Da li covek moze da bude dobra osoba i ako ne veruje u boga ?

Zato ćemo da slušamo Boga, da nas On nauči razliku između dobrog,i lošeg, razumevanju dobra,i zla,, a nećemo sami da kušamo sa drveta poznanja dobra i zla, i osudjujemo sebe na večnu smrt i ropstvo Zmiji, koja nam ubaciju svoj otrov i zarobljava nas njime.
Ne moras da slusas boga. I ja sam mogao da ti kazem sta je dobro a sta nije [ne lazi, ne kradi itd itd.....]
To je odlika dobrog coveka i ne znam kakve veze sa tim ima bog :think:

Kao, ljudi su bili pre losi, krali, ubijali, silovali svoje majke i sestre ali kad je bog nacinio tih 10 zapovesti ljudi su stavili prst na celo i rekli "bravo", to je to :D

Daj prijatelju otrezni se

Zato ćemo da slušamo Boga, da nas On nauči razliku između dobrog,i lošeg, razumevanju dobra,i zla,, a nećemo sami da kušamo sa drveta poznanja dobra i zla, i osudjujemo sebe na večnu smrt i ropstvo Zmiji, koja nam ubaciju svoj otrov i zarobljava nas njime.

Ali nije bog pisao bibliju, već ljudi, ti ne slušaš nikakvog boga, već jevrejske čobane, kojima je moralno bilo držati robove, ubijati rođenu decu ako te ne slušaju. I takve knjige ti trebaju kao moralni vodiči? Bljak.

Ali nije bog pisao bibliju, već ljudi, ti ne slušaš nikakvog boga, već jevrejske čobane, kojima je moralno bilo držati robove, ubijati rođenu decu ako te ne slušaju. I takve knjige ti trebaju kao moralni vodiči? Bljak.

Ja ne živim po Mojsijevom zakonu, zato što je to bio zakon, neka vrsta Ustava države Izraela (mada ga nisu ni poštovali), tj Judeje, kada je severno kraljevstvo propalo. Jevreji nikada nisu ubijali svoju decu, to su ih samo plašili kad bi subotama čitali zakone, da bi bila poslušna i da bi ih čuvala u starosti, kad zanemoćaju. Svaka sedma godina je bila prijatna (jubilarna) gdoina Gospodnja kada bi trebalo da se oproste svi dugovi i oslobode svi oni koji su u zavisničkim odnosima u koje su pali, ako to žele, i ako imaju ekonomske uslove za samostalni opstanak.

Besmisleno je pozivati se na zakone kraljevstva Izraela i Judeje, od pre nekih 3000 godina, i praviti se pametan, kada su bile potpuno različite, društvene i ekonomske okolnosti, mnogo teži i suroviji uslovi života i opstanka ljudi.

Otkrovenje Tore ili Mojsijevog petoknjižja, je nama potrebno za teološku instrukciju, a puno otkrovenje imamo tek u Isusu Hristu.

Ne, nego u Boga Oca Svedržitelja, kojeg je nemoguće upoznati i spoznati nikada, pa ni u večnosti, osim onoliko koliko Sin Boziji Isus Hrist, ga otkrije. Sozrecavanje u božanskim energijama i bogospoznaja je proces u večnosti, gde ideš iz jedne slave u veću slavu, sa jednog nivoa neba, na drugi, ni andjeli nebeski nemaju to znanje i uvek upoznaju Boga, više i više, i raduju se toj spoznaji u večnosti.

A kako da ga upoznaju recumo Eskimi, Bantu crnci, ili Aboridzini u Australiji,...pogotovo ovu verziju pravoslavlja koju ti zastupas. To znaci da medju njima nema dobrih ljudi ili sta,... a pogotovo sto im nije ostavljena ni ta sansa da se iskupe (potkupe,...) par minuta pred smrt. Da li to znaci da oni po default-u idu u pakao iako ih taj vas bog za zivota nije ni upoznao sa samim sobom? Bar ne u toj verziji za koju vi tvrdite da je jedina ispravna. To znaci da tim ljudima nije pruzena ama bas nikakva sansa da se dokopaju tog toliko zeljenog raja. Ili je ipak dovoljno to da je taj neko za zivota bio dobar covek....

A kako da ga upoznaju recumo Eskimi, Bantu crnci, ili Aboridzini u Australiji,...pogotovo ovu verziju pravoslavlja koju ti zastupas. To znaci da medju njima nema dobrih ljudi ili sta,... a pogotovo sto im nije ostavljena ni ta sansa da se iskupe (potkupe,...) par minuta pred smrt. Da li to znaci da oni po default-u idu u pakao iako ih taj vas bog za zivota nije ni upoznao sa samim sobom? Bar ne u toj verziji za koju vi tvrdite da je jedina ispravna. To znaci da tim ljudima nije pruzena ama bas nikakva sansa da se dokopaju tog toliko zeljenog raja. Ili je ipak dovoljno to da je taj neko za zivota bio dobar covek....

Razbojnik pored Isusa ga je opomenuo da ga se seti u Carstvu, a Isus mu kaza: Sada si Spasen;

Razbojnik pored Isusa ga je opomenuo da ga se seti u Carstvu, a Isus mu kaza: Sada si Spasen;

Neka se seti u Carstvu i svih koji nisu imali prilike za zivota da ga upoznaju,.... da li su sada Spaseni,... da li ih ta ne mogucnost da veruju u tvoju verziju boga, amnestira u Carstvu Bozijem ili ponavljam pitanje, je dovoljno i to sto su za zivota bili dobri ljudi,.... ???

Da li covek koji svaki dan cini dobra dela, a da ne veruje u boga, moze da bude dobra osoba ?:think:

Може. Моја мама не верује у Бога, а дивна је жена. Не кажем ово зато што је моја већ зато што то стварно јесте. Њу је комунизам упроспастио да не верује као и мене у једном периоду мог живота.

Evo ti brz odgovor. Ja se pitam zašto je Beli Aranđel postao vernik i tako izneverio mamu-inače, dobru osobu?

Poslednja izmena:
Хитлер и Стаљин су у Царству небеском јер су прихватили Богу и Исуса. Сваки грех им је опроштен, а колико год добра особа ако ниси прихватио Бога и Исуса идеш у језерче.

i tvoja divna mama ode u jezerce..smrc..:(

Хитлер и Стаљин су у Царству небеском јер су прихватили Богу и Исуса. Сваки грех им је опроштен, а колико год добра особа ако ниси прихватио Бога и Исуса идеш у језерче.

Da li je Juda u carstvu nebeskom?

On se pokajao što je uzeo srebrnike i vratio ih je sveštenicima...

Mat 27:3 Tada videvši Juda izdajnik Njegov da Ga osudiše raskaja se, i vrati trideset srebrnika glavarima svešteničkim i starešinama
Mat 27:4 Govoreći: Ja sagreših što izdadoh krv pravu. A oni rekoše: Šta mi marimo za to? Ti ćeš videti.
Mat 27:5 I bacivši srebrnike u crkvi iziđe, i otide te se obesi.

Da li su se Sveštenici pokajali s obzirom da su brojna čuda činjena od apostola u imenu Isusa Hrista?

Ako su se pokajali kako to da su nastavili da progone Isusove sledbenike i da ih osuđuju na smrt?

Ovako nešto ne rade pokajani ljudi...

Mat 27:6 A glavari sveštenički uzevši srebrnike rekoše: Ne valja ih metnuti u crkvenu haznu, jer je uzeto za krv.
Mat 27:7 Nego se dogovoriše te kupiše za njih lončarevu njivu za groblje gostima.
Mat 27:8 Od toga se i prozva ona njiva krvna njiva i do danas.
Mat 27:9 Tada se izvrši šta je kazao prorok Jeremija govoreći: I uzeše trideset srebrnika, cenu cenjenoga koga su cenili sinovi Izrailjevi;
Mat 27:10 I dadoše ih za njivu lončarevu, kao što mi kaza Gospod.

... kakav to čovek mora da bude da ima obličje pobožnosti a u srcu mrzi Isusa Hrista???

Osvestite se ljudi...

PROČITAJTE PROROČANSTVA DANILA I OTKRIVENJE

i razumećete i prošlost i sadašnost i budućnost.

Poslednja izmena:

Mat 27:3 Tada videvši Juda izdajnik Njegov da Ga osudiše raskaja se, i vrati trideset srebrnika glavarima svešteničkim i starešinama
Mat 27:4 Govoreći: Ja sagreših što izdadoh krv pravu. A oni rekoše: Šta mi marimo za to? Ti ćeš videti.

Da li su se Sveštenici pokajali s obzirom da su silča čuda činjena od apostola u imenu Isusa Hrista? Ako su se pokajali kako to da su nastavili da progone Isusove sledbenike i da ih osuđuju na smrt?

Ovako nešto ne rade pokajani ljudi...

Mat 27:6 A glavari sveštenički uzevši srebrnike rekoše: Ne valja ih metnuti u crkvenu haznu, jer je uzeto za krv.
Mat 27:7 Nego se dogovoriše te kupiše za njih lončarevu njivu za groblje gostima.
Mat 27:8 Od toga se i prozva ona njiva krvna njiva i do danas.
Mat 27:9 Tada se izvrši šta je kazao prorok Jeremija govoreći: I uzeše trideset srebrnika, cenu cenjenoga koga su cenili sinovi Izrailjevi;
Mat 27:10 I dadoše ih za njivu lončarevu, kao što mi kaza Gospod.

... kakav to čovek mora da bude da ima obličje pobožnosti a u srcu mrzi Isusa Hrista???

Osvestite se ljudi...

PROČITAJTE PROROČANSTVA DANILA I OTKRIVENJE

i razumećete i prošlost i sadašnost i budućnost.

Поента је да ако волиш Христа и Бога не мораш да бринеш о гресима својим јер ти је све опроштено.

Поента је да ако волиш Христа и Бога не мораш да бринеш о гресима својим јер ти је све опроштено.

Odgovorite mi onda na pitanje koje sam Vam postavio.

.

Da li je Judino pokajanje njemu omogućilo večni život?

Ako nije, zašto nije?

Back