- Poruka
- 93.843
Idem niz ulicu i vidim prosjaka. Da li da mu udelim nešto? Koliko?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ignoriši ga.Idem niz ulicu i vidim prosjaka. Da li da mu udelim nešto? Koliko?
A šta ako su stvarno gladni? Gladna im djeca?ako im daju novac biće ih sve više i više ako im niko ne daje prestaće da prose jer je uzaludno
E jesi naivna, to je biznis.A šta ako su stvarno gladni? Gladna im djeca?
postoje narodne kuhinje a ima i ona ekipa dobrih ljudi kod Vukovog spomenika koja deli obroke besplatno za najugroženijeA šta ako su stvarno gladni? Gladna im djeca?
Ako lažu i varaju, njihov grijeh, meni je bitno da dajem čistog srca, vjerujući da pomažem, a ako varaju, ne osjećam se prevareno, varaju sami sebe.E jesi naivna, to je biznis.
Nikad nisam dao i niti ću, ne dam ni da mi diraju kola perači na semaforima.
Kupi im hleb, mnogi prosjaci novac trose na alkohol.A šta ako su stvarno gladni? Gladna im djeca?
Možda mu je alkohol potrebniji od hrane, ko sam ja da određujem šta je nekome potreba, možda alkoholom ubija tugu zbog gubitka drage osobe npr.Kupi im hleb, mnogi prosjaci novac trose na alkohol.
Razumem potrebu da se osećaš kao spasitelj, ali samo pomažeš jednu vrstu ropstva.Ako lažu i varaju, njihov grijeh, meni je bitno da dajem čistog srca, vjerujući da pomažem, a ako varaju, ne osjećam se prevareno, varaju sami sebe.
Možda, a možda i ne, ni ti ni ja to ne možemo sigurno znatiRazumem potrebu da se osećaš kao spasitelj, ali samo pomažeš jednu vrstu ropstva.
Ne postoji možda već jeste, ne budi naivna nisi dete. Sve su to organizovane grupe, šef uzima većinu para a njima ostaje sića. U mom gradu ih svako jutro razvoze taksijem do " radnih" mesta.Možda, a možda i ne, ni ti ni ja to ne možemo sigurno znatiI dalje tvrdim da nije lako pružiti ruku, nema šanse da jeste
Od kad je umro slijepi dedica koji čak i nije prosio nego je prodavao upaljače, pa mu dam 1 km a ne uzmem upaljač, ako je neki praznik i sl. stavim mu u džep malo više love, "pazim" kome dajem.Ne postoji možda već jeste, ne budi naivna nisi dete. Sve su to organizovane grupe, šef uzima većinu para a njima ostaje sića. U mom gradu ih svako jutro razvoze taksijem do " radnih" mesta.
Daj onome koji ne trazi.ja sve mislim da oni rade za nekog gazdu koji im na kraju sve te pare pokupi
Taj dekica nije prosjak.Od kad je umro slijepi dedica koji čak i nije prosio nego je prodavao upaljače, pa mu dam 1 km a ne uzmem upaljač, ako je neki praznik i sl. stavim mu u džep malo više love, "pazim" kome dajem.
Ti baš misliš ja se tinte napila i dajem romkinjama koje u naručju drže bebe koje nikada ne plaču jer ih opijaju? Kažem ti, umijem izabrati, i mak' se od mog novčanika, sama zaradila i ima da dajem kome hoću!Taj dekica nije prosjak.
Ne interesuje me tvoj novčanik, nisam prosjak.Ti baš misliš ja se tinte napila i dajem romkinjama koje u naručju drže bebe koje nikada ne plaču jer ih opijaju? Kažem ti, umijem izabrati, i mak' se od mog novčanika, sama zaradila i ima da dajem kome hoću!![]()
Od tada kada god prodjem i pruzi mi ruku i ja pruzim ruku.