Da li je cveće kliše?

Tuzni_patak:
babyphat:
dilerDuse:
Ni jedna zena ne moze da kaze da je cvece klise. Ona koja to kaze, nikad nije dobila cvet kao znak paznje, od srca. Ideju o kliseu su prosuli oni "muskarci" koji su nesposobni da iskazu paznju, plaseci se da njihov gest neko ne protumaci kao slabost. A zene, koje su tu igru prihvatile, brane se idejom kako ne vole cvece i kako je to klise. Kad lisica ne moze da dohvati grozdje, vice da joj je kiselo. Klasicna folirancija. Da je i jedna od tih ikad dobila cvetic od normalnog muskarca, koji nije emotivno ubogaljen ili frustrirani kromanjonac koji gest svoje paznje vidi kao slabost, nikad ne bi lupila takvu glupost. Sve te sto "ne vole cvece jer je to klise", u stvari ga nikad nisu ni dobile, nemaju pojma kako to izgleda, ali veoma su ga zeljne. Ali sujeta pri svakom pokusaju oslobadjanja zategne povodac. Tuga.

sta reci???
ziva istina!!! :!: :!: :!:

Pa cveće JESTE KLIŠE....
Ali šta ime veze što je nešto klišee.
Kliše je i kad mi stavi rukicu na kolence , da je pogledam , i napadam.
Kliše je i šetnja kad ste zaljubljeni , kad želite da čutite jedno pored drugoga, samo da ste tu zajedno.
O VI JADNI NEKONZERVATIVCI.....

NIJE TO KLISE,U PITANJU JE JEDNO DIVNO OSECANJE-KAD SI ZALJUBLJEN,KAD POKLONIS CVET,KAD ZELIS DA BUDES PORED NEKOG...A AKO SVE TO POCNES DA RASCLANJUJES I ANALIZIRAS GUBI SMISAO!

Tuzni_patak:
Pa cveće JESTE KLIŠE....
Ali šta ime veze što je nešto klišee.
Kliše je i kad mi stavi rukicu na kolence , da je pogledam , i napadam.
Kliše je i šetnja kad ste zaljubljeni , kad želite da čutite jedno pored drugoga, samo da ste tu zajedno.
O VI JADNI NEKONZERVATIVCI.....

Duso napacena. Da si ikad nekome iz srca poklonio nesto, ne bi se blamirao ovde, sirovincino. Za tebe je paznja klise. Sta nije klise, da polupijan ili drogiran skupis muda i poyebes je u strokavom wc-u raspalog kluba? I onda si urbani bacje? Plasis se svoje senke, mizerijo.

ej bre, dileru - čovek je rekao da iAKO je kliše (uslovno, ceo svet i svi zaljubljeni to rade, poklanjaju cveće, dodiruju se, šetaju) njega zabole za pitanje, jer je pokloniti cveće(i sve pobrojano) po njemu vrlo ok!

Pa samim tim, onda je smisao njegovog zivota klise?! Zbog kojekakvih budala covek treba da kaze da je njegov zivot klise, da se ne bi poistovetio sa istima? Pa ne bih rekao. Ali, ako je po njemu sve to klise, onda sam ja ispravno reagovao u skladu sa onim sto vidim, a to je covek koji prihvata ideju da je sve sto ima ikakvu vrednost u njegovom zivotu-klise. Onda ni ja nisam pogresio.

dilerDuse:
Pa samim tim, onda je smisao njegovog zivota klise?! Zbog kojekakvih budala covek treba da kaze da je njegov zivot klise, da se ne bi poistovetio sa istima? Pa ne bih rekao. Ali, ako je po njemu sve to klise, onda sam ja ispravno reagovao u skladu sa onim sto vidim, a to je covek koji prihvata ideju da je sve sto ima ikakvu vrednost u njegovom zivotu-klise. Onda ni ja nisam pogresio.

Логика ти је увек била јача стана! Аргументовање нарочито!

Meni je samo jasno da nismo rekli šta je kliše!

A da životi nisu klišei, onda bi postojalo bar 50 milijardi smisla života, a ovako postoji /jalo je toliko realizacija kojima nije smetalo što su nekome isti kao njegovi, jer su svakome samo njegovi.....

A za one koji nisu istančani (interno:kao one koje ne smem da pohvalim da ne bih bio bukvalno shvaćen)
-po reakciji kontra na sve pa i na klišee sledi kontraš
-često kontraš nastaje zbog prisile na neodgovarajući oblik ispoljavanja potreba

....
nesmem dalje, nije mi cilj analiza dilera....Bežanje od upadanja u klišeee, samo boli onoga ko beži...
Za ostale , NEMA KLIŠEA. Samo ulaz-izlaz (kako mašinci kažu) ili prolazi-ne prolazi (kako ekonomisti kažu)
...Ne bukvalizujte ...

dilerDuse:
Za tebe je paznja klise.

Ne , to je potreba.
Kliše je ispoljavanje pažnje, ako ne poznaješ potrebe partnera.Mada moram da dodam da zbog tolike povodljivosti žena NIJE DOBRO IZLAZITI IZ KLIŠEA u Srbiji trenutno, da ne bi posle osetili moć ženskog ogovaranja i pakosti koja lako zloupotrebljava sve izvan klišea.....
Znači oprez, pomodnost i stereotipi koje devojke imaju više nego muškarci prizivaju i stvaraju pridržavanje klišeima.

Da vam se ne bi desilo da mlada , još neformirana osoba , sretna zbog poklona koji pokazuje pažnju i poznavanje njenih potreba kasnije uzrokuje negativan stav njenih drugarica (koji nije bitan , ali se kumulira) kasnije ne doživljava potrebu da vas opravdava i doživljava prepreke okoline zbog vas....

Zato je mudro , ne iskakati previše iz klišea, jer društvo je ono u čemu živimo i prilagodjavamo se svakodnevno, pa i njegovim klišeima.
Opet klišei su neka garancija normalnosti potreba,prohteva i zahteva....
Radi onih "što nose testere" i muškarci podlaze pod stereotipe.

Ako ih ne nazivate klišeima, onda ste potpuni mediokritet potreba, što je neostvarivo sa nemediokritetskim mentalnim sklopom.
Ako ih povremeno primetite, neka vas to ne uzbudjuje , kliše štedi vreme to je sigurno.
Ako ih stalno primećujete , onda imate sukob sa okolinom, pa vidite do koga je zapelo sa prilagodjavanjem.
Ako zbog njih ne možete da živite , onda imate psihički problem, obsesiju, kompleks ili neku kombinaciju toga....

O ovome bi mogao još puno toga da kažem , samo kad bih smeo. Time je kaža o klišeima završena.

jao ljudi malo da uchim, pa da mi proradi logika, pa da vam lovim greshke.
ali vidim procvetali ste bey mene. ili nisam bitna. valjda je ovo drugo
mislim kao nesto se nabedjujete a svima vam nesto fali inace ne biste dane tracili sa ljudima koji nemaju lica. na primer ja imam :)
eto ako je neko alergichan na polen onda je loshe da mu dash cvece. ali pitanje je shta je alergija
mada mozda i nije lose. samoca i hipohondrija su u vezi
:(
e toliko ko me ebe pa josh niko
dobro svaka teza se moze i opovrgnuti meni je malo do skretanja paznje enki poremecaj lichnosti sorry

Devilmaycare:
Eto, ja lično jako volim kad muškarci poklanjaju cveće ženama koje im se dopadaju, do kojih im je stalo, u krajnjem, kad znaju da će se osoba obradovati cvetu (ili buketu). A poseban je tek slučaj kad muškarac zna koliko žena voli cveće, pa joj ne pokloni cvetić jer je to, zaboga KLIŠE! :x Ma, kad bih razumela muškarce, bila bih i ja muško!!!

Ovde sam pročitao da postoje pripadnice lepšeg pola koje ne vole cveće. Ja takve, jednostavno, nisam upoznao. Ako takve žene smatraju da je cveće "kliše", onda im je, zaista, retko bila poklanjanja pažnja, ili im je nivo bilo koje estetike muškog darivanja, pa i odnosa, sveden na kliše.

Čitav život može da bude kliše, ako ga takvim shvatite. Možda ne umete bolje.

Ja ne znam da se ponašam po klišeima, ali sam uvek, između ostalog, darivao žene cvećem. Dovoljno je samo da sam sa njima u nekoj povezanosti, nije bitan nivo bliskosti. Dakle, kupovao sam i kupujem- Ljiljan orijetalis, orhideje, ruže, Rajsku pticu, egzotične i neobične biljke. Dok sam bio mlađi, mrzelo me da nosim bukete po gradu, obićno sam ih lomio, ali i za to postoji varijanta - orhideja u kutijici 8)
Stvar je i kućnog vaspitanja, kako se muškarci odnose prema ženama. Isto važi i za žene.

Back