Da li je biometrija medicinski zahvat, postupak?

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.725
Ukratko da li je svaka biometrija , pa i uzimanje biometrije lica, medicinski zahvat koji se kao i svaki drugi nepsihijatrijski zahvat moze odbiti bez zakonskih posledica tipa nemas licnu kartu kazna 50 000 dinara? Ili ako te kazne zbog nemanja licne karte da se covek brani tako sto ne zeli taj biometrijski medicinski zahvat?

Ako su sledeca merenja medicinski postupci: brojanje krvnih zrnaca, merenje otiskom zuba - rastojanja i polozaja zuba za protezu, merenje tezine i visine za odredjivanje nekih zdravstvenih pokazatelja kako bi se propisala dijeta (BMI kalkulator) i tako dalje i tako dalje, onda je i uzimanje biometrije za izdavanje licnih dokumenata medicinski postupak jer se uzimaju mere tela coveka kao sto su velicina nosa, rastojanje izmedju ociju, 3D mapa celokupnog lica itd. I kao takvo da li covek, obzirom da ima prava da odbije svaki medicinski tretman, moze na osnovu toga da odbije i biometriju koja je nametnuta pre izdavanja licnih dokumenata?

Trenutno ne postoji zakonom definisan stav po tome da li postoje neka izuzeca medicinska po pitanju merenja telesnih biometrijskih parametara. Postoje izuzeca kada covek ne moze da odbije medicinske zahvate ali su svi u domenu psihijatrije a nema ni jedan tretman koji se ne moze odbiti van psihijatrije ako se ne varam. Naravno drzava je diktatorska tvorevina i licne interese apsolutno ne ceni, i nista nije na dobrovoljnoj bazi vec je sve pod moranje i represijom, svaki zakon, pa tako moze da zabrani i nametne bil sta zakonom pa tako moze i ovu stvar oko biometrije pre vadjenja dokuemanata da prtoglasi kao medicinski zahvat koji osoba ne moze da odbije ali trenutno nema takvog zakona.

Poslednja izmena:
Postoje isto uz sudski nalog moze da se uzme otisak prsta nekom ili DNK ali bez sudskog naloga niko nema prava da pristupi tvom telu. Tako da to mislim da vazi i zabiometriju pre vadjenja licnih dokumenata ako ti ne zelis da pristupis toj proceduri dobrovoljno. Tako da licno mislim da ako ce mo striktno da postujemo tacke zakona drzava nema prava da te kazni zbog nemanja licne karte posto je uslov biometrija koju ti ne zelis jer si odbio biometrijski medicinski zahvat za koji nema sudski nalog.

Poslednja izmena:
strpi se....2032. postaje obavezno imati ugrađen neuralink čip umesto lične karte :p
Kad narod prihvata sve apsolutno sta mu se namece na kraju ce i do toga mozda doci. Da smo 2007 rekli masovn NE biometriji ili ako ne vecina ono bar 20 ili 30% ljudi onda nikad ne bi doslo ni do ukidanja papirnog novca ili bilo sta drugo. Mislim da i programibilni digitalni novac ne moze da se primeni bez biometrije kako treba

Znaci nema biometrije nema nista niti digitalnog novca i ne mogu da nas porobe. Ovako rade sta im padne na pamet a narod cuti i prima sve. A kad vide na kraju onda ce biti kasno nece moci nista da kupe bez dozvole, mocice da kupuju gorivo na kasicicu jer nesme vise zbog CO2 , nesme ovo nesme ono 15 minutni gradovi itd itd.

Postoje isto uz sudski nalog moze da se uzme otisak prsta nekom ili DNK ali bez sudskog naloga niko nema prava da pristupi tvom telu. Tako da to mislim da vazi i zabiometriju pre vadjenja licnih dokumenata ako ti ne zelis da pristupis toj proceduri dobrovoljno. Tako da licno mislim da ako ce mo striktno da postujemo tacke zakona drzava nema prava da te kazni zbog nemanja licne karte posto je uslov biometrija koju ti ne zelis jer si odbio biometrijski medicinski zahvat za koji nema sudski nalog.
Isto i sa polaganjem testova i ispita za vozačku dozvolu, ili tehnički pregledi za vozila
šta ima tamo neka komisija sastavljena od nepoznatih likova da mi proverava dali znam ili ne, i da mi pristupa kolima i ispituje šta je i kako je!
dajde mi vozačku i saobraćajnu pa ako pogrešim nešto ili ako mi otkažu kočnice ili ne rade žmigavci... nek me kazni milicija

Isto i sa polaganjem testova i ispita za vozačku dozvolu, ili tehnički pregledi za vozila
šta ima tamo neka komisija sastavljena od nepoznatih likova da mi proverava dali znam ili ne, i da mi pristupa kolima i ispituje šta je i kako je!
dajde mi vozačku i saobraćajnu pa ako pogrešim nešto ili ako mi otkažu kočnice ili ne rade žmigavci... nek me kazni milicija
Nije isto ako neko nezna saobracajne znake i ne vozi kako treba veca je verovatnoca da napravi neki saobracajni problem. A ako neko nema licni dokument sa biometrijom nikog ne ugrozava. Ako je on spreman da zivi izopsten iz drustva bez prava ikakvih to je njegov prblem jer nema licvnu kartu a on time ne ugrozava nikog. A ako nikog ne ugrozava niti steti onda nema razlog ni za sudski nalog da mu se prisilno uzme biometrija i nametne licni dokument. A i zasto mora covek da ima licnu kartu ne steti nikome . U Velikoj Britaniji ljudi nemaju licne karte pa sta im fali

Nije isto ako neko nezna saobracajne znake i ne vozi kako treba veca je verovatnoca da napravi neki saobracajni problem. A ako neko nema licni dokument sa biometrijom nikog ne ugrozava. Ako je on spreman da zivi izopsten iz drustva bez prava ikakvih to je njegov prblem jer nema licvnu kartu a on time ne ugrozava nikog. A ako nikog ne ugrozava niti steti onda nema razlog ni za sudski nalog da mu se prisilno uzme biometrija i nametne licni dokument. A i zasto mora covek da ima licnu kartu ne steti nikome . U Velikoj Britaniji ljudi nemaju licne karte pa sta im fali
ja ću da im dam časnu rec da znam saobraćajne propise, i da kola redovno održavam i popravljam.
i šta ima tu oni sad da mi ne veruju i da me šalju nepoznatim osobama da me testiraju i proveravaju ko da sam lažov i prevarant

Back