iako je krenuo u rat kao buntovnik, ustanik protiv Nemaca... da li je ovo tačno? Draža baš deluje kao neki pobunjenik iz šume sa malim opsegom uticaja i akcija... pitam bez ironije, voleo bih objektivne i ozbiljne odgovore.
Znam, citav taj deo negde od Sofije do Custendila na jugu je takodje propatio u ratu i poptuno je bio nezadovoljan, da su to maltene vise Srbi nego sto su Bugari, ali u svakom slucaju, Sopi.Partizani su jedino u delovima Srbije “anektiranim” od Borisove Bugarske streljali uglavnom prave saradnike okupatora, a i dovedene službenike, tj njih posebno, svuda drugde su stradali “klasni neprijatelji”.
Boris III je opštim slanjem na ropski rad u Bugarsku uspeo da protiv sebe stvori veliko ogorčenje i kod Bugara iz Dimitrovgrada, tako da tamo i dan danas ima mase bugarskih Jugoslovena
СПЦ није хришћанска заједница у најужем смислу, већ је више нешто као етно-религијско удружење и натприродни департман државе.
Тако да, што да не, Тито, Дража, шта год им падне на памет.
Nije to baš tako. Ukrajinski iliti maloruski jezik i identitet je 1917. bio daleko rasprostranjeniji nego danas i Ukrajinci su naseljavali južnu Rusiju i Kubanjski kraj sve do 1940ih kad je započeta ubrzana Rusifikacija, uvođenje ruskog u škole, izbacivanje ukrajinskog i promena strukture stanovništva. Većina tih etničkih Rusa koji žive u Ukrajini su tu doseljeni nakon 1950. zbog posla ili planskim preseljenjem, tačnije vrlo malo broj etničkih Rusa ima korene duže od dve generacije u Ukrajini.U WW2 nije ubijeno 5 miliona Ukrajinaca od strane nacista nego 5 miliona Rusa in Ukraine.
![]()
Nisi u pravu, Draza je sinonim za "srpsko" i sinonim za ono sto je izgubilo u ratu, nepravedno okaljano potom.СПЦ није хришћанска заједница у најужем смислу, већ је више нешто као етно-религијско удружење и натприродни департман државе.
Тако да, што да не, Тито, Дража, шта год им падне на памет.
СПЦ није хришћанска заједница у најужем смислу
da je imao samo neke nebitne akcije... da li grešim?
од кад су то одрођени безбожници флуидног идентитета стручни за питање нације и цркве
какве год акције да је имао, стао је на чело покрета отпора (иако није морао), а да притом није прихватио окупаторску власт (као нпр недић) или водио терористичко-револуционарну банду која је једино хтела власт (као комунисти)
Не, стручњаци сте ви што сте палили кандило пред Брозовом сликом до 1991, а онда сте одједном нашли икону на тавану и сетили се да сте Срби.
можда си ме помешао са неким твојим флуидним колегама, јер код нас се увек знало ко је ко, без кризе идентитета
Нисам, савршено сте јасни, и у Хагу и ван њега.
Samo što ti ta teorija pije vodu samo u onoj okupacionoj zoni gde nema odvođenja stanovništva u Jasenovac i klanja čitavog sela kao što je bilo u NDH.Пишем о поразу српског народа, ебали те фашисти.
У чему се састоји та победа, шта је српски народ имао од те победе?
Само слепац не види где су нас последице 'победе' довеле, и десни и леви Срби су изгубили.
Само што десни то виде и признају а леве будале се теше лажном победом, после које су
заглавили дугогодишње робије. Србија сведена на предкумановске границе, анулиране све
победе икад остварене. Ебеш такве наказне победе. Више вреди пораз у косовском боју него
десет таквих победа. Не дај Боже још једне такве победе, искорениће нас до краја.
Au, koji kič ...![]()
Naletoh na ovo.
Sta mislite o novokomponovanim freskama?
Pričala mi baba nije relevantan argument. Pri čemu, ne negiram postojanje četničkih zločina, ali to je bio takav rat. U svakom ratu ima zla i zločina, na svim stranama.Sreća pa sam upoznao žive svedoke koji pamte dobro drugi svetski rat. Četnici iz sela Drenovac su 1943. zaklali učiteljicu Maru iz sela Stubla kod Bojnika, a zatim su njeno dete uzeli iz kolevke i bacili ga u sneg da se smrzne. To dete je spasila komšinica iz snega i odnela u svoju kuću. Čuo sam da je umro 2021. od kovida, a imao sam čast da ga upoznam.
Pričala mi baba nije relevantan argument. Pri čemu, ne negiram postojanje četničkih zločina, ali to je bio takav rat. U svakom ratu ima zla i zločina, na svim stranama.
Ovde moraš dokazati da je Sveti Velikomučenik Dragoljub odgovoran za zločine koje si naveo. A ti te dokaze nemaš.
Praviš sprdnju od religije, uozbilji se. Sramota me je čak i mene da se igram tako sa osećanjima vernika.Pričala mi baba nije relevantan argument. Pri čemu, ne negiram postojanje četničkih zločina, ali to je bio takav rat. U svakom ratu ima zla i zločina, na svim stranama.
Ovde moraš dokazati da je Sveti Velikomučenik Dragoljub odgovoran za zločine koje si naveo. A ti te dokaze nemaš.