Da li je baš tako u ono što verujemo i mislimo?

gost 129086

Buduća legenda
Poruka
27.221
Virtuelni svet, virtuelni ljudi, virtuelne emocije....

Četovanje i pisanje, na osnovu toga stvaramo sliku o toj osobi da li je ispravno? Bez pravih osećanja, pogleda, dodirnih tačaka, mimike, glasa koliko je to virtuelno shvatanje moćno da toj osobi verujemo, otvaramo vrata prošlosti, poveravanje tajni pa čak zaljubljivanje i na kraju ljubav, da li to može da bude dobro a da iza ekrana stoji sasvim drugačija osoba za koju deo stvari nismo videli a kamoli procenili. Da li mi iznosimo svoj karakter i stav na sto ovde da se pokažemo u najboljoj svetlosti a kad ono nije baš tako, brzi smo da drugima osuđujemo, skloni kritikama i negativnim bojama, i još 100 stvari da ne brojim, zašto je to tako?

Može li se ovde i svuda naći iskrenost prijateljstva i veze kada svi samo zezaju i raspoloženi da napadaju, takmiče sa najružnijim i najgorim rečima za zlatnu medalju i tako bla bla...

Ja sam sigurna da je ovde i svuda zabluda o proceni karaktera je 99%.

Imas pravo . i zasto se zezam , zato sto nemam poverenja u ljude , neke nikad ne mogu da procitam a neki su mi kao na dlanu , cak i njihove misli i osecanja .Naravno da se to i vama desavalo.I dok zenski rod pretezno voli da slusa tople muske i zastitnicke reci , dotle muski rod se pretezno lozi na izgled suprotnog pola, jbg valjda je to evolucija.jednostavno sve osobe imaju svoje zelje i neke minimalne ideale i nekako se nekad u nesto uklapas a nekad ne .Ja licno nekako u dubini duse ovu postavljacicu teme postujem , iako ne znam ko je a i ne bih volio da znam ko je, jer lepse je ovako, ona a i neke druge osobe su mi drage dok ne znam ko su .

Ako pravis krive procjene u realnosti pravices ih i ovdje .Naravno da i ovdje ima iskrenih osoba , ali je tesko procjeniti ko su
one medju gomilom foliranata .Koliko je procjena prava provjerava se kad se sa tom osobom popije kafa .

Mnogi od nas tvrde da su iskrene osobe a umeju da budu pogani sa rečima, oštri kao sekire nisu sposobni da odu na kafu.

'Ako pravis krive procjene u realnosti pravices ih i ovdje' - ne slažem se baš tako jer mnogi od njih glume, kobajagi danas te prihvate a sutra iza tvoja leđa te ogovaraju.

Imas pravo . i zasto se zezam , zato sto nemam poverenja u ljude , neke nikad ne mogu da procitam a neki su mi kao na dlanu , cak i njihove misli i osecanja .Naravno da se to i vama desavalo.I dok zenski rod pretezno voli da slusa tople muske i zastitnicke reci , dotle muski rod se pretezno lozi na izgled suprotnog pola, jbg valjda je to evolucija.jednostavno sve osobe imaju svoje zelje i neke minimalne ideale i nekako se nekad u nesto uklapas a nekad ne .Ja licno nekako u dubini duse ovu postavljacicu teme postujem , iako ne znam ko je a i ne bih volio da znam ko je, jer lepse je ovako, ona a i neke druge osobe su mi drage dok ne znam ko su .

Hvala, musakesadžija, potpisujem sve što si napisao. Sve zavisi od kompaktabilnosti osoba za osobom a bogami mogu da te razočaraju zato ne treba previše opustiti u društvu. Hvala što me vidiš u pozitivnom smislu i da je tako bolje ovako nego zbližiti. Sećam se neko ko je rekao da je 'blizina zvana opasnost'. :D

iskustvo cini da se ne dovedemo u zabludu,svu su uzivo ljudi i vise nego obicni ovde im samo kefalo radi na vise frekvencija

Svakako sve dok nekom ne padne maska s lica i druga strana dobro progleda ko je ustvari ta osoba.

.

When virtual was first introduced in the computational sense, it applied to things simulated by the computer, like virtual memory
mdash.gif
that is, memory that is not actually built into the processor. Over time, though, the adjective has been applied to things that really exist and are created or carried on by means of computers. Virtual conversations are conversations that take place over computer networks, and virtual communities are genuine social groups that assemble around the use of e-mail, webpages, and other networked resources. · The adjectives virtual and digital and the prefixes e- and cyber- are all used in various ways to denote things, activities, and organizations that are realized or carried out chiefly in an electronic medium. There is considerable overlap in the use of these items: people may speak either of virtual communities or of cybercommunities and of e-cash or cybercash. To a certain extent the choice of one or another of these is a matter of use or convention (or in some cases, of finding an unregistered brand name). But there are certain tendencies. Digital is the most comprehensive of the words, and can be used for almost any device or activity that makes use of or is based on computer technology, such as a digital camera or a digital network. Virtual tends to be used in reference to things that mimic their "real" equivalents. Thus a digital library would be simply a library that involves information technology, whether a brick-and-mortar library equipped with networked computers or a library that exists exclusively in electronic form, whereas a virtual library could only be the latter of these. The prefix e- is generally preferred when speaking of the commercial applications of the Web, as in e-commerce, e-cash, and e-business, whereas cyber- tends to be used when speaking of the computer or of networks from a broader cultural point of view, as in cybersex, cyberchurch, and cyberspace. But like everything else in this field, such usages are evolving rapidly, and it would be rash to try to predict how these expressions will be used in the future.

dovoljno?:think:

je l to meni pises? pa daj da proverimo : )))))
salim se nisam u formi nekoj

nije nikad ISTO ali nije uvek LOSE
a neki stvarno bolje funkcionisu online mada zavisi i od ljudi koliko zele da se trude
desavalo mi se da veseli chat zamre posle susreta iako je negde stajalo da vise od veselog chata i ne moze
mozda i bolje da se ne prave konstrukcije
ali novo je doba i elektronska poznanstva mozda nece biti tako cudna sve vise. ali valjd aje odnos ipak reealan

Hvala, musakesadžija, potpisujem sve što si napisao. Sve zavisi od kompaktabilnosti osoba za osobom a bogami mogu da te razočaraju zato ne treba previše opustiti u društvu. Hvala što me vidiš u pozitivnom smislu i da je tako bolje ovako nego zbližiti. Sećam se neko ko je rekao da je 'blizina zvana opasnost'. :D

Svakako sve dok nekom ne padne maska s lica i druga strana dobro progleda ko je ustvari ta osoba.

dobro a ko su ti inace poznanici iz kog kruga ljudi?
mislim niej ta osoba nista drugacija od nekog pere u smislu da je cudnija, najcesce su to obicni ljudi
ali ne povezuje vas ista skola, isto zanimanje, tj ko zna... ali zavisi neki odrzavaju online poznanstva neki razdvajaju, ali sad kad imas i fejsbuk nekako treba i da se vodi racuna ako oces anonimna mesta tipa forum, tj manje je to o anonimnosti
...
u stvari oni sa kojima bi i uzivo lako, s njima uspostavis kontakt online i uzivo mozda bude ok
a oni koje uzivo ne bi takao shtapom s njima mozda uspostavis kontakt ovo ti bude neki prozor u te dushe, posto oni inace i nemaju dushu a ovde je vidis
meni nije uspelo nikad taj jaz uzivo da premostim iako sam s nekima uspevala online, s tim drugacijima
znaci oni koji su mi slicni uzivo s njima je to bilo zasnovanije uzivo. al opet kod mene kad se sve sabere nije mnogo
al sta znam ne zatvarajte se... a nije sve ni branko kockica mislim valjda razumno ponasanje neko

Poslednja izmena:
Hira, internet ima dva lica, sa nekima se završava dobro i loše, zavisi od zloupotrebe poverenja, očekivanja i pogrešne procene.

Jedno je kada uključimo ljude iz real, recimo tipa FB, ali sa njima nismo baš bliski nego radi formalnosti radi slike, pozivnice ili nekog događaja.

Drugo, to smo mi sa foruma ili negde drugde tipa četovanja, provodimo više vremena sa nepoznatima a tako smo bliski sa njima pa kada se sretnemo i gubimo kontakte a zašto i šta se desilo? Nisu nam dopali ili mi njih isto?

Ako pravis krive procjene u realnosti pravices ih i ovdje .Naravno da i ovdje ima iskrenih osoba , ali je tesko procjeniti ko su
one medju gomilom foliranata .Koliko je procjena prava provjerava se kad se sa tom osobom popije kafa .

ajde molim te, nekad živiš deset godina sa nekim pa se procena ispostavi kao pogrešna, a da će jedna kafa da ti potvrdi kakav je neko.

pa dobro iskljucujemo zloupotrebe i pricamo o obicnim kontaktima gde neka grupa ljudi ili dvoje oce da se vide uzivo sa neta
ajd te zloupotrebe su nesto drugo
to valjda ponasas se razumno mada nekad stvarno se otkaci preko mere

ma to je kao da nekog upoznas sta znam u diskoteci klubu letovanju... moze da prezivi kontakt a ne mora
samo ovde ako se preselis negde krstarica te prati : )))

e ispravljam poruku : ))
ok
...
neki ljudi dosta lice na svoj virtuelni lik a budu manje strashni
a neki bas iznenade iako si ubedjen da si ih procitao
al dobro tu se negde i pitas sta u stvari ti hoces i sta ti treba i kuda mi to srljamo ((:

Poslednja izmena:
pa dobro iskljucujemo zloupotrebe i pricamo o obicnim kontaktima gde neka grupa ljudi ili dvoje oce da se vide uzivo sa neta
ajd te zloupotrebe su nesto drugo
to valjda ponasas se razumno mada nekad stvarno se otkaci preko mere

ma to je kao da nekog upoznas sta znam u diskoteci klubu letovanju... moze da prezivi kontakt a ne mora
samo ovde ako se preselis negde krstarica te prati : )))

e ispravljam poruku : ))
ok

zašto si ispravila?
u pravu si za ono da smo inertni, da nam ovako deluje lakše i jednostavnije, ali kad taj kontakt treba realizovati i održati onda nastane frka, a od čega,
od one pogrešne procene?

Neka sila postoji u RL . Probajte da nacisto ukinete sve vase naloge na svim sajtovima , skinite sve vase slike , i postove na netu , i odjednom se u RL otvaraju vrata novih ljudi i poznanstava , prosto preko noci . Sto se tice virtuelnog upoznavanja na netu tipa nekih sajtova , tu mozes samo da eksperimentises i zezas se dok ti neka budala ne pokuca na vrata. Postoji nekoliko alata na netu za prepoznavanje osoba , tako da ce te vrlo brzo videti po slici sa kojom osobom komunicirate ako je bilo gde prijavljen na socijalnim mrezama.Vecina zenskih profila su toliko lazni da nemos verovati , bilo po slikama bilo po zanimanjima . msm tu nesto ne stima .U virtuelnom svetu mozes da psiholoski nekog prostudiras , ili odmah oteras u pm ako te zove na neku neobaveznu kaficu.U RL ljudi jos vise kriju svoja osecanja i zavist , po svaku cenu da dobiju ono sto zele a nekim pravom im i ne pripada.mozda je najgore osecanje se s nekim zbliziti na netu ko ti u RL apsolutno ne odgovara.

iskreno, meni je (osim ovog forumčića koji me zabavlja već nekoliko godina) do nedavno život upravo tako i izgledao, potpuno izvan virtuale, pun ljudi, poznanstava i kontakata.
i smučio mi se na duže vreme.:lol:
bolje mi je u ovom izolovanom svetu u kojem me niko ne cima bezveze, niko ne opterećuje svojim problemima, hejtom, navalentnošću, histerijom, tračevima, hormonima....a ako neko i pokuša, shut down i gotovo:D

zašto si ispravila?
u pravu si za ono da smo inertni, da nam ovako deluje lakše i jednostavnije, ali kad taj kontakt treba realizovati i održati onda nastane frka, a od čega,
od one pogrešne procene?

nije frka prosto te mrzi
tj ako kontakt bude dovoljno ok potreban onda prezivi, ako ne, onda moze da ostane virtuelni
a moze da ugine skroz
mozda se nekad ovde zaneses ali to su ljudi i dalje
kao bilo koje poznanstvo. jedino sto je ovde lako kliktati

- - - - - - - - - -

pa i ovi online kontakti imaju faze znaci neko ti je blizak pa vise nije
mozda treba prepoznati te trenutke kad ima smisla nesto
kao i uzivo samo sto si ovde slova a tamo si covek

pa neka poruka se tom sličicom uvek šalje, samo kakva? :lol:

Pa tvoja slicica je nekako umanjena , ne vidim sta drzis u ruci ,pa ne povezujem , gospodjica MISSica verovatno je ili fizicki aktivna kao ta survajverka , ili zgodna .Kod hire na mom malom netbuku vidim samo oci u mraku , ne znam da li se necega uplasila , ne ujedamo..Ko bi ga sad rastumacio sta je sta?

Četovanje i pisanje, na osnovu toga stvaramo sliku o toj osobi da li je ispravno? Bez pravih osećanja, pogleda, dodirnih tačaka, mimike, glasa koliko je to virtuelno shvatanje moćno da toj osobi verujemo, otvaramo vrata prošlosti, poveravanje tajni pa čak zaljubljivanje i na kraju ljubav, da li to može da bude dobro a da iza ekrana stoji sasvim drugačija osoba za koju deo stvari nismo videli a kamoli procenili. Da li mi iznosimo svoj karakter i stav na sto ovde da se pokažemo u najboljoj svetlosti a kad ono nije baš tako, brzi smo da drugima osuđujemo, skloni kritikama i negativnim bojama, i još 100 stvari da ne brojim, zašto je to tako?

Može li se ovde i svuda naći iskrenost prijateljstva i veze kada svi samo zezaju i raspoloženi da napadaju, takmiče sa najružnijim i najgorim rečima za zlatnu medalju i tako bla bla...

Ja sam sigurna da je ovde i svuda zabluda o proceni karaktera je 99%.

ako kontakt ostaje ovde, ispravno je, ali ako zelimo da upoznamo tu osobu s kojom pishemo, moramo biti spremni na mogucnost menjanja slike koju smo o toj osobi stvorili... znachi na forumu se zblizavamo s odredjenim likovima jer nam se dopada njihov nachin mishljenja, stil pisanja, chak i onda kada ne znamo koje su starosti, pola i sl... uzivo je vec drugachije, osoba koja nam je ovde ok ili zanimljiva uzivo to ne mora biti... da li smo je mi pogreshno procenili ili se ona predstavljala ovde drugachijom je sasvim drugo pitanje... veliku ulogu igra i sam izgled, odnosno nasha predstava o izgledu te osobe... itd. itd...;)

Back