Da li je baš tako u ono što verujemo i mislimo?

A sto se tice nasih ocekivanja o drugoj osobi, bilo u realu ili na netu, ona su uglavnom preterana i nerealna;)
Ljudi budu u vezi po par godina pa se razidju i kazu -Nisam znao/la da je takav skot!
Zive zajedno pa se sustinski ne poznaju. Da ne pricam na veze i kombinacije zasnovane na fizickoj privlacnosti koje mnogi ljudi krste kao ljubav
Zive u braku 20 god. pa se rastanu.. . Sve se menja . Kad ja sama uhvatim sebe 'na delu' koliko sam se promenila u nekim stvarima i stavovima, kako da ocekujem od nekog drugog stalnost, sigurnost i 'vecnu ljubav'
Ne ide to tako...

A sto se tice nasih ocekivanja o drugoj osobi, bilo u realu ili na netu, ona su uglavnom preterana i nerealna;)
Ljudi budu u vezi po par godina pa se razidju i kazu -Nisam znao/la da je takav skot!
Zive zajedno pa se sustinski ne poznaju. Da ne pricam na veze i kombinacije zasnovane na fizickoj privlacnosti koje mnogi ljudi krste kao ljubav
Zive u braku 20 god. pa se rastanu.. . Sve se menja . Kad ja sama uhvatim sebe 'na delu' koliko sam se promenila u nekim stvarima i stavovima, kako da ocekujem od nekog drugog stalnost, sigurnost i 'vecnu ljubav'
Ne ide to tako...

интересантно
само што ја мислим да ми желимо да та друга особа буде онаква какву је ми замишљамо е ту буде курцлуш, зато и не разумевање, јер смо створили слику "идеалног" а оно трт, релно слика се квари и онда кажеш е како нисам знао.:mrgreen:
а ови што се растају након 20,30 година је чисто засићење, монотонија, учмалост, исти дани као дан мрмота, а има и нетрпељивост која се гомилала годинама, а обоје су били свесни да су морали бити заједно из неког разлога па пуко балон.

virtuelan svet je realnost našeg vremena. a iza virtuelnog lika ipak sedi neki živi stvor koji kucka. stvar je u tome što je ovo paravan foliranja i lažiranja gori neko u takozvanom RL. kada bi se ljudi ogolili možda bi se nešto i desilo. a uvek postoji i cilj koji želiš da ostvariš, da li si ovde stvarno radi razbibrige kako većina tvrdi ili imamo brdo očajnih, usamljenih ljudi koji očekuju da im se nešto desi u životu baš ovde ili makar da čuju virtualnu lepu reč i pohvalu ili da dožive osećaj vrednosti kad im neko zvekne reputaciju?

Mislim da u 'realu' ljudi mnogo vise foliraju. Ovde uglavnom kazu ono sto stvarno misle, jer nema opasnosti da ce snositi izvesne posledice zbog toga.
Kad neko i 'glumi' ipak je i ta gluma deo njega. Nema tu lazi, samo mi vidimo uglavnom ono sto hocemo/zelimo da vidimo. Kao i u realu.
Meni je jedan decko koga sam znala samo virt. slao pesmice koje su mi se stvarno dopale. I posle smo se upoznali. I smuvali i...
I posle godinu dana mi prizna da je pisao pesme samo da bi me smuvao. Inace nikad nije pisao.
I sad sam se ja mogla naljititi i izgrebati ga... ali nesto mi se nije dalo:)
Umesto toga pomisliH -Jbt kako bi on tek super pisao da se bas stvarno potrudi.
Da rezimiram. Kad in real upoznate nekog sa neta, nemojte da mracite, nego trazite u njemu ono sto vam se svidelo na netu. To je sigurno tu. Samo se treba malo pocimati i pronaci

Net je čudo, spaja ljude ne samo da ste nepoznati jedan drugom nego i da imate zajedničke prijatelje, kao da je svet globalno selo, uvek ima načina da saznate o nekome. Imam zanimljiv slučaj s njim, počeli smo od šale i kad ono imamo zajedničke prijatelje, ovaj pa onaj, ova pa ona, :D i tako smo krenuli za susretima, ovako je super drugar a posle toga na netu svađamo se do besvesti da više ne možemo da se razumemo ali kad god se sretnemo ili družimo super kao da se nismo svađali. Po meni real je bolje od virtual jer ne treba sve da se kaže. :)

Back