Da li imate brata ili sestru ili ste jedinice?

Vazi.I ja kao da sam sama.Imam pored rodjenog brata dva brata od ujaka koji su stariji od mene.Prvi radi u inostranstvu I nema ni zenu ni decu I ziveo je kroz necakinju.Drugi brat ( ovaj na avataru mom sto ga vidis sa zenom ) je u Americi.ima posao ali za prosecan zivot tamo.Ja to mogu i u privatnim porukama i da opisem.Kad su bila porodicna okupljanja onda su se super ponasali,kao.Od onda nas se klone.Tek nedavno sam upostavila kontakt sa tim bratom koji tamo zivi.Pretezno mislim da ne vole nasu majku.Ali moze se reci da mi fali to da imam pravog brata.Ne kazem da prizeljkujem nekog bogatog brata ili uspesnog ali ne znam kakav je osecaj uopste imati pravog starijeg brata koji te stiti,a ne kao moj rodjeni brat ili druga braca koja imam.Ali eto,oni nisu nesto izuzetno uspesni.

Vazi.I ja kao da sam sama.Imam pored rodjenog brata dva brata od ujaka koji su stariji od mene.Prvi radi u inostranstvu I nema ni zenu ni decu I ziveo je kroz necakinju.Drugi brat ( ovaj na avataru mom sto ga vidis sa zenom ) je u Americi.ima posao ali za prosecan zivot tamo.Ja to mogu i u privatnim porukama i da opisem.Kad su bila porodicna okupljanja onda su se super ponasali,kao.Od onda nas se klone.Tek nedavno sam upostavila kontakt sa tim bratom koji tamo zivi.Pretezno mislim da ne vole nasu majku.Ali moze se reci da mi fali to da imam pravog brata.Ne kazem da prizeljkujem nekog bogatog brata ili uspesnog ali ne znam kakav je osecaj uopste imati pravog starijeg brata koji te stiti,a ne kao moj rodjeni brat ili druga braca koja imam.Ali eto,oni nisu nesto izuzetno uspesni.
OK. Ne znam odakle da počnem... Prvo nemoj javno da deliš slike svoje rodbine ovde. Drugo ne moraš da deliš svaki detalj iz privatnog života ovde na forumu, samo need-to-know basis. Žao mi je što prolaziš kroz sve ovo, ali nije sve tako crno. Imati hladne članove porodice može biti dosta traumatično za osobe poput tebe. Verujem da imaš neku prijateljicu sa kojom si bliska. Poveri joj se, ispričaj šta te sve muči, ili sa psihoterapeutom.

OK. Ne znam odakle da počnem... Prvo nemoj javno da deliš slike svoje rodbine ovde. Drugo ne moraš da deliš svaki detalj iz privatnog života ovde na forumu, samo need-to-know basis. Žao mi je što prolaziš kroz sve ovo, ali nije sve tako crno. Imati hladne članove porodice može biti dosta traumatično za osobe poput tebe. Verujem da imaš neku prijateljicu sa kojom si bliska. Poveri joj se, ispričaj šta te sve muči, ili sa psihoterapeutom.
Hvala ti puno.Jeste,nije prijatno da su hladni ali,neka,snalazim se I onda.Inace dobila sam lepu vest jutros-pogresili su mi dijagnozu oba puta-nesto je sto je saznovano na stresu.Idem kod nekog renomiranog da odluci :-)Ali nije nista od navedenog.Ipak sam se lecila u ustanovi koja je u malom mestu,nisu izgleda bili kompetentni.Hvala ti na uvidjajnim recima.

Hvala ti puno.Jeste,nije prijatno da su hladni ali,neka,snalazim se I onda.Inace dobila sam lepu vest jutros-pogresili su mi dijagnozu oba puta-nesto je sto je saznovano na stresu.Idem kod nekog renomiranog da odluci :-)Ali nije nista od navedenog.Ipak sam se lecila u ustanovi koja je u malom mestu,nisu izgleda bili kompetentni.Hvala ti na uvidjajnim recima.
Nema na čemu. Nadam se da će kompetentniji stručnjaci utvrditi koren svih tvojih stresova i dati adekvatnu terapiju kako bi se oporavila i živela zdrav i kvalitetan život. I sam prolazim kroz stres, i znam kakav je to pakao. Srećno i živa bila! :D

Na papiru imam starijeg brata. U stvarnosti sam ga imala do pre dve godine, dok on nije rešio da postane bivši brat. To mi jedna od najtežih stvari u životu.
Ja uvek mimo sveta, ljudi imaju bivše prijatelje, partnere, šefove, ja bivšeg brata.
Red, znam koliko su teške takve situacije, koliko to boli. Pokušaj da što manje o tome razmišljaš. ♥️

Moj ujak se tako ponašao prema mojoj majci, od nasledstva je dobio šta je hteo, prekinuo komunikaciju bez razloga.
Nije razgovarao sa nama 12 godina, kada je moja preminula pre godinu dana on je došao na groblju, nije prišao, nije izjavio saučešće. To je umirivanje njegove savesti, savesti koju nema.
I dalje nemamo komunikaciju, što se tiče mene nećemo je ni imati. Prekasno je.
Rodbinu ne možemo birati.

Ja imam godinu dana starijeg brata.Uvek je bio lenj I nije bio dobar u skoli kao ja,ali je kasnije upisao nesto smisleno- iako mu je trebalo dugo vremena da zavrsi fakultet.

Da mi je oslonac I nije bas.

Da li je vas brat vama oslonac? Ili sestra ako je imate I na koji nacin?

Imam stariju sestru.
I jos jednu pet godina stariju sestru od ujaka.
I dvojicu, ne, ne, trojicu starije brace iz familije.

Najstariji je stariji cak dvadeset godina od mene, najmladji je stariji dve godine.

Nisu mi neki oslonac jer bih ja pre umrla nego trazila, pre trpela nego se zalila.
Baka je govorila da sam "tvrda vera".
I generalno sam takva, meka na oko, tvrda u stavovima.

Sa sestrom sam vrlo bliska. Razbolim se kada se zakacimo. Mi smo kao bliznakinje po vezanosti, kao desna ruka u produzetku.
Ali sam i dalje ona tvrda vera kojoj je udobno da ne smeta. Nikada nisam bila simpaticna i sasava. Uvek sam bila povucena i veoma uljudna.

• Podržavam
Reactions: Red
Moja jedina sestra je preminula pre 20 dana. Bila je 6 godina starija od mene. Imala je samo 44 godine. Boleščina je odnela za 4 meseca. Osećam da pola mene više ne postoji a ova druga polovina je tupa, tužna i nikakva. Uvek smo se sjajno slagali, znao sam da nikada neće biti sile koja će dovesti do toga da imamo reč zamerke. Čuvajte ljudi vaše braću i sestre i ne dajte glupostima da vas zavade. To vam je dar od Boga.

ponekad se, ovde na forum, osecam ko da sam u policijskoj stanici na ispitivanju.
Ime, prezime, adresa, ime oca, majke, kucni broj, telefon...............................
Овде те, за разлику од полиције, нико не тера да одговориш.

Imam dve sestre.
Mladje su ali i pametnije od mene.
Pomazem koliko mogu i bole me nekad njihove nevolje.
Ali znam da cu im najbolje pomoci tako sto cu da cutim i zivim sboj zivot.
A za njih sam uvek tu da ucinim bilo sta kad pitaju.
:cool:
Najmladja me kritikovala sto nekad vise mislim o njenom nego o svom zivotu.
Ali ona je moja seka i ja bih mrzeo sam sebe kad bih joj ne daj Boze okrenuo ledja.

Back