Da li deca daju smisao životu?

Sto ja volim kad ljudi pisu iskreno..kako jeste..onda bar znas sta da ocekujes.
Kad se ulepsava nema smisao.

Meni je bebeci period najgori... agonija monotonije...
sad su mi super... kad komuniciraju sa okolinom... kad stvaraju misljenja i oblikuju se...
Mada cenim da cu u njihovom pubertetu poceti ozbiljno da pijem :lol:

Зашто агонија монотоније? Имаш колица па шпартај сокацима.

hocu da kazem da tim busanjem da je nesto prirodno i da od prirode pravimo nauku time sto je "komplikujemo" obicno barataju oni koji kroz nesto nisu ni prosli, ili su imali srecu da prodju kroz to manje vise lako/bezbolno neosetno, pa sad drze lekcije i moralisu nad ovim ostalim
da porodjaj, trudnoca i "uzgajanje" dece nisu bas tako lako prirodni govori ono sto sma navela-stopa mortaliteta koja je postojala dok je sve bilo "prirodno"
od vaspitanja dece se danas donekle pravi (nepotrebna) nauka-slazem se..ali to je u sklopu onoga da od svog zivota i svih njegovih aspekata je covek napravio "nauku"
nista vise nije samo "prirodno", pocev od prezivljavanja, ishrane, oblacenja, itd, itd, pa zasto bi i ovo bilo?
nego je nekada nekima vrlo lako da zenama krenu da sole pamee kako su od dece (citaj trudnoce i porodjaja) napravile haos, a sve je tako "prirodno"
ma, kako da nije

Upravo. :tick:

Ne zna se šta je gore, da li kad pe.deri i muški lelemudi kojima žene odgajaju decu uhvate da seru o tome, ili žene koje su se porađale pre hrista, pa su sve zaboravile ili samo svoja iskustva smatraju relevantnim, i onda drugima jedu govna.

Upravo. :tick:

Ne zna se šta je gore, da li kad pe.deri i muški lelemudi kojima žene odgajaju decu uhvate da seru o tome, ili žene koje su se porađale pre hrista, pa su sve zaboravile ili samo svoja iskustva smatraju relevantnim, i onda drugima jedu govna.

Много већа брига је школски период - здравље, учење, понашање. Бебећи период је мила мајка у односу на то.

Шокови типа - Да ли сте ви мајка М.П? (позив са непознатог броја)

- Јесам, што? Шта је било!

- Знате, звали смо хитну помоћ.

- Шта је било!!!

- Ми мислимо да ваш син има отворени прелом руке.

итд итд

Poslednja izmena od moderatora:
Много већа брига је школски период - здравље, учење, понашање. Бебећи период је мила мајка у односу на то.

Mislim da je sve to individualno, kao i da svaki period odrastanja nosi određenu težinu. Generalno, roditeljstvo jeste ozbiljna stvar, više nego lepršava i prirodna, i kao što ni svi roditelji nisu isti, nisu ni sva deca ista.

Pravljenje dece i radjenje jesu prirodan cin, najprirodniji moguci cin koji nam je dat , dok je gajenje dece do odredjenog broja godina, posao i to vrlo odgovoran i tezak. Deca sigurno da menjaju zivote svojih roditelja i daju dodatni smisao njihovim zivotima ali ne smeju da budu i jedini smisao njihovih zivota.Decu treba voleti ali ne i da se roditelji grcevoto drze za njih, celog svog zivota..Kod takvih osoba se postavlja pitanje da li je pre dobijanja deteta njihov zivot imao bilo kakav smisao ili im je dete jedino ostavrenje u zivotu.Smisao zivota treba traziti u sebi pre svega..Ako ste vi srecni i ostvareni bar u jednoj stvari a da to nisu deca, onda ce i vasa deca isto tako biti srecna.

Meni su svih ovih 12 godina sto se roditeljstva tice divni.
Ni trudnoca mi nije tesko pala. Pripremila me je za ono sto sledi jer sam vec tada shvatila da cu kroz sve prolaziti sama. Prvih sest godina nisam bila sama ali je druga strana tu samo smetala :lol: pa bolje da jesam.
U svoj toj ludosti, imala sam izuzetnu srecu sa detetom. I ovo ce zvucati sebicno ali koliko sam ja brinula o njemu toliko je i on, tako mali, nesvesno cuvao mene. Jer kada si sam imas taj luksuz da budes neodgovoran. Ovako ipak vodis racuna o sebi kako bi mogao i o detetu. I kada je zaista tesko nadjes razlog vise, za sve lepo.

Back