Da li glupost boli?

glupost boli pametne
glupi ljudi misle da su pametni
pametni pokušavaju glupima da dokažu da su glupi
glupima ništa ne možeš dokazati
onda ni pametni nisu nešto bistri ako se trude da izvedu nemoguće?
hm

ja više ne znam šta sam, ali kontam da će sigurno neko ko me ne poznaje to bolje znati od mene
kao i uvek :)

Mislim, da li Vas boli, svakog od vas?.

Da li jednako boli sopstvena i tudja glupost?

Organizam ima ugradjen bol kao zastitu od losih uticaja.
Kada mu cinite nesto lose, on pocinje da boli.

Da li glupost moze da boli? Da li je zato losa?

Boli me moja glupost :evil:, kad se desi :dash:, gluposti drugih su njihov problem. ;)
Ne može da me zaboli tuđa glupost. :roll:

Glupost nije loša, samo je za ubijanje monotonije :lol: prisutna. :hvala:

Pa jeste, samo je bolje na vreme prepoznati talenat i podrzavati ga dok se dete/covek razvija.

Nema mnogo leba od talenta koji sam odnekud izviri posle cetrdesete.

Tolkin je imao preko 50 godina kada je napisao "Gospodara prstenova", a slavu i novac je poceo da uziva cak i kasnije, koliko znam
Roulingova je "harija" napisala oko tridesete, a danas ima preko 500 miliona funti...
ima leba i posle cetrdesete, samo se mozda teze do njega dolazi
sem toga, postoje talenti u odredjenim oblastima, koji svoju punu satisfakciju ne mogu ni dobiti pre cetrdesetih, ili u najboljem slucaju-kasnih tridesetih
u nauci na samo skolovanje utrosis svoje dvadesete - ne govorim sada o bolonji, vec o onome sto je bilo pre, znaci pet godina faksa (u proseku), par godina za magistraturu, par godina za doktorat, zatim sledi neki ozbiljniji postdoc, pa jos jedan i tek onda mozes da konkurises za "facu" u nauci, sto podrazumeva da za tebe zna neko osim clanova laa, da su ti placena putovanja i predavanja po belome svetu, da dobijas milionske grantove...pre cetrdesetih (a i to je rano), to je jednostavno nemoguce..prosto moras neko vreme utrositi za savladjivanje odredjenih stepenika..cak i kad je naucnicki talenat "izvirio" kod deteta u osnovnoj skoli, ono ipak mora da predje ovaj put

dal je ceda inteligentan, ili glup, ne bih da komenatrisem
po meni svako ko udje u politiku je ili ekstremno glup, ili ekstremno pametan
ja samo decidirano tvrdim da fakuletet ne mora da bude spregnut sa inetligencijom
ma kako istu definisali
ja imam doktorat nauka, a neverovatno sam glupa za neke stvari
plus, barem jednom dnevno uhavtim sebe u nekoj gluposti
takodje sam vidjala (i pricala) sa kandidatima i jednim dobitnikom nobela, koji su bili fascinatno ograniceni, liseni sposobnosti da vode normalan, ljudski razgovor koji bi obuhvatao vise od dve teme, pri cemu je jedna bila tema zbog koje su i kandidovani
a, znam prepametne ljude koji nisu bili u stanju (sic!) da zavrse fakultet
prosto ih je previse stvari zanimalo da bi se skoncentrisali na jednu
ili ih je zivot, posao, novac onemogucio da ga zavrse
a, neki nisu ni imali zelju da studiraju

ovo ja pricam ceo zivot

a sto se tice cede, ceda ne moze da bude inteligentan a svi znamo dobro zbog cega... ceda jednostavno ume da iskoristi ono sto mu je dato na tanjiru misleci da nece nikad morati da plati racun... a to je po meni odlika jako glupih ljudi.

Mislim, da li Vas boli, svakog od vas?.

Da li jednako boli sopstvena i tudja glupost?

Organizam ima ugradjen bol kao zastitu od losih uticaja.
Kada mu cinite nesto lose, on pocinje da boli.

Da li glupost moze da boli? Da li je zato losa?

Glupost najposle uvek boli sebe.

Ne može te boleti tuđa glupost, ne u stvari. Čovek dozvoljava da ga nešto boli. Ako ne daš, onda neće.

Nečija te glupost može razočarati. Možeš se njome postideti. Ne može te boleti; osim ako o njoj ne ovisi cela atlantida. Ako je tuđa glupost cena cele civilizacije, onda možeš potonuti s njom. Jedini je problem, ovde, što celokupni zbir sitnih, ličnih, tuđih gluposti može biti reper društva.

U tom konktekstu, da, tuđa glupost može sasvim konkretno boleti. Štaviše, usled nje možeš da završiš u gasnoj komori. Ili u šupku svemira u kakvom, znaš, ionako jesi. :cool:

Goloruk se može opirati. Kad ga unovače, onda su male šanse.

Što ne znači da se ne bi trebali naoružavati. :mrgreen:

Back