Da li je bolje imati 400m2 u Kuli ili 50m2 u Beogradu? No.16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Spremam se za zimske radosti a ti misliš da se svijet vrti oko Rusa i Nato pakta,Vučića i Dodika.

Odlučio sam naime da oprobam dasku za snijeg...da me želja mine ili da slomim kičmu.Skijati znam solidno ali ovo je ipak ekstremniji sport.
20221210_135957.jpg

Spremam se za zimske radosti a ti misliš da se svijet vrti oko Rusa i Nato pakta,Vučića i Dodika.

Odlučio sam naime da oprobam dasku za snijeg...da me želja mine ili da slomim kičmu.Skijati znam solidno ali ovo je ipak ekstremniji sport.
Pogledajte prilog 1272189
Mijak će imati field day sa ovim

Аутентичан приказ

Захваљујући слици Владимира Лукича Бориковског (лево), настале док је вожд Карађорђе узалуд чекао на аудијенцију код руског цара, сваки Србин зна да у глави репродукује изглед Ђорђа Петровића, познатијег као Црни Ђорђе односно Карађорђе. Међутим ово није аутентичан приказ Карађорђа, већ романтичан, у циљу приказивања вође Устанка као идеалног револуционара и племенитог борца за слободу.

Једини сачувани аутентичан лик Карађорђа (десно) настао је 1808. године, а рад је француског сликара Жан- Франсоа Робера. Он је те године боравио у Београду који је од децембра 1806. године био у рукама Срба. Руски гравер Осипов је, по Роберовом цртежу израдио ову гравуру. Она је објављена у књизи Д.Н. Бантис- Каменског 1810. године.

Занимљиво је да је Вожд веома често сликан у време Устанка од већег броја савремених уметника. Међутим ти, сликарски радови нису сачувани, јер их је веома систематично уништавала тадашња аустријска цензура.

Collage by Прошлост за почетнике

Pogledajte prilog 1272180

Не вреди, за мене је сад заувек Марко Николић.

"Којекуде!"

MV5BMDVhYzRmNjMtNDYwOC00NzdmLWJmYWMtODg0ZTViMGRiMzU0XkEyXkFqcGdeQXVyMjkwNDIzMzI@._V1_.jpg

Не вреди, за мене је сад заувек Марко Николић.

"Којекуде!"

MV5BMDVhYzRmNjMtNDYwOC00NzdmLWJmYWMtODg0ZTViMGRiMzU0XkEyXkFqcGdeQXVyMjkwNDIzMzI@._V1_.jpg
Да. Човек се родио да одглуми Црног Ђорђа и Гигу.

Берчек је, исто, бриљирао као Милош.
Ђорђе Кадијевић је причао да је свака сцена са Берчеком снимљена из прве, човек прочита сценарио и одглуми боље пд очекивања редитеља

Да. Човек се родио да одглуми Црног Ђорђа и Гигу.

Берчек је, исто, бриљирао као Милош.
Ђорђе Кадијевић је причао да је свака сцена са Берчеком снимљена из прве, човек прочита сценарио и одглуми боље пд очекивања редитеља

Мени је и Жутић био прилично добар као Лазар. Имао је тај гравитас.

Најискреније могу да ти кажем да никад нисам чуо за та македонска племена. Нису били тема у Београду.
Рачунала је на њих и Брсјаке наша краљевина прилично када је организовала четничку герилу у Турској.
Национално српски најсвеснији део словенске популације у тадашњој Македонији

Рачунала је на њих и Брсјаке наша краљевина прилично када је организовала четничку герилу у Турској.
Национално српски најсвеснији део словенске популације у тадашњој Македонији

Брсјаке!?

Морам да будем искрен, Македонија, тамошње штенаре од градова, њихово слуђено становништво, српске претензије на исту, комите са сто ножева и слично су све заједно... ништа.

Чак ни велико ништа. Једно мало ништа.

Брсјаке!?

Морам да будем искрен, Македонија, тамошње штенаре од градова, њихово слуђено становништво, српске претензије на исту, комите са сто ножева и слично су све заједно... ништа.

Чак ни велико ништа. Једно мало ништа.
Знам, из ове перспективе, све ван Косова и заједничке границе са Црном Гором, све те курчеве камене и спржене земље и једнако сјебан народ, није вредело једне шумадијске грабуље, а камоли милион и по живота Србијанаца.

Знам, из ове перспективе, све ван Косова и заједничке границе са Црном Гором, све те курчеве камене и спржене земље и једнако сјебан народ, није вредело једне шумадијске грабуље, а камоли милион и по живота Србијанаца.

Да, описао бих све те територије, људе и догађаје као испод хоризонта.

Мени је и Жутић био прилично добар као Лазар. Имао је тај гравитас.
Баш сам о томе причао јуче са супругом. Мени је Жутић ту био више у позоришном издању, на човека који је толико ушао у улогу и био задовољан њоме да је то било очигледно у (пре)више где готово да се смешкао неусклађено са сценом.
Ако је ко у том филму одиграо за медаљу, мислим да је то Бајазит Лечић. Толико да је дуго времена био омражен међу светом. 😀

Баш сам о томе причао јуче са супругом. Мени је Жутић ту био више у позоришном издању, на човека који је толико ушао у улогу и био задовољан њоме да је то било очигледно у (пре)више где готово да се смешкао неусклађено са сценом.
Ако је ко у том филму одиграо за медаљу, мислим да је то Бајазит Лечић. Толико да је дуго времена био омражен међу светом. 😀

Знаш кога се сећам исто? Трагичног Лаушевића и његовог "није Србија шака пиринча" говора.

Знаш кога се сећам исто? Трагичног Лаушевића и његовог "није Србија шака пиринча" говора.
Е, да.
Ту је добар и онај његов дијалог са будућим хећимом, када крене "Е, мој Богоје, читајући оне ненаписане, заборавио си оне написане...(па сумира снагу Немањића)...да ће неко сунце, макар и кроз стотина година, изгрејати и обасјати Србију, ако га укрешемо данас.."

Иако је филм снимљен на брзину, ипак је сценарио писао један Љубомир Симовић, писац моје омиљене песме "Десет обраћања Богородици Тројеручици".

Како ће изгледати овај СНС најављени римејк, боље да не мислим. ****** и јадан као и његов финансијер.

Одох на партију ФИФА23 са сином

Догодила су се нека непријатна гибања са binance tokenom. Тешка времена.

Оцијени присутне револуционаре који седе у канцеларији друга Чаушеску, тј њихове физиономије. Шта кажеш на ову експланацију, са лијева на десно?

- румун дачанске крви
- румун јужнословенске крви
- ром (ром)
- нереконструисани балкански дивљи човјек

FkHGYhAaAAAmb8K

ja sam SDS ratni pionir 1992-1997 godine i to ne krijem ali nisam aktivan stranački danas
Moja porodica iza ovog zadnjeg rata ima državni orden i ja to nikada nigdje ne pišem niti naglašavam.
Ti si tipičan Bošnjak-ateista (žitelj RS). Voliš Darka Mladića, rodoljubivu opciju (SNS), i tako dalje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back