Da li je Ahil bio *****?Gde je Ahil stvarno pogodjen?

• Začetnik teme Začetnik teme Solon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ahil i Patrokle su bili rodjaci i samim tim su bili dosta bliski. E sad dali je bilo nekog drugog odnosa izmedju njih dvojice, to se nezna sa sigurnoscu.

Robinja, koju je Agamenon oteo Ahilu, zbog cega navodno Ahil nije ubuduce hteo ratovati, je bila sestra Hektora i Parisa. Ona je bila svestenica u hramu Apolona, ako se nevaram.

Ahil je zeleo da krene u rat, jer bi time stekao slavu, i o njemu bi se procalo mnogo godina i vekova nakon njegove smrti, barem tako kaze mitologija.....u kojoj mozda ima istine.

Ahil je verovatno postojao sto znaci da nije samo mitoloska licnost. I da je slavu,ako tako moze da se kaze, stekao jer je bio veoma dobar ratink, i verovatno su ga zbog toga smatrali da je sin boga.

Dali je Ahil bio gay?
Ja to prvi put cujem, nigde to nisam procitao.
Mozda jeste bio.....
U Antickoj Grckoj je bilo homoseksualizama. I kaze se jos da je to bila neka normalna pojava u Grckoj u to vreme.....

Jos nije tacno utvrdjena priroda veze izmedju Ahileja i Patrokla.
Neki tvrde da su bili izuzetno bliski, drugi da su bili u homoseksualnoj vezi.
Cesto tumacenje njihove veze zavisi i od kulture koja je interpretira.
U Atini u 5. veku p.n.e. je njihova veza uobicajeno interpretirana kao homoseksualna.

http://en.wikipedia.org/wiki/Achilles_and_Patroclus

Inace, u antickoj Grckoj se homoseksualna ljubav koristila i da se podigne vojnicki duh medju vojnicima.

http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexuality_in_the_militaries_of_ancient_Greece

Cuvena je bila Sveta Ceta Tebe, koja je imala "ključnu ulogu tokom bitke kod Leuktre u kojoj je Teba pobedila nadmoćniju Spartu."

"Sveta četa se borila protiv Spartanaca kod Tegire, 375 godine p. n. e. i uništila je najmanje tri puta brojniju spartansku vojsku.

Sveta četa je poražena u bitci kod Heroneje, 338. godine p. n. ere, protiv vojske koju je predvodio Filip II Makedonski. Tradicionalna grčka hoplitska vojska nije mogla da se poredi sa novom falangom makedonaca. Tebanska vojska, zajedno sa njihovim saveznicima, bila je rasturena i razbežala se. Sveta četa, iako opkoljena, odbila je da se preda. Plutarh beleži da kada je posle bitke Filip obilazio bojište i video 300 ubijenih ratnika kako leže jedan preko drugog, shvatio je da su oni četa ljubavnika, rasplakao se i rekao: „Neka budu istrebljeni koji misle da su ovi učinili ili osećali nešto sramno."

http://sh.wikipedia.org/wiki/Sveta_četa_Tebe

Poslednja izmena:
Da li je Ahil postojao,i dali se Trojanski rat vodio,ne mogu da kazem sa sigurnoscu.Ali da je velika vecina starih Grka bili ****** ,to je tacno.To je bilo i zbog nedostatka zena(usled dugogodisnjih ratova),ali i zbog velike medjusobne vezanosti usled tih istih ratova.Da ne sirim pricu,ovo sto sam naveo su istorijski izvori,i kritcki obradjeni.A ko mi ne veruje neka sam proveri.Znaci,zakljucak,ako je i ikada postojao Ahil,kao licnost,velika verovatnoca je da je bio *****.

Ma sta mi naprica, imas dokaze!!!

Sta ti zapravo dokazujes??? Da je Ahil zaista postojao i imao samo jedno ranjivo mesto, a da to nije bila peta vec neki drugi deo tela??? To bi bilo isto kao da ja pocnem da dokazujem da u bajci Snezana i 7 patuljaka, Snezana nije pojela otrovnu jabuku, nego otrovnu krusku. Dokazujes legendu jer je ceo Trojanski rat obavijen maglom, cak se ne moze ni sa sigurnoscu tvrditi da je uopste vodjen.

A to da li je Ahil predstavljen kao derpe ili ne, zaista nije vazno jer po Platonu u periodu starog veka u Grckoj muskarci su se interesovali podjednako i za zene i za muskarce. Upravo zato je u ovoj novoj verziji filma Aleksandar Veliki prikazan kao biseksualac.

I za djecake. Kakvi su bili prije, takvi su i danas!

Ja imam sigurne dokaze iz svih knjiga koje sam procitao o Troji da je Ahil imao za ljubavnika Patrokla,pored svoje zene i njegove hrabrosti.Takodje je imao napade "Opcinjenosti"koje je mislio da salje njegova majka Tetida koja je inace bila cerka starca iz mora.Uskoro njegov otac po imenu Pelej se ozenio sa Tetidom svestenicom Posejdona.Ona je 6 dece udavila.Rekla je babici koja je poradja da drzi kofu sa vodom i da poliva dete cim izadje.Sedmi sin je ipak preziveo,jer je babica rekla Peleju da njegova zena davi decu.On je bio u sobi kada se ona poradjala, ali ipak ona je htela da udavi Ahila skupila je noge,srecom Ahil nije izasao na glavu vec na noge i njegova desna peta je bila povredjena.Ahilova peta jeste bila slaba tacka ali ne kobna,kada je on trebao da odapne Stari pelion njegova peta u korenu nije imala snage,Paris je ciljao na otkriveni pazuh,inace Ahil je ciljao Eneju :!:

Aha to si citao knjigu koja se zove Pesma o Troji, zar ne?

Al si takodje zaboravio da kazes da je u njoj i Odisej predstavljen kao homoseksualac, da je lepa Helena ( Jelena ) kao najveca moguca bludnica, Paris kao razmazeni deckic... I da izostavio si zasto je to radila, tj zasto je davila decu u lavoru... U knjizi pise, jer je smatrala da ce na taj nacin uciniti decu besmrtnima...

A usotalom jer vazno dal je bio homoseksualac/biseksualac ili ne?

Poslednja izmena:
Ja imam sigurne dokaze iz svih knjiga koje sam procitao o Troji da je Ahil imao za ljubavnika Patrokla,pored svoje zene i njegove hrabrosti.Takodje je imao napade "Opcinjenosti"koje je mislio da salje njegova majka Tetida koja je inace bila cerka starca iz mora.Uskoro njegov otac po imenu Pelej se ozenio sa Tetidom svestenicom Posejdona.Ona je 6 dece udavila.Rekla je babici koja je poradja da drzi kofu sa vodom i da poliva dete cim izadje.Sedmi sin je ipak preziveo,jer je babica rekla Peleju da njegova zena davi decu.On je bio u sobi kada se ona poradjala, ali ipak ona je htela da udavi Ahila skupila je noge,srecom Ahil nije izasao na glavu vec na noge i njegova desna peta je bila povredjena.Ahilova peta jeste bila slaba tacka ali ne kobna,kada je on trebao da odapne Stari pelion njegova peta u korenu nije imala snage,Paris je ciljao na otkriveni pazuh,inace Ahil je ciljao Eneju :!:

Ja sam ih licno gledao dok su se onodili...

Back