da li je bolje stvarno voleti ili stvarno biti voljen?

Sta se desava kada se reakcija odvija samo u jednom smeru:

* Sa mojim bivšim momkom me je bilo stid da se pojavim pred društvom. Mislila sam da ću ga zavoljeti vremenom i da ću prestati da se stidim njega. Njegovi stavovi, priče, izgled, ništa mi nije odgovaralo, ali bila sam sama 5 godina i našao se neko da mi priđe i zainteresuje se za mene. Izdržala sam pola godine, ponuđen mi je i brak, ali gušila sam se u toj vezi... Sada sam u braku sa divnim čovjekom koga volim i koji me ne guši. Ako se stidite nekoga, nemojte ni biti sa tom osobom, jer tu nešto očigledno ne štima, čim se javlja taj osjećaj.
(Maja S, Beograd - 05.11.2009. 12:27)
* Ako primetim da me neko sa kim sam u vezi dovodi svojim postupcima u situaciju da se njega stidim, upozorim ga jednom, a ako se ponovi, raskinem vezu. Bolje biti sam nego sa nekim od koga te je blam.
(Biljana S, Smederevo - 05.11.2009. 20:56)
* Moja tajna i jedina ljubav voli sve što je okultno, čak toliko da i mene uvlaći u to; glava puna, a tijelo prazno. Toliko da ne smijem ni da mu telefoniram, kad je indisponiran ni on meni, ne dešava se nikad, a prvi kreće u akciju, neojašnjivu. Sve zna i ja sam opčinjena koliko i on, da li je to normalno? Horoskopi, tajne poruke i ostala komunikacija, neobjašnjivi dodiri, totalno odsustvo, stalno upoznavanje sa svim mogućim i nemogućim stvarima u izgledu. Ponor bez dna, pa ko bi to još ovozemaljski razumio? I još da mu pričam - nemoguće tamo nekom.
(Nataša Gajić, Brčko - 05.11.2009. 21:03)
* Ne znam, možda grešim, ali te osobe koje se stide svojih partnera, mislim da su duboko u sebi iskompleksirane ili je problem društva i okoline.
(Ilić Ana, Niš - 13.11.2009. 20:48)

Izvor: Forum Krstarice.

Back