Da li je 12-tog marta bio drzavni udar ?

Ocigledno je da se ne slazemo, nema veze. Samo realno ko ce da sve to cita, pa opet tako u krug.

Ja samo kazem CUDNO mi je sto ti "znas" da treba povuci optuznicu protiv Legije, da je to montirano da bi se smestilo Kostunici...

Znaci nisi ti deo zavere, nego si jednostavno politicki obojen.A novinama i partijama ne treba verovati... Pa ni tvom dss-u, ni cemu god to citas pa prenosis "cinjenice".

Headhunter:
Ocigledno je da se ne slazemo, nema veze. Samo realno ko ce da sve to cita, pa opet tako u krug.

Ja samo kazem CUDNO mi je sto ti "znas" da treba povuci optuznicu protiv Legije, da je to montirano da bi se smestilo Kostunici...

Znaci nisi ti deo zavere, nego si jednostavno politicki obojen.A novinama i partijama ne treba verovati... Pa ni tvom dss-u, ni cemu god to citas pa prenosis "cinjenice".

Немој да је неко так`о Чеду, Headhunter стражари! :lol:

Headhunter:
Da li je ubistvo premijera jedne drzave,od strane jako dobro organizovane grupe ljudi- cin drzavnog udara?

Danas postoje 2 dijametralno razlicite struje u politici pre svega, a dalje i svuda redom koje tumace taj dogadjaj i desavanja koja su usledila(ukljucujuci i neka dan danas)

Prvo politicko krilo (na moju zalost vecinsko) gde spadaju stranke bivseg totalitarnog rezima (sps.srs) i vladajuci dss, objasnjava 12 mart "LEGIJALISTICKIM" pristupom i demagogijom najsramnijeg tipa.

Po njima je Djindjica je ubila "njegova" mafija, zato sto je bio njihov... Ako vam to nije nebulozno samo po sebi,jedno kratko pitanje: zasto bi mafija ubila svog coveka?

Tu tvrdnju nosi bas to politicko krilo od kojih dss na vlasti je odradio ono sto se moze nazvati "operacijom ciscenja" - celo pravosudje,mup,zandarmerija, tuzilastvo,... sve redom - je ociscenjo od ljudi koji su pokazali volju da napadnu organizovani kriminal u ooj zemlji... Toj stranci drze zdusno zaledje stranke bivseg rezima (toliko i o demokratiji za istu)

Da ne bi smarao sa duzinom ove teme, jos da svoj stav iznesem u formi zavrsnog pitanja:

Kome odgovara danasnja situacija u zemlji ?

Ozivljenim partijama totalitarnog rezima,Milosevicevim tajkunima,mracnim likovima iz db-a i vojne sluzbe bezbednosti,organizovanom kriminalu, anti-haskom/patriotskom lobiju kvazi intelektualaca i politicara (koji pevaju kako im stize novac u dzep- klasican primer intelektualca ratnog profitera,pored Levija na zapadu-kod nas je Brana C.), medijima tipa kurira... ?

Svi oni danas sinhrono pricaju istu psihodelicnu pricu. A atmosfera je tipa -Legija je heroj zato sto je ubio izdajnika Djindjica,a inace krivica nije dokazana pa sto bi ga osudjivali za isto to zasta mu se divimo (totalna psihodelija usred jedne jedine misli, "patriotske"-podmetnute)

Ostale srs-dss-kurir price necu nabrajati,jer su ispod nivoa smislene rasprave...Dovoljna je ta suma sumarum atmosfere danas

Srbijo zar ne mozes bolje od toga?

Može,I SRBIJA JESTE BILA JE I BIĆE BOLJA,od tvoja kako je nazivaš,krila.
Ali,sa tobom se Glavolomac,zaista ne može razgovarati(ako si mlad i ne shvaćaš,to je opravdanje,),jer ti predstavljaš takođe ONU SRBIJU,koju mi nećemo,kada kažem mi,misli, na većinu neopredeljenih,nepartijskih Srba.
JER SRBIJA JE VEČNA DOK SU JOJ DECA VERNA!( a u laži nema vernosti).

Glavolomac,Meni cilj sa prethodnim,da ni na koji način opravdam ubistvo Z.Đinđiđa,naprotiv silno želim da se po vertikali pronađu svi,ali želim da kažem da su pojedini,koji su zaveli vanredno stanje,to priželjkivali kao trenutak obračuna sa svojim protivnicima.NARAVNO,DA SU TU IZNAD SVIH TVOJI IDOLI,
ČEDICA I BEBICA,ALI iznad svega zbog toga da prikriju svoje prljave rabote,minorni i marginalni likovi sa reritorije SR Srbije,(a nažalost ON im je dozvolio da na tren postanu neko),su postali neko,ali samo tebi i sličnim,jer onaj koji misli kao i oni je....-

Baron Ungern:
Headhunter:

Немој да је неко так`о Чеду, Headhunter стражари! :lol:

Bilo bi smesno, DA NIJE TUZNO - CEDU SPOMINJES SAMO TI. A u odgovoru, koji sa time nema veze.

Ja o tvome stavu "kako treba odbaciti nefer optuznicu protiv Legije", a ti opet strancaris... (sta ti bi, vise nisi expert pravnik?)

A kad se ovo vec pretvorilo u lakrdiju i kvazi sud- narodno/partijski, onda ajde da izadjemo na cistac sta je tada narod u toku sablje osecao i mislio:

"Vanredno stanje i akcija ,,Sablja" rasvetlili su najmanje 16 ubistava, osam otmica, medju kojima su otmice Milije Babovica iz ,,Verana" i Miroslava Miskovica iz ,,Delta Holdinga", ljudi koji nisu imali veze sa kriminalom su se generalno osecali sigurnije, a to mozemo da zakljucimo na osnovu podatka da je 73 odsto gradjana podrzavalo vanredno stanje, a da je poverenje u policiju tih meseci poraslo sa 15 na 31 odsto. Akcija ,,Sablja" je pregazila organizovani kriminal u Srbiji i to je fakat! Taj kriminal je obezglavljen na lokalnom i republickom nivou skoro potpuno! "

Truth or dare, a nije americka drustvena igra?

Zar ne osećate da u lutanju , potkrepljenim od strane medija raznim političkim kombinacijama vi na kraju tako zavlačite narod , i ostali takodje sami sebe , da ne treba pitati "ko zavlači narod".

Niste primetili promenu sa nemačkog uticaja na USA uticaj koji se desio ubistvom Djindjića...
A to bi mogao da bude presudan razlog....

Inače o tome da stari i novi režim imaju različite motive, to se ne zavaravajte , taj VAŠ PSIHIČKI UTISAK DISKONTINUITETA (PREKIDA) JE NAMERNO I NAPRAVLJEN 2000 kad je vreme za to pripremljeno.
Onda svu krivicu otpisujemo prethodnima, + nemogućnost vraćanja starih dobrih odnosa i evoluciju onih loših...

O Dobroti:
Cilj nije izvlačenje privrede, već pravljenje situacija u kojima će dobit , zarada, kapital biti usmeren na privatne vodenice, i tu su sve partije iste....
.......Inače bi mi odavno primenili slovenački ili bar hrvatski metod (inače smo orniji od hrvata za promene)

Čak i medijski se forsira "kratko pamćenje" naroda.
Kao setite se pre 2000, setite se posle 2000, a šipak neko da kaže setite se pre 89 i ono što je ostalo čak i 2000 je imalo dovoljno snage da nam industrija bude 5 puta jača (a ne 25 puta slabija kao što je sada)

Ali ovde je zavladao pacovski mentalitet,
negativna selekcija,
Svako iole kvalitetan se drži u rezervi i po strani i upotrebljava isključivo ako je stvarno , stvarno neophodan.....(i tada iskoristi i pljuni princip)

Milioni pametnih, čuveni tragači SUMRAKA, jer dok nekome ne smrkne drugome ne osvane.....
Kao vi ste izuzetak.....

Prosek iz mog iskustva je 2% normal+dobro
7-10% je polupacovsko (uglavnom ne primećuju svoj pacovski karakter pravdajući ga neizbežnošću i ličnim interesima)
ostalo sve u kazanu , isto......

Pa pogledajte uravnilovku:
U srbiji je svako sebi isto pametan, svako isto vredan, istih sposobnosti, jedino po čemu se KAO RAZLIKUJEMO JESTE KOLIČINA KEŠA....

EGO;EGO;EGO

I sami sebi smrdimo , baš zbog toga što smrad dosta često potiče od nas samih.....

Ma ja neću dokaze, hoću akciju.....

Zato mi se na početku ova vlada i svidela, što je u nekim oblastima krenula konkretno da uradi nešto...

Druga stvar je što se iza kulisa iste stvari odvijaju i valjaju, ali se nešto kotrlja i ispred....

VIDITE LI DA SRBIJA ŽIVI U PROŠLOSTI , A BEŽI OD MUDROSTI PROŠLIH VREMENA , ZATO ŠTO JOJ SE ČINI DA NE MOŽE DA IH PRIMENI DANAS....

Pitanje:
Stvaranje idola od pokojnika služi za:
-pozivanje na partijsku pripadnost kao autoritet kod rekla-kazala i mutnim radnjama
-prokazivanja vlade za sve greške (koje kad su na vlasti ne da umnože nego rasture)
-Od tolikih prokazivanja i jezika , postoje samo dva moguća puta razvoja političke "kite-elite" ili totalitarizam (potpuno preuzimanje i menjanje priče u sad više ne sumnjajte , sad samo slušajte, ubedićemo vas.....)
ili večite petostranačke koalicije gde su SVI OPOZICIJA, a vlada nemože zbog petovlasti da raguje ili ostvari svoje namere....
IZGOVORI NESPOSOBNIH.

Inace sve stranke ove vlade zajedno danas imaju podrsku 15% birackog tela.... !

A inace rad vlade nije ovde tema, ni idolizovanje Djindjica kao sto Tuzni_Patak rece. Ovde sam pokrenuo pitanje PRAVNE DRZAVE.

Da ne pocinjem opet sa argumentia, sto ne pogledas navode sa uvodnog posta, ili bilo kog u sredini. Pa se ukljuci u raspravu o tim argumentima(ili nekim svojim), nemoj sad o idolizovanju, kad se Dj. ni ne spominje, vec sa raspravlje sta se sada radi sa sudstvom, sudjenjem, medijima.

Pricaju se price, a sve bez realnih dokaza,sudi se preko novina i strancarenja, a ja opet pitam gde je PRAVNA DRZAVA? :?

A šta ja pišem krupnim slovima....
Tu ti je pravna država.

Kad je niko ne želi drugačije nego u rečima i pričama, tu ćeš je i imati....
Bilo jednom jedna zemlja u kojoj su lepše živeli nego što su zasluživali , a onda su krenuli sto godina da žive kao duhovi, nikad zadovoljni...u zlobi...i na kraju su postali duhovi....

MATRIX

Kao prvo "Barone"- mozes ti malo "glavonji"... (i uzivaj u takvoj komunikaciji kad je forsiras) :lol: :oops:
A za pitanje (na koja postavljas kad si bolid):

"Интересује ме одакле Главоња зна одакле је какав преглед, а стручњаци-криминалисти не знају"

Ti Nigde nisi naveo gde to strucnjaci - ne znaju kakav je gde pregled???:shock:
Znaju vrlo dobro- i sami kazu da je pregled iz Gepratove najbolji :o
(a ostale opcije su nagadjanja-ono pa moglo bi i sa beogradjanke tipa).
I ja to bas tvrdim - posto znam taj kraj. Sa te zgrade je ugao preglednosti jedini povoljan za snajperistu:

Nezavisni eksperti odredili su pet mogucih pozicija:
1) Bircaninova 6, desni ugao zgrade, udaljenost 127 metara
2) Bircaninova 6, sredisnji deo zgrade, udaljenost oko 127,5 metara
3) Nemanjina 6, levi ugao zgrade, udaljenost 54 metra
4) Nemanjina 6, desna strana leve polovine zgrade, udaljenost oko 56 metara i visina oko 20 metara
5) Admirala Geprata 14, udaljenost oko 70 metara.

1-2) Iz Bircaninove ako pogledate slicicu potencijalnog "drugog" snajperiste sa linka:
http://www.blic.co.yu/arhiva/2003-10-21/strane/politika.htm
Vidite da je to
a) najgora udaljenost (127m-naspram A.G-70m);
b) najgora preglednost - ugao preglednosti je suzen ulicom i zgradama sa leve i desne strane, da ne spominjem :
c) automobil sa premijerom je mogao stati paralelno sa zgradom vlade u dvoristu (tada ima hitac) ili da skrene iza zgrade udesno(u odnosu na ulaz,- ima i vise nego dovoljno mesta za to - ko je video dvoriste - ZNA) - i tada bi meta bila nedostupna!
Ko bi rizikovao faktor-c) i ko bi izabrao najgore uslove-a,b) ?????

3-4) Ako je pucano iz Nemanjine znaci da bi pucali direktno iznad "zaverenickog" kamermana i zaverenickih Policajaca koji su bili na ulazu u dvoriste vlade (DA NISU ONI MOZDA SVI ONI DEO ZAVERE? Ili je mozda sama kamera imala ugradjeni snajper) Uostalom i ta pozicija ne omogucava pucanje "iza ugla" zgrade vlade- u taj zaklonjeni deo dvorista. (isti argument iz 1-2)

5) Pozicija iz Gepratove (iznad "Lire"- zgrada zavoda za statistiku - kancelarija koja se "renovirala") pruza najbolju poziciju i preglednost:
a) "zona dejstva" (ko je bio u vscg,ili bilo gde sl. zna- uglovanost granicnih linija po kojima se moze dejstvovati) tu pokriva sve: OD SAMOG ULAZA U VLADU DO KOLA PARKIRANIH BILO GDE.
b) najmanju razdaljinu od 70m naspram 127m - a to znaci dosta pri gadjanju pokretne mete
c) sa te strane zgrada vlade je slabo "branjena" i nikoga nema na ogradi ka "bazenskom" parku - ZIVA ISTINA.
(I u to vreme,a i ranije mogao bi komotno da pridjes tamo, tek bi neko iz prolaza dvorista/ili ulaza dosao na tu stranu da te otera. Tu je park pobogu. E tek kasnije su uveli neki nadzor- za vreme sablje je u parku uvek cucao neko iz zandarmerije. Smesno bi bilo da nije tuzno- video sam svojim ocima kamufliranog lika sa onom uniformom kao u "snajperisti" sa tom beringerom,kako stoji u zbunju) - DAKLE FAKTOR SIGURNOSTI ZA SIGURNU POZICIJU SNAJPERISTE
d) Ruta za bekstvo -poziciju za gadjanje i metu deli park,a u Gepratovoj nema niceg od vaznosti i tuda je lak beg. (dok je za nemanjinu pogotovo nemoguc beg zbog blizine policajaca sa te strane - koji bi ih i primetili vrlo lako,ili bar kamermani, bar prolaznici,..)(dalje - u kneza milosa ima policije, iza bircaninove se nalaze uvek jako obezbedjena americka ambasada, i dalje dole-desno daleko-ali bitno u faktoru i policijska stanica za savski venac - u cijem precniku do zeleznicke stanice uvek ima murije u naokolo)

Svako moze da nadje mape grada,slike ili shemu i da proveri, isam donese zakljucak. (A TI MI GA MALO DUVAJ ZA TAKVE OPASKE PROPALI FILOZOFU)
To pogotovu vazi za one ovde koji govore "ruka mu se pozlatila" za snajperistu.
Mamicu vam svima ***... :x :x

End this argument goes on, and on...
http://www.duracell.com
Kupite knjigu Milosa Vasica, mozda nesto pametno i procitate (ili to, ili "gvozdeni rov") :evil: :evil: :evil:

Baron Ungern:
Еј, клинац, промашио си тему. Ово је за http://forum.krstarica.com/viewtopic.php?t=74196&start=75&sid=a2dbb51e6d1146c50c13b2ee6e05d090

Изгледа да је то почела нова Главоњина рубрика - "Демо(н)кратски црни бисери".

Прави геак. Псује и вређа кад остане без аргумената. Демократски, нема шта.

Ti si prvi poceo d vredjas i psujes, tako da me povuci malo... slobodno

A ZVEZDAN JOVANOVIC JE PRIZNAO DA JE PUCAO NA DJINDJICA IZ GEPRATOVE! STOKO NEUKA!

:P :x :x

Back