Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
DA LI JE DEMOKRATSKA SRBIJA POLICIJSKA DRZAVA? IMAJU LI GRADJANI PRAVO NA SAMOODBRANU
Šalim se, zakon je takav da ne smeš nositi bilo šta od tih stvari jer mozeš da ugroziš i napadača (što je manje bitno) ili da svojevoljno nekog ugroziš (što je ovde bitnije sa aspekta policije).
I dan danas se smejem ortaku koji je hteo da ulicom nosa vernu kopiju pištolja (glok) da ga potegne ako ga neko napadne. i onda su mu objasnili u radnji da ako mu i to policija nađe, najeb'o je jer sa tako vernom kopijom može da opljačka banku...iako ona ispaljuje samo plastične kuglice.
Ne postoji više dozvola za nošenje oružja već samo za posedovanje. Ja imam dozvolu za posedovanje i kad idem u streljanu do streljane mora biti rasklopljen. tamo ga sklopim i pucam.
prosto i jednostavno receno u srbiji ne postoji pravo na samoodbranu i odbranu svoje svojine
postoji pravo na nuznu odbranu ili krajnju nuzdu ..medjutim zakonska formulacija kaze da sud MOZE da lice koje je delovalo u nuznoj odbrani ili krajnjoj nuzi oslobodi krivice
kljucna rec je ovde MOZE ..nigde ne pise da sud to lice MORA da oslobodi ..sudska je odomacena praksa da i lica koja su bila u nuznoj odbrani ili krajnjoj nuzdi zaglave kazne cime se ..naravno suzbija samoodbrana a podstice nasilje i kriminal
Pola elemenata koji omogucavaju i cak podsticu korupciju u drustvu i drzavnim upravama sudovima i policiji su formulisana katastrofalno losim ( neodredjenim ) zakonima
druga polovina je negativna selekcija kadrova..sto uostalom i prethodi losim zakonima..kakvi ljudi su oni koji donose i izglasavaju i predlazu zakone ti zakoni su nam jos i dobri ( iako nisu ..naprotiv..katastrofalni su )
Možda nisi u pravu. na falultetu smo slavili neki ispit što je kolega položio i onako pijan sam ušao u tuđe dvorište, obeznanjen od pića. da mi se to desilo u USA, Verovatno danas ne bih kucao ovo. ubio bi me vlasnik ko zeca.
Možda nisi u pravu. na falultetu smo slavili neki ispit što je kolega položio i onako pijan sam ušao u tuđe dvorište, obeznanjen od pića. da mi se to desilo u USA, Verovatno danas ne bih kucao ovo. ubio bi me vlasnik ko zeca.