Da li dijaspora treba da glasa na izborima u Srbiji?

Da li građani Srbije koji u njoj ne žive treba da imaju pravo glasa?

• Da

glasova: 11 42,3%
  • Ne

glasova: 15 57,7%

• Ukupno glasova
    26
Ako imaju drzavljanstvo imaju i pravo glasa.
ali im to pravo ostvaruje jedna stranka da glasaju za nju, naravno vladajuca - to nije demokratija

ako su biraci bili u areni, kako nisu mogli da udju i kontrolori?

izborni proces bi trebalo da je regulisan zakonom, a mi smo samo culu za izbornu tisinu, ali sta ona fakticki znaci? znaci da stranke ne smeju da budu aktivne za to vreme, a stranka vladajuci drzi ljude u autobusu, ili u areni... ma stranacko organizovano glasanje takodje je ilegalno, ko to placa uvek se za njega glasa

Poslednja izmena:
Useravati se u zivot i drzavu gradjanima u kojoj ne zivis je bestidno i sramno. Kada je Milo Djukanovic dovodio diasporce i njima pobedjivao izbore i referendume Srbi su se ljutili. Sada neki od tih Srba podrzavaju izborni turizam. Iako sam gradjanin CG, imam srpski pasos i mogao sam da glasam u ambasadi. Ali nijesam htio iz principa. Ljudi treba sami da odlucuju o svojoj sudbini.

Takodje, Srbijanci, treba sva govna iz CG da posaljete nazad u CG. Govna iz RS nazad kod Dodika i td. I da sami upravljate svojom drzavom. Pod govnima podrazumijevam sluge vucicevog rezima i one koji vas unesrecuju.

U tome vas potpuno podrzavam!

Useravati se u zivot i drzavu gradjanima u kojoj ne zivis je bestidno i sramno. Kada je Milo Djukanovic dovodio diasporce i njima pobedjivao izbore i referendume Srbi su se ljutili. Sada neki od tih Srba podrzavaju izborni turizam. Iako sam gradjanin CG, imam srpski pasos i mogao sam da glasam u ambasadi. Ali nijesam htio iz principa. Ljudi treba sami da odlucuju o svojoj sudbini.

Takodje, Srbijanci, treba sva govna iz CG da posaljete nazad u CG. Govna iz RS nazad kod Dodika i td. I da sami upravljate svojom drzavom. Pod govnima podrazumijevam sluge vucicevog rezima i one koji vas unesrecuju.

U tome vas potpuno podrzavam!
koliko je meni poznato crna gora nema ugovor o dvostrukom državljanstvu sa srbijom...kršiš li ti zakon crne gore...inače po meni bi trebalo vratiti u tripizdine sve koji su došli u srbiju od 1918...i uvesti zakone za došljake kao na baltiku za ruse...

ali im to pravo ostvaruje jedna stranka da glasaju za nju, naravno vladajuca - to nije demokratija

ako su biraci bili u areni, kako nisu mogli da udju i kontrolori?

izborni proces bi trebalo da je regulisan zakonom, a mi smo samo culu za izbornu tisinu, ali sta ona fakticki znaci? znaci da stranke ne smeju da budu aktivne za to vreme, a stranka vladajuci drzi ljude u autobusu, ili u areni... ma stranacko organizovano glasanje takodje je ilegalno, ko to placa uvek se za njega glasa
Ds-ovci su uvelu tu praksu, da se dodvore i pokazu kako smo demokratska...normalna zemlja.

Nisu ni slutili na sta ce, to sve da se pretvori kada prodje desetak godina.

Naravno da su glasaci ugovoreni.
Ali dve me stvari zbunjuju:
Da li su imali pravo?
Da li ih je bilo 40 000?

Kada se izgubi,
pruzis ruku, ma koliko nam poraz tesko pao.

Previse nestvarnih gresaka je napravila nazovi opozicija
Hoce nece bojkot.
Hoce nece sa ovima, onima.
Za gradonacelnika, od toliko potencijalnih, izaberu za kandidata
licnost, po mnogima, upitne proslosti.
I poslednje, cime su se, zaboga bavili mesecima pre izbora, ako ne birackim spiskom i manjkavostima???
Jako amaterski, toliko da nisu bolje ni zasluzili.
Poslednji put sam glasao za njih.

Previse nestvarnih gresaka je napravila nazovi opozicija
Hoce nece bojkot.
Hoce nece sa ovima, onima.
Za gradonacelnika, od toliko potencijalnih, izaberu za kandidata
licnost, po mnogima, upitne proslosti.
I poslednje, cime su se, zaboga bavili mesecima pre izbora, ako ne birackim spiskom i manjkavostima???
Jako amaterski, toliko da nisu bolje ni zasluzili.
Poslednji put sam glasao za njih.

To je reflekcija nedostatka jedinstvene ideologije opozicije.

Da li su svi za priznanje Kosova? ✅ Da li su svi za ulazak Srbije u NATO/EU ✅ Da li svi slozni da Milosevic je krivac za ratove 90ih ✅ Srebrenica genocid ✅

Ako oni svi skupa ne mogu da se sloze oko svega ovoga - i da cijela Srbija stane uz ove cinjenice. Onda Vucic ce da nastavi da vlada i unisti Srbiju

To je reflekcija nedostatka jedinstvene ideologije opozicije.

Da li su svi za priznanje Kosova? ✅ Da li su svi za ulazak Srbije u NATO/EU ✅ Da li svi slozni da Milosevic je krivac za ratove 90ih ✅ Srebrenica genocid ✅

Ako oni svi skupa ne mogu da se sloze oko svega ovoga - i da cijela Srbija stane uz ove cinjenice. Onda Vucic ce da nastavi da vlada i unisti Srbiju
Pa tesko da ces naci dvojicu koji ce se sloziti po svakoj tacki koju si naveo, a kamoli stranke.
Guslaj dalje

Ovo staro pitanje je ponovo postalo aktuelno nakon brojnih optužbi i negodovanja tokom ovih izbora. Građani Srbije koji ne žive u njoj imaju pravo glasa jer se smatra da je njima stalo do Srbije iako u njoj ne žive. To je jedan stav. Drugi stav je da izbor vlasti u Srbiji malo ili nimalo ne utiče na život građana koji u njoj ne žive pa samim tim oni zapravo ne trpe posledice istog i zato ne bi trebali na to da utiču.
Šta vi mislite? Anketa je anonimna.
Ne živim u Srbiji i naravno da treba! To što NE glasam jer nemam za koga je druga stvar, svaka takva rasprava se svodi na diskusiju o ukidanju prava glasa izvesnim kategorijama građana.

Da je situacija obrnuta inda bi suprotna strana davala takve predloge, sve je iz domena već viđenog.

Srbi u dijaspori ne treba da glasaju jer je licemerno i bezobrazno da oni biraju vlast građanima u Srbiji. Uz to se na Srbe u dijaspori vrši najprimitivnija propaganda iz Srbije i često bivaju zavedeni da veruju vlastima.

Slazem se. Gastarbajteri ne razumiju se u desavanje u Srbiji, plus slabo znaju jezik mijesaju ga sa njemackim.

Back