haeul
Poznat
- Poruka
- 9.528
И то ову дискусију чини потпуно бесмисленом, а саму тему, местом окупљања српских аутошовиниста и регионалних шовиниста.To su sve karakteristike koje mogu vaziti za celokupan srpski narod.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
И то ову дискусију чини потпуно бесмисленом, а саму тему, местом окупљања српских аутошовиниста и регионалних шовиниста.To su sve karakteristike koje mogu vaziti za celokupan srpski narod.
Ideja da su crnogorci produkt useljavanja srpskih plemickih porodica posle kosovskog boja nije nova....vec je bila veoma prisutna cak u vreme Vladike Danila 17og veka. Ne bih toliko sumnjao da je potpuno laz.Племићко порекло је чиста фикција. Твој коментар само потврђује оно што сам написао горе. Они ето нису могли да буду обични Срби, него су сви од редом потомци Немањића, Мрњавчевича, Лазаревића итд. То је чиста псеудоисторија, као и родослови црногорских племена. Наука показује другачије стање.
И увек се свим истакнутим Србима ископа "црногорско поријекло". Онај имбецил Ћосовић је написао књигу о томе како се Никола Тесла изјашњавао као Црногорац. Мислим, шта рећи.
Не знам о којим карактеристикама причаш, зато што не знам за Србе који су постали национални Херцеговци или Босанци (и поред велике кампање да се формира босанска нација већ дуже од 150 година).
Ми смо због тих природних лидерљ Црногораца и пропали. Мислим како може народ племенског уређења да води ?
И ова теза - придружили се НАТО-у зато што нису хтели да изгубе може да буде истинита. Али шта онда говори о њима ? Да су обични издајници који су спреми да притекну непријатељу да не би изгубили ? Где је ту њихово човено јунаштво и чојство ?
Ideja da su crnogorci produkt useljavanja srpskih plemickih porodica posle kosovskog boja nije nova....vec je bila veoma prisutna cak u vreme Vladike Danila 17og veka. Ne bih toliko sumnjao da je potpuno laz.
Nije tajna da je srpsko drustvo u vreme kosovske bitke bilo feudalno drustvo - sto znaci vlastela i kmetovi....pa tako se formiraju dve glavne karakteristike srpskog naroda. Prkosni, agresivni lideri, i smireni podlozni kmetovi/sluge. Vidi se da je prvi atribut bio prisutniji devedesetih i na pocetku 20og veka, kada su Srbi imali dostojanstva i nisu se naklonili tudjim silama. Ali od 5-og oktobra do danas srpsko drustvo ima sve prisutniji ovaj drugi atribut.
Kad se kaze crnogorsko poreklo misli se na dinarsko-plemensko poreklo. Nikola Tesla jeste poreklom stari hercegovac, iz plemena Banjana koji po njima vode poreklo od srpskog plemica Pavla Orlovica.
Ceda Jovanovic i Nenad Canak su isto kao i "*********", samo sto ovi prvi oskrnavaju srpsko ime i ne izjasnjavaju kao druga nacija. ********* u ovom slucaju rade nam uslugu.
Zbog njih i propali? Zbog Karadjordja, Obrenovica, Stefana Nemanje? Koje lidere ti bodris? Plemenski uredjenje je naprirodnije stanje srpskom narodu, dakle Srbi su ziveli u plemenskom uredjenju sve do krunisanja Stefana Nemanjica, ne vidim razlog zasto bi to bilo prepreka da vode.
Govori da ne vole da izgube, da im je ego prevelik, ali opet - to su glavne karakteristike lidera i uspesnih ljudi. I takodje spomenuo sam da su bili najbolji - a i najgori medju nama.
To je smesno, kazi mi koja plemicka porodica se poturcila, nema nijedne sem Stanka Crnoejvica. Kmetovi su se poturcili najvise jer su manje prkosni, prilagodjiviji.Сваки коментар је неутемељен. А и нема апсолутно никакве логике. Српско племство у 15. веку се или потурчило или је прешло преко Саве и Дунава или је нестало.
Та теорија да су се скрили у црногорске планине је апсоллутна глупост. Опет се потврђује теза да Црногорци мисле да су од бога изабрани. Остали Срби су слуге и кметови, а Црногорци све војводе, племићи и кнежеви. Глупости обичне. Није далеко и она теза да су Србијанци заправо Турци, а они Црногорци су живели у "слободи".
Чанак бар не негира српски језик, културу, цркву, национални идентитет. Он је заметак југословенског бирократизма који је опстао у мизерном броју у Србији. Војвођанско аутономаштво је маргинална идеологија, а милогорство владајућа. Не можеш то да поредиш.
И опет неутемељена "поријекла". Нема никаквих доказа који потврђују да су Милош Обреновић и Тесла Црногорци. Ни о Карађорђевом пореклу се не зна много, он је из Метохије , несигурна је теза да је из Васојевића.
naziv crne gore nije bitno, to je samo krsevita srpska zemlja odakle poticu najveci velikani srpskog naroda. Stefan Nemanja je rodjen u Podgorici, dakle danas bi ga zvali "crnogorac".А Стефана Немању је апсолутно глупо стављати у ту категорију, Црна Гора у његово доба не постоји ни у каквом смислу (нити географском, нити административном, нити културном).
Срби живели у племенском уређењу до крунисања Стефана Немањића ? На основу чега тврдиш то ? И одакле то одговара ? Па црногорска и брдска племена су била закврљена до гуше, пљачкали су Херцеговце, Шиптаре и Турке а и наравно међусобно су се тукли. Црногорским владарима је било изузетно тешко да сузбију племенску анархију.
Не воле да изгубе ? Па ко воли ? Али они су ето паметни, па ће да промене страну. Ја такве саплеменике не желим. Или си Србин увек и свуда и у добру или злу или ниси. Нећемо ми пропасти без њих. Шта сад, треба да нас издају и ми да им опростимо то и опет да нас изадају и тако да нас вуку за нос заувек ? Нити су добри лидери, нити су успешни.
Razlika jeste da kod njih oni koji nisu hercegovci/brdjani, ne pricaju stokavskim jezikom - znaci ne pripadaju ni istom narodu jezicki. Dok to nije slucaj za Srbe.Iste probleme muče Hrvate sa njihovim Hercegovcima. To je isti brdski mentalitet karakterističan za Dinarski pojas. Postoje razlike ali je princip vrlo sličan ))