Da li država voli stare ljude ?

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.162
Da li država u kojoj živite voli stare ljude ?

Pitanje vam možda zvuci smijesno ali meni je veoma zanimljivo , pa me zanimaju vasi odgovori

IMG_3706.jpeg

Ne znam da li voli, ali stari ljudi su veoma bitni vlastima, jer oni donose glasove. Vlast ih gleda kao na glasacko telo, od toga ima korist...Cak i unutrasnju politiku prilagodjava njima. Ovo drustvo je svakako bolje za penzionere, nego za mlade ljude koji zapocinju nekakvu karijeru i imaju ambicije...Ti mladi ljdudi ce potpuno suprotno starima imati prepreke u postizanju uspeha, morace da se laktaju da se povinuju ili ce neko drugi politickim putem zauzeti njihovo mesto...Tu je novac i otuda tu i borba...Dok je opet ovo drustvo bas pogodno za penzionere, oni nece imati tih problema koje imaju mladi. Oni su nemocni i bez radnih sposobnosti i zato sve sto dobiu uzimaju kao milostinju drzave..Oni su joj tako nemocni, cesto zahvalni, sto im ona "daje", a oni joj momentalno ne vracaju...Zanemarujuci to sto su svoju penziju zaradili... Ovo drustvo je gotovo raj za penzionere, a pakao za ambiciozne, a iskljucivo postene ljude...Mozda iz mog ugla nije tako, ali zato pitajmo penzioner, jer bitan je najvise njihov ugao, a ja ovo i govorim znajuci sta misle...Pretezno su zadovoljni ovim drustvom i cesto smatraju da nikada nije bilo bolje...

Mnoge " naše " reči nisu naše. Začudili bismo se koliko ih je.
Ali meni to ne smeta, volim arhaični govor.
Ono šta sam primetila, stari ljudi uglavnom umeju da pričaju mnogo zanimljivije ( i kulturnije ) od mlađih. Bez modernih, besmislenih izraza i poštapalica.
A jbg ovisi dje su rasli ja Sam pokupio toga slenga gradskoga plus ti arhaizmi plus toga jugoslavenskoga utjecaja a vidis za cudo ovo novogovor ako se tako moze nazvat me uopce nije dotakao

Mnoge " naše " reči nisu naše. Začudili bismo se koliko ih je.
Ali meni to ne smeta, volim arhaični govor.
Ono šta sam primetila, stari ljudi uglavnom umeju da pričaju mnogo zanimljivije ( i kulturnije ) od mlađih. Bez modernih, besmislenih izraza i poštapalica.
Jedina mana im je ponavljanje istih prici al dobro nemaju nekih desavnja u starost pa je razumljivo da vrte te price od pre

Back