DA LI JE DEMOKRATSKA SRBIJA POLICIJSKA DRZAVA? IMAJU LI GRADJANI PRAVO NA SAMOODBRANU

Kad vas lopov pokrade, ako je steta manja od 15 000 dinara policija nece ni da izlazi na lice mesta!

A za posedovanje biber spreja 6 meseci do 5 godina zatvora!

Javi mi se na pp , dolaziću ti ja u posetu...
:per:

Šalim se, zakon je takav da ne smeš nositi bilo šta od tih stvari jer mozeš da ugroziš i napadača (što je manje bitno) ili da svojevoljno nekog ugroziš (što je ovde bitnije sa aspekta policije).
I dan danas se smejem ortaku koji je hteo da ulicom nosa vernu kopiju pištolja (glok) da ga potegne ako ga neko napadne. i onda su mu objasnili u radnji da ako mu i to policija nađe, najeb'o je jer sa tako vernom kopijom može da opljačka banku...iako ona ispaljuje samo plastične kuglice.

prosto i jednostavno receno u srbiji ne postoji pravo na samoodbranu i odbranu svoje svojine

postoji pravo na nuznu odbranu ili krajnju nuzdu ..medjutim zakonska formulacija kaze da sud MOZE da lice koje je delovalo u nuznoj odbrani ili krajnjoj nuzi oslobodi krivice

kljucna rec je ovde MOZE ..nigde ne pise da sud to lice MORA da oslobodi ..sudska je odomacena praksa da i lica koja su bila u nuznoj odbrani ili krajnjoj nuzdi zaglave kazne cime se ..naravno suzbija samoodbrana a podstice nasilje i kriminal

Pola elemenata koji omogucavaju i cak podsticu korupciju u drustvu i drzavnim upravama sudovima i policiji su formulisana katastrofalno losim ( neodredjenim ) zakonima
druga polovina je negativna selekcija kadrova..sto uostalom i prethodi losim zakonima..kakvi ljudi su oni koji donose i izglasavaju i predlazu zakone ti zakoni su nam jos i dobri ( iako nisu ..naprotiv..katastrofalni su )

Mi smo najgora policijska drzava.Ovako glupih zakona nema ni u Ruandi ali sta ces kad veliki brat to zahteva

Možda nisi u pravu. na falultetu smo slavili neki ispit što je kolega položio i onako pijan sam ušao u tuđe dvorište, obeznanjen od pića. da mi se to desilo u USA, Verovatno danas ne bih kucao ovo. ubio bi me vlasnik ko zeca.

Back