Da li država voli stare ljude ?

Mnoge " naše " reči nisu naše. Začudili bismo se koliko ih je.
Ali meni to ne smeta, volim arhaični govor.
Ono šta sam primetila, stari ljudi uglavnom umeju da pričaju mnogo zanimljivije ( i kulturnije ) od mlađih. Bez modernih, besmislenih izraza i poštapalica.
A odes u Istambul I cujes pola reci koje mi odje koristimo a u stvari oni znaju da su nam ih oni ostavili u amanet....eto ti jedne te reci

stari ljudi nisu bundjije, ne izlaze na ulicu da strajkuju zbog ovoga ili onaoga, cekaju mirno da im drzava poveca penzije, veliko glasacko telo pa ih svaka vlast voli, umiru u tisini, pomazu kad se moze i disciplinirani su, pune budzet od svojih penzija. od povratnog danka naravno,,mnogi od penzosa su aktivni pa cuvaju unuke i financijski pomazu porodicama u kojima zive...

Kada pozovete hitnu pomoć, prvo pitaju koliko osoba kojoj treba pomoć ima godina.
Deluje mi logično da treba spasavati mlađi život pre nego stariji, ali nemoguće da je to svaki put dilema kad se hitna zove.

Mislim da je starost u našoj zemlji degradirajuća i veoma teška.
Da li je i u drugim državama tako, ne znam, nije ni važno.

Kada pozovete hitnu pomoć, prvo pitaju koliko osoba kojoj treba pomoć ima godina.
Deluje mi logično da treba spasavati mlađi život pre nego stariji, ali nemoguće da je to svaki put dilema kad se hitna zove.

Mislim da je starost u našoj zemlji degradirajuća i veoma teška.
Da li je i u drugim državama tako, ne znam, nije ni važno.

Bravo za komentar

Back