Da li dozvoljavate gostima da puše u vašoj kući?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisam dobio odgovor. Dobio sam pitanje. Loše ti ovo.
Mislio sam da ces da malo istrazis na google search. Nema mi druge, mora da crtam da ne bi dobio keca iz vladanja :)
U mojoj mladosti deca koja su pocinjala da puse zbog toga sto nisu pusili nego puckali su imali tendenciju da pljuckaju. Skupi se visak pljuvacke od dima. I onda su se cigare zvale 'pljuge' bas zbog tog pljuckanja - to je takoreci bio stil pusenja (sa pljuckanjem).

Mnogo kasnije sam naisao na duvan za zvakanje... nema veze sa gornjim ali ima dosta pljuckanja.

Eto, to neces procitati ni u jednoj knjizi a ni na internetu (do sada).

Nije bas da te je to nesto zanimalo - jel da?

Zato sto u doba kad sam ja isao u diskoteke, svi su pusili svuda pa i na filmu :) Takvo je bilo vreme.
Pa o sada se pusi svigde kod nas, zabranili na mestima koja imaju smisla. Bolnice, pozorista, bioskopi...
E sad je neko drugo vreme. Sad je nepusacko vreme, nigde ne sme cigara pa ni na filmu, doslo takodje iz amerike na nas balkan, kao sto su i cigarete dosle iz amerke na nas balkan.
Pa ljudi su pusili i pre nego sto je zla Amerika dala cigate dokonim Srbima i balkanicma
Jedino sto u zemlji srbiji uvek najbolje uspeva najgora varijanta bilo cega sto dodje bilo odakle.
pa ne bas....
A u stvari ... duvan je jedna kultura koju ni amerikanci nemaju, a to je kultura nativnih stanovnika amerike sa kojima bih seo i zapalio jednu 'lulu mira' - i u to ime, u znak secanja na fantasticne powwow-e, idem da ispostujem Manitua ;)
ok

Pa o sada se pusi svigde kod nas, zabranili na mestima koja imaju smisla. Bolnice, pozorista, bioskopi...
vidi pre 100 godina kad sam radio za drzavu bilo je zabranjeno da se pusi u kancelariji. Zakonom! ne propisima. Bile su cak i povece kazne. Ipak pusilo se po kancelarijama -onoliko. Znaci nije problem pusenja, nego je problem nepostovanja zakona. Ide to i na tacku 3.

Pa ljudi su pusili i pre nego sto je zla Amerika dala cigate dokonim Srbima i balkanicma
jesu, pusi ko turcin, i kaze, uvalili nam turci.

vidi gore tacku 1

Ne mogu da verujem, u necemu smo se slozili!
Jel treba da se zabrinem ili da nastavimo sa istim trendom ?

na nekim mestima gde sam bi je bilo prvo 'odem da popijem' pa tek mnogo redje 'znam da skuvam kafu'...
Al posto ne razumes, gledaj ovako. Ako je moja satnica oko 10e, to znaci da za 3 sta koliko mi treba da napravim dobru veceru sa sve kupovinom, radeci za radim 30e, pa posle radnog dana radije bih odmarao ta tri sata pa posle otisao na veceru I platio 4000-5000din - ako samo ja placam.... Jbg uzitak kosta, vreme slobodno mi ponekad daleko vise znaci nego novac..

Al posto ne razumes, gledaj ovako. Ako je moja satnica oko 10e, to znaci da za 3 sta koliko mi treba da napravim dobru veceru sa sve kupovinom, radeci za radim 30e, pa posle radnog dana radije bih odmarao ta tri sata pa posle otisao na veceru I platio 4000-5000din - ako samo ja placam.... Jbg uzitak kosta, vreme slobodno mi ponekad daleko vise znaci nego novac..
kako bih i mogao da razumem? Nisam jos naucio da citam misli, ili da zivim neciji zivot.

Ja takodje kupujem gotovu hranu kad nema vremena da se spremi kucevna. U restorane idem retko, ali kupujem i kod njih.

nego sta ti to jedes za 4-5000 ? (kad se malo razmislim)

kako bih i mogao da razumem? Nisam jos naucio da citam misli, ili da zivim neciji zivot.
Pa razumes matematiku, sta je tesko razumeti...
Ja takodje kupujem gotovu hranu kad nema vremena da se spremi kucevna. U restorane idem retko, ali kupujem i kod njih.
Gotova hrana je sasvim druga prica. Poenta je da mi treba bezmalo 3 sata vremena I 3000din u zavisnosti sta pravim da napravim veceru za 3-4 osobe, tu ulazi I pice u racunicu.
nego sta ti to jedes za 4-5000 ? (kad se malo razmislim)
Kako sta? Pa pizza samo kosta 1000din into onako osrednja... Sta mislis koliko kosta recimo biftek, curetina. Evo pre mesec dana jeo svinjska rebra u crnom pivu, za dve osobe preko 3000din, Dodaj na to pice, supu I nesto slatko dodjes do 5000din

Pa razumes matematiku, sta je tesko razumeti...

Gotova hrana je sasvim druga prica. Poenta je da mi treba bezmalo 3 sata vremena I 3000din u zavisnosti sta pravim da napravim veceru za 3-4 osobe, tu ulazi I pice u racunicu.

Kako sta? Pa pizza samo kosta 1000din into onako osrednja... Sta mislis koliko kosta recimo biftek, curetina. Evo pre mesec dana jeo svinjska rebra u crnom pivu, za dve osobe preko 3000din, Dodaj na to pice, supu I nesto slatko dodjes do 5000din

OK za dvoje, troje, cetvoro... Razumeo. Mislio sam da jedes sam za sebe, pa znajuci neke cene okolo, malo mi se ucinilo puno za jednu osobu.

Uglavnom ne primam goste u kući, izuzetak su neke proslave, rodjendani i slično. Sa svojim poznanicima se družim uglavnom po kafićima, ili šetnjama na svežem vazduhu ako je lepo vreme, doduše imam otvorenu terasu u sklopu kuće, gde znam da sedim često sa svoja 2 najbolja prijatelja. Za njih nema pravila, jer oni nisu gosti već moji prijatelji.

Uglavnom ne primam goste u kući, izuzetak su neke proslave, rodjendani i slično. Sa svojim poznanicima se družim uglavnom po kafićima, ili šetnjama na svežem vazduhu ako je lepo vreme, doduše imam otvorenu terasu u sklopu kuće, gde znam da sedim često sa svoja 2 najbolja prijatelja. Za njih nema pravila, jer oni nisu gosti već moji prijatelji.
Imaš i pušaca u avataru :)

Imaš i pušaca u avataru :)
To mi dodje kao neki life style :) Šalim se, pa generalno mislim da postoji razlika izmedju kulturnog pušača i nekulturnog, recimo ja sam par godina pušio jednu paklicu cigareta dnevno, praktično gde god nadjem zgodno mesto, naročito u svojoj kući. A onda sam prelomio i rešio da ih ostavim, i to je proteklo generalno dobro. Imao sam krizu par dana, medjutim pio sam dosta vode, šetao, čitao, uglavnom skretao misli i ta kriza je prošla. Medjutim želja je večna i to malo koji bivši pušač hoće da prizna (samom sebi) ona nije svakodnevna već se javlja povremeno, može da se javi jedanput mesečno ili posle par meseci, prosto nema pravila, ali tada kada se javi prosto pomisliš na trenutak - uh kako bih sad zapalio jednu samo da me mine želja. Ja sam tim povremenim željama odolevao punih godinu dana, medjutim za proslavu Nove Godine 2021, poklekao sam i zapalio jednu, a onda i drugu... Kako je lepa bila ta prva cigareta, ne mogu da ti opišem... A onda sutra pravac trafika uz reči - daćete mi jedan pall mall plavi pocket :P Ali sam odlučio da za promenu budem kulturan, tj da uvedem neka pravila... Znači nema pušenja dok šetam na ulici, u prirodi i slično, nema pušenja za računarom dok radim i uopšte u kući (izuzev terase). Na taj način sam ograničio sebe na pola paklice dnevno (posle obroka, uz kafu, posle posla) i super mi je. Mislim da svako može to da postigne, i na taj način će pušiti cigarete zbog ličnog užitka a neće joj biti rob. Naravno svestan sam da ih je najbolje ostaviti, ali eto kafa i cigarete su moji izduvni ventili, kao što je recimo za nekoga meditacija... Volim da živim :)

e za ovo sa tom skalamerijom sto kobajagi preciscava vazduh se skroz slazem
meni to ludilo
kao, ne otvarajte prozore, upalite preciscivac...
ne mogu, ulozila sam u upotrebljivu stolariju
gotovo je sad 😂
Dok puste oči ne vide ušima ne verujem

Ne znam da sračunam kub vinima al se razumem u koronu pa zato ne kupujem učubljenu limenku coca-cole jer ko zna koji proces se tu desio, da mi bude limenka pre nego je bacim

Back