Ponekad me stvarno nasmeješ i oraspoložiš ovakvim "komentarima."

No, ja bih o temi dole ispod.
Tvorac (Bog) svega što jeste nije nikada ni bio u Um-u. On je kreirao svetove ispod sebe, čisto duhovne; Anami, Agam, Hukikat, Alaya, Alakh i Atma. Svi ovi svetovi su dimenzije za sebe jer kada skoncentrišeš sebe u jednoj od tih dimenzija one druge operišu izvan tvog svesnog shvatanja i sagledavanja. Ispod poslednjeg se nalaze Svetovi dualne prirode o kojima govori "JA KOJI JESAM." U ovim nižim svetovima se nalazi i kreirano biće, kojeg ljudi nazivaju bogom a kojeg i "JA KOJI JESAM," naziva tvorcem. Ovaj poslednji egzistira u umu jer um njemu služi za kreaciju MEVP (materije, energije, vremena i prostora).
Čovek, kao jedinstvena iskra, kao Duša nije kreiran u ovim nižim svetovima već u samom srcu Kreatora - Boga koji je daleko "iznad" dualnih svetova...
Svu igru reči koju iznosi "JA KOJI JESAM" je samo obično trčanje po lavirintima vlastitog uma.
Um je ujedno instrument (kompjuter) nama Duišama u ovim nižim svetovima u kojima i jeste važna snaga imaginacije da njome donosimo sebi u realizaciju ono što nam treba ili što mislimo da nam treba. Koristeći snagu imaginacije mi možemo svesno putovati nižim svetovima i to sve do onda dok dovoljno ne ekspandiramo svoju svest da sagledamo da ustvari ni ne putujemo već samo dovodimo u svoju realnost, tj. u svoju svest odredjenu dimenziju ili tačku u toj dimenziji. Ovo važi za Eterički, Mentalni, Kauzalni, i Astralni svet budući da u fizičkom operišemo i bez tih mogućnosti.
Dijalektika u višim svetovima, čisto duhovnim nema mesta. To je nešto čime se čovek zabavlja dok je u nižim svetovima gde vlada kreirano biće kojeg ljudi i slave i proklinju...
Cela ova nauka i nije za um niti za fizičku stranu nas samih već za nas kao duhovna bića - Duše. Mi kao Duše imamo mogućnost ekspanzije svesti i spoznaje svega što jeste te realizacije svojih kvaliteta po kojima jesmo slični Tvorcu, Bogu. Ne mi kao fizička ili umna bića već mi kao duhovna bića. Kao duhovna bića istovremeno egzistiramo u više dimenzija. Koliko? Onoliko koliko je ekspandirala naša lična svest...