Да ли је боље имати 400м2 у Кули или 50м2 у Београду? Вол. 12 - Ниш је био главни град!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Од кад је донет закон о родној равноправности, мораш да напишеш "дедовину и бабовину".
Olako se prelazi preko naslova "Država će deliti tuđe kuće slučajnim prolaznicima."

Olako se prelazi preko naslova "Država će deliti tuđe kuće slučajnim prolaznicima."

Идеја је бесмислена.

Ако Кркодедић дели куће, онда ће он својим декретом некоме да одреди где да живи. Да ли у Прћиловици или у Пичковцу.

Уместо тога, треба препустити невидљивој руци Адама Смита да погура људе да сами одаберу где ће на селу да живе. Па кад сами одаберу село и кућу, нека искеширају тих пар хиљада евра колико би иначе коштале те куће које би Кркобабић да дели.

А онда закључимо да смо већ у таквој ситуацији, и да нико не жели да живи на таквом месту, јер да жели, већ би себи обезбедио стару кућу 30 километара од нормалног живота за јефтине паре.

Идеја је бесмислена.

Ако Кркодедић дели куће, онда ће он својим декретом некоме да одреди где да живи. Да ли у Прћиловици или у Пичковцу.

Уместо тога, треба препустити невидљивој руци Адама Смита да погура људе да сами одаберу где ће на селу да живе. Па кад сами одаберу село и кућу, нека искеширају тих пар хиљада евра колико би иначе коштале те куће које би Кркобабић да дели.

А онда закључимо да смо већ у таквој ситуацији, и да нико не жели да живи на таквом месту, јер да жели, већ би себи обезбедио стару кућу 30 километара од нормалног живота за јефтине паре.
Imam utisak da 75% čitalaca pretpostavlja: "Da, država će najpre ponuditi basnoslovne sume za privatne salaše. A onda ih deliti."

Međutim plašim se da su te basnoslovne sume u stvari 0

Imam utisak da 75% čitalaca pretpostavlja: "Da, država će najpre ponuditi basnoslovne sume za privatne salaše. A onda ih deliti."

Međutim plašim se da su te basnoslovne sume u stvari 0

Ја сумљам да је то план Беча и Берлина да држава откупи куће по Србији, па кад не буде могла да их напуни нашим људима, онда ће кренути да их пуни мигрантима који ће радити у фабрикама јефтине радне снаге, заједно са некадашњим фриленцерима, док ће наши вредни људи бити депортовани у Немачку да бришу гујсце старим немачим бабама.

Dobro je sto ti je Tadic i DS zavrsio na djubristu istorije.

I sto nikada vise nece vladati Srbijom. Sada je na redu SNS.
Nemoj molim te. Ti koga ne volis taj ispadne da vlada godinama, ama kao u inat! :lol::rotf: :heart:

P.S. Ili sto bi rekla stara izreka - ne kukaj, cuti i pravi se da si normalan. :lol: :zag::lol:...:heart:
jel može u cg da se uđe na ličnu kartu, ali onu koja nije čipovana?
Moze. :ok:

Nemoj molim te. Ti koga ne volis taj ispadne da vlada godinama, ama kao u inat! :lol::rotf: :heart:
tihi je težak flirant...on više voli vučića nego mamu i tatu, garantujem:)
a još više sam ubeđen da štedi u jevrejima, samo serucka po forumu

:lol:Ja mislim da je Tihi toliko dobar da ne moze da mrzi stvarno.:heart:

Pise protiv nekoga, verovatno i prica, ali u sustini je poslusan, i cak, pokoran. :lol:
Ali ja ga bas zbog toga (te osobine) i volim, jer je vaspitan to se odmah vidi.

A za novac ne znam, ali mislim isto da nema te bitkoine, nego mozda neku malu ustedu u evrima.:lol:..:ok: :zag::uja:

"TUKAO ME ČOVEK ISPRED ROŠTILJNICE" Pretučen glumac iz Igre sudbine: "Šokiran sam da me udario zbog lika u seriji"​

7pgk9kpTURBXy81Y2JiNTE4NWMwZjUwZDVhNzM1MzVkZGZkZGUzZmZmYy5qcGeRkwLNAuQAgaEwBQ
FOTO: PRIVATNA ARHIVA / PRIVATNA ARHIVA
Miljan Davidović, glumac, koji tumači lik Janka Markovića u domaćoj seriji "Igra sudbine" juče je pretučen.
Miljan Davidović
FOTO: INSTAGRAM / INSTAGRAM
Miljan Davidović
Naime na glumca je nasrnuo četrdesetogodišnji muškarac iz razloga što je Davidvić u seriji tukao njegovog omiljenog junaka.
Miljan Davidović
FOTO: PRIVATNA ARHIVA / PRIVATNA ARHIVA
Miljan Davidović
- Tukao me čovek koji prati seriju, šokiran sam dokle sve ide. Zar zbog serije da se tučemo na ulici? Ispred roštiljnice me je napao, videću da dam izjavu u policiji - kaže Miljan za "Blic".
PROČITAJTE I:

Pretučen glumac iz serije "IGRA SUDBINE" Miljan Davidović

"Od honorara u 'Igri sudbine' sam VRATIO DUGOVE" Glumac priznao: "Kupio sam i frižider, jer bih inače umro od gladi"

- Nisam još prijavio policiji slučaj, ali hoću, nakon toga ću ići da dam izjavu. Ne znam ko je čovek i tukao me je samo iz razloga što sam negativac u seriji.
U hit seriji, koja se emituje na Prvoj TV, Janko je glavni Matijin saradnik u mnogim mutnim radnjama. Ono što je publici teško da razluči jeste razlika između fikcije i stvarnog života, te tako često ne mogu da shvate da se Matea Milosavljević, koja u seriji tumači lik Sofije Šubarević, i Olja Lević, poznatija kao Mila, privatno odlično slažu i druže.

или немој ни да долазиш.
Pa sjajno :lol:

Vidi cupika... Mnogo si nervozna da bi se sa tobom razgovaralo o bilo cemu.Nadji rijesenje za te hormone da bi se moglo komforno iznijeti misljenje o labrnjašu.U suprotnom nema od toga ništa.

Nije tacno tj nisi u pravu.

U evrima imam samo onoliko koliko mi treba za neki osnovni trosak. Trenutno oko 3500e

Sav ostali kapital je u kriptu.

#samocrypto

SNS kao stranku nikada nisam zaokruzio ni na jednim izborima. Niti Aleksandra Vucica.

Ја сумљам да је то план Беча и Берлина да држава откупи куће по Србији, па кад не буде могла да их напуни нашим људима, онда ће кренути да их пуни мигрантима који ће радити у фабрикама јефтине радне снаге, заједно са некадашњим фриленцерима, док ће наши вредни људи бити депортовани у Немачку да бришу гујсце старим немачим бабама.

Nosfiju da kradu leb iz usta?

Nece da moze tako.

Nek brisu migranti svapske guzzice.

Srba ostaje na srBskoj zemlji!

SNS kao stranku nikada nisam zaokruzio ni na jednim izborima. Niti Aleksandra Vucica.
Taj pakleni kult ličnosti je došao Prokletim Majem, tj. zaokruživanjem Tomislava Nikolića 2012.

Zbog toga eksperti kažu da je tvoja krivica tu presudna

bura na društvenim mrežama​

MEŠTANI PALILULE NE KRIJU BES NAKON HAPŠENJA JOVIČIĆA: 5 godina ne mogu da dobijem dozvolu za gradnju kuće, a zgrade SAMO NIČU​

Stanovnici Palilule nisu nimalo iznenađeni hapšenjem predsednika opštine Aleksandra Jovičića (34), ako je suditi na osnovu komentara u lokalnim grupama na društvenim mrežama.

Građani naselja na levoj obali Dunava ne kriju nezadovoljstvo zbog nekontrolisane gradnje.

lg.php

- Ja ne mogu pet godina dozvolu za gradnju kuće da dobijem, a zgrade samo rastu bez dozvole - napisao je jedan stanovnik Borče.

Aleksandar Jovičić
foto: Printscreen
- Pričalo se još pre sedam godina da je uzimao lovu investitorima, ali niko nije smeo da iznese. Ima tu mnogo da se otkrije - napisao je drugi korisnik.

- Treba ga osuditi na doživotnu zbog toga šta je uradio sa divljom gradnjom u Borči - navodi jedan od korisnika.

Upada u oči da je među nekoliko stotina komentara na raznim lokalnim grupama teško naći makar jedan koji stoji u odbrani uhapšenog predsednika opštine.

- I treba da hapse bagru lopova! Sve do jednog - napisala je jedna korisnica iz Koteža.

aleksandar jovicic
foto: Nemanja Nikolić, Printscreen
- Ako ne hapse, što ne hapse, kad hapse, ma to je smejurija, doći će neki gori... Aman ljudi! Neka hapse samo! Pa i onaj drugi koji dođe neka razmišlja o tome šta će da radi i kako će da prođe. Ja u ovom vidim pozadinu. Nije samo predsednik opštine pao već i raznorazni pomoćnici. Isti oni koji overavaju i kude obične smrtnike na striktno pridržavanje zakona. Sledeći inspektor koji dođe razmisliće dva puta da li da žmuri nekom lopovu - navodi jedan Beograđanin sa leve obale.

Uhapšeni predsednik optine Palilua, podsetimo, sumnjiči se da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

- Najpre su stupali u kontakt sa nelegalnim investitorima i zatim uzimali novac za njihovu zaštitu od inspekcije i rušenja. Potom su unosili lažne podatke kako bi nelegalni objekti mogli da budu legalizovani - objasnio je ministar policije Aleksandar Vulin i dodao da je operacija pripremana mesecima jer se prema njegovim rečima najduže prikupljaju dokazi.

PIJANI ČEDA IZMISLIO SAČEKUŠU NAVIJAČA! Na saslušanju TRAŽIO DA MU VRATE OBEZBEĐENJE! Svedoci DIVLJANJA otkrili ŠTA SE DESILO

Foto: Dado Đilas

istraga o incidentu na novom beogradu​

PIJANI ČEDA IZMISLIO SAČEKUŠU NAVIJAČA! Na saslušanju TRAŽIO DA MU VRATE OBEZBEĐENJE! Svedoci DIVLJANJA otkrili ŠTA SE DESILO​

Politika
Jelena Spasić 04.06.2021. 17:24h
17:40h

Svedoci ispričali da se Jovanović nije sukobio sa pripadnicima navijačke grupe, već sa muškarcem u čijem je društvu bio u bašti kafića

Lidera LDP Čedomira Jovanovića, koji je posle incidenta koji je pijan izazvao u sredu uveče na Novom Beogradu tvrdio da su ga ispred zgrade sačekali i napali navijači i pretili njemu i njegovoj porodici, demantovali su svedoci haosa ispred lokala.

Kako Kurir saznaje, očevici su ispričali da se Jovanović nije sukobio sa navijačima i da nije bilo nikakve sačekuše, kako je tvrdio, već sa muškarcem u čijem je društvu bio u bašti kafića koji se nalazi odmah pored fast fuda "Pončo".

- Svedoci su ispričali da je Jovanović došao u kafić sa dvojicom muškaraca i da se potom sukobio s jednim od njih. Prema njihovim navodima, posvađao se s jednim od njih, udario ga u glavu, a potom gađao stolicom. Ispričali su da je mladić kog je Jovanović napao pobegao u fast fud lokal "Pončo", a lider LDP ga je pojurio i pokušavao da otvori vrata koja je ovaj držao zatvorena sa unutrašnje strane. Kada je video da ne može da uđe, Jovanović je uzeo kamen sa zemlje i gađao izlog, a muškarac kog je jurio pobegao je na zadnja vrata - otkriva izvor Kurira.

Kako navodi, niko od prisutnih nije čuo zbog čega se Čedomir Jovanović posvađao, a potom i fizički sukobio s momkom u bašti. Na mesto incidenta, podsetimo, brzo je stigla i patrola policije, a lider LDP-je, pre nego što su ga priveli u stanicu i alko-testom utvrdili da ima više od 1,5 promila alkohola u krvi, šutirao i njihove automobile.

- U trenutku alkotestiranja imao je preko 1,5 promila alkohola u krvi, što znači da je u vreme kada je pravio incident imao preko dva. Recimo, ukoliko je pio viski, morao je da popije bar flašu da bi u krvi imao toliku količinu alkohola - objašnjava sagovornik Kurira.

Prema njegovim rečima, interesantno je da je Jovanović, kada je priveden u policiju, izjavio da su ga napali i vređali navijači "koji su ga te večeri, kao i prethodnih, sačekali ispred zgrade", ali da nije mogao da se seti da je lomio, razbijao i šutirao.

- Posle incidenta insistirao je na tome da njemu i njegovoj porodici preti opasnost od navijača i da im treba službeno obezbeđenje, bez kog su nedavno ostali - kaže sagovornik Kurira i dodaje da je istina da su pripadnici jedne navijačke grupe identifikovani u blizini, ali da oni, prema dosad prikupljenim dokazima, nisu imali nikakve veze s incidentom koji je Jovanović pijan napravio.

STANOVI "SKORO DŽABE", NISKA CENA KVADRATA: Srbin tvrdi da je najbolji biznis nekretnina u ovoj zemlji!​

Autor Aleksandra Vasić 04.06.2021. / 16:30
18
Srđan Marinković (37) iz Beograda kaže da je kupovina stanova u Albaniji dobra investicija, koja se vrlo brzo isplati.
albanija-plaze
Izvor: Facebook/Blerim Ahmedi/Mondo/ Mladen Maoduš/Guliver/Getty Images/Alla Simacheva/Privatna Arhiva

Dok cene kvadrata u Srbiji rastu, u mnogim drugim zemljama kupovina stanova je mnogo isplativija, tvrde kupci i agenti za nekretnine.
Srđan Marinković (37), investitor iz Beograda, nedavno je započeo kupovinu stanova na Albanskom primorju i tvrdi je ovo dobar biznis, zahvaljujući velikom broju turista i niskih troškova života.

"Sve više se ulaže u Karpen i Drač, kako bi se stanovi i apartmani izdavali. Saranda je na prvom mestu, jer se odatle brzo stiže do Krfa. Mnogi Albanci koji su zaradili novac u inostranstvu sada se vraćaju, dok je u samoj zemlji standard generalno porastao. To je isplativo, jer pored stotina hiljada kosovskih Albanaca koji provode letnji odmor u Albaniji, ima više stotina hiljada stranih turista, što je veliki broj za malu zemlju. "
, kaže Srđan Marinković.

SRBI HOĆE DA PROĐU ŠTO JEFTINIJE

Prema rečima agenta za nekretine u Tirani, stan u albanskim gradovima se može iznajmiti i za 150 evra, dok su veći porodični stanovi u centralnim delovima primorja oko 600 evra mesečno. Cena kuća je oko 30.000 evra za skromnije varijate, dok je 60.000 evra za nešto luksuznije.

"Cene nekretnina su daleko povoljnija od ostataka Evrope i stanovi se mogu kupiti za 40.000 ili 50.000 evra. Zapadni Evropljani se razlikuju od nas kao kupci. Oni kupuju prostrane stanove i ne štede, Srbi i Ukrajinci gledaju da prođu što jeftinije. Stanove uglavnom kupuju stranci iz Norveške, Švedske i Finske. Njima je privlačno što je Albanija jeftina, žele da imaju nekretninu koju mogu da izdaju, posebno u Sarandi, koja je najpopularnije letovalište. To im je "rezerva" što se tiče finansija i stambene sigurnosti. Nemci i Britanci kupuju stanove na Majorci, a Skandinavci sve češće u Albaniji, i to najčešće kuće i letnjikovce", kaže za MONDO agent za nekretnine iz Tirane.

TROŠKOVI ŽIVOTA MALI

Iako su troškovi života poslednjih godina povećani, i dalje je sve mnogo jeftinije nego u okolnim zemljama, a naročito van sezone.

"Toškovi života u Albaniji su mnogo povoljniji nego u na primorju u Hrvatskoj ili Crnoj Gori. Na primer, ručak ili večera u jeftinijem restoranu koštaju oko šest evra, llitar mleka oko 1,5 evra, hleb oko 0,45 evra, karton jaja oko 1,39. Karta za prevoz iznosi oko 0,50 evra, dok su mesečne komunalije oko 60, 70 evra", objašnjava Marinković.

MNOGO ILEGALNIH OBJEKATA

Iako kupci tvrdi da je jedna od prednosti to što se zemljište za izgradnju najčešće prodaje sa svim papirima i građevinskim dozvolama, ima i mnogo nelegalnih objekata.

"Najviše stanova gradi se u Tirani, ali ni veći promorski centri ne zaostaju mnogo. Ipak, u Albaniji ima mnogo ilegalno sagrađenih objekata, posebno na obali, pa se mora pažljivo gledati da kupoprodajni ugovor bude proveren. Administracija i obrada kod notara traje, dok ima nekretina koje nisu unete u zemljišne knjige. Spora administracija je najveća prepreka razvoju turizma u Albaniji. Ipak, agencij paze da sve provere pre nego što ponude nekretninu kupcima", tvrde agenti.

SKROMNIJA VARIJANTA ITALIJE

Političke tenzije ne postoje kada je u pitanju biznis, tako da nije retkost da sretnete i nekog Srbina koji se bavi nekretninama u Albaniji, kaže Srđan.

"Naravno, mora se priznati, da oni u većem broju dolaze u Beograd, nego mi u Tiranu. Blizina Italije i potraga za radnog snagom su pozitivne strane Albanije trenutno. Inače, mnogi, među kojima sam i ja, i dalje misle da je Albanija konzervativna zemlja u kojoj mafija cveta. Ipak, ona ima mnogo svojojih prednosti, a to je mnogo turista, dobra klima i gostoljubivi ljudi. Mnogi smatraju da podseća na Grčku i Italiju, samo naravno u skromnijoj varijanti, jer to nije bogata zemlja. Ono što mi se dopalo jeste što oko svega i kada je posao u pitanju, veoma su ozbiljni", kaže Srđan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back