Da li covek moze da bude dobra osoba i ako ne veruje u boga ?

Може. Моја мама не верује у Бога, а дивна је жена. Не кажем ово зато што је моја већ зато што то стварно јесте. Њу је комунизам упроспастио да не верује као и мене у једном периоду мог живота.
kako misliš upropastio je, a još uvek je dobra osoba?
ako je upropastio, onda nije dobra.

kako misliš upropastio je, a još uvek je dobra osoba?
ako je upropastio, onda nije dobra.

Упропастио у духовном смислу. Њен чулни систем непрепознаје Бога јер јој се од малих ногу усађивало у главу да Бог не постоји, а да је религија чиста глупост и опијум за масе.

Упропастио у духовном смислу. Њен чулни систем непрепознаје Бога јер јој се од малих ногу усађивало у главу да Бог не постоји, а да је религија чиста глупост и опијум за масе.
pa kako ti onda može biti dobra osoba ako misli da je religija opijum za mase?
jel' ti navijaš za majku ili za religiju?

Po meni da bi bio skroz dobra osoba po definiciji ne mozes da budes vernik, dobre osobe ne brane Boga koji salje ljude u pakao i vrsi genocide.

Ako ja nekome kazem da sam napravio troje dece, i dao sam im niz pravila, dok god prate ta pravila dacu im sve sto pozele, ali cim ih prekrse ima da ih odvedem u podrum i palim brenerom godinama, da li bi mene smatrao neko dobrom osobom.

Vernici misle da ce neki ljudi goreti ZAUVEK, samo zbog pogresnog misljenja.

pa kako ti onda može biti dobra osoba ako misli da je religija opijum za mase?
jel' ti navijaš za majku ili za religiju?

Гинула је и мучила се за мене, посветила је сваки делић свога бића мени. И другима је чини добро Ја покушавам да јој помогнем да прихвати Божји пут.

- - - - - - - - - -

Po meni da bi bio skroz dobra osoba po definiciji ne mozes da budes vernik, dobre osobe ne brane Boga koji salje ljude u pakao i vrsi genocide.

Ako ja nekome kazem da sam napravio troje dece, i dao sam im niz pravila, dok god prate ta pravila dacu im sve sto pozele, ali cim ih prekrse ima da ih odvedem u podrum i palim brenerom godinama, da li bi mene smatrao neko dobrom osobom.

Vernici misle da ce neki ljudi goreti ZAUVEK, samo zbog pogresnog misljenja.

Не хли Господа Бога и боље преиспитај себе. Види се да у животу ниси ни отворио корицу ни библије ни светог писма.

Citao sam bibliju i zato i jesam ateista.
Ti si sam napisao da mislis da je pakao veno gorenje, i u bibliji pise tako, da je vecni oganj, to moze da uradi samo najgori psihopata.

Као што постоји затвор за лопове и оне који крше законе тако постоји и зтвор за оне који су се огрешили о Бижје затворе. А ја ти кажем, не хули Господа Бога већ се покај и тражи спасење. Не можеш ти да правиш свињарију, а да за то не одговараш.

Кажеш атеиста си? А сви твоји постови указју на то да хулиш на Бога. Атеиста не верује у Бога, а ти очигледно да верујеш чим Га називаш болесним психопатом. А шта је то него твој страх од Њега. И то је добро. Ко се Бога боји значи да има наде за спасење.

Ja nazivam osobu koju vi nazivate Bogom psihopatom, iako je ta osoba meni ocigledno izmisljena od strane ljudi.U zatvoru te ne spaljuju zivog ako si homoseksualac, ili ako ne prihvatas neku ideju ljudi koji te stavljaju u zatvor, da postoji takav rezim nazvao bi se teroristickim.

Бог је сила једина права сила.И све што се дешава дешава по Његовој вољи. Ниша није случајно. Закони те силе су јасни или ћеш их поштпвати или нећеш.

Sam je onda kriv za moju propast, jer je znao da cu ja da znam da ljudi izmisljaju i lazu, i ocekivao je od mene da poverujem drugim ljudima da se njima Bog javio, iako nisu jedini, nego ih ima na hiljade , svi sa razlicitim pricama.

За своју пропаст крив си сам јер си одбио Њега и Његове законе.

Може. Моја мама не верује у Бога, а дивна је жена. Не кажем ово зато што је моја већ зато што то стварно јесте. Њу је комунизам упроспастио да не верује као и мене у једном периоду мог живота.

:cmok2:

Može. Svaki čovek je dužan da bude dobar, i više nego dobar, jer je nastao kao slika Bozja, i biće odgovoran ako je protraćio dar života i dar vremena, bilo u zločinjenju bilo u lenjosti.
Svaki, verovao ili ne verovao.

postoje pet tipa ljudi
čovek-demon (ekstremno zlo, teško pojmljivo),
čovek životinja (ponaša se sledeći životinjske instikte, bilo da je sličan, vuku, lisici, svinji, psu)
čovek morala (zna šta je dobro, šta je loše, minimum očekivanog, od čoveka, da bi zadržao nešto nalik prvobitnoj slici Boga u sebi)
čovek-andjeo (duhovan čovek, koji već za života ,živi Svetim Duhom, u poslušanju Bozjim zapovestima, i ostvario je već ljubav i sreću u sebi)
čovek-bog (najviši stepen, koji će se u večnosti dostizati, (neki ga započnu još za vreme ovog života), nikad ne prestaje, proces oboženja ill teozisa, večno sozrecavanje u Boga, kretanje iz slave u veću slavu Bozju, sudbina koja je čoveku od početka određena)

Znao sam jednog čiču iz komšiluka, čovek stari partizan i komunista i idealista, doživeo vrlo dug vek, ali po duši bio bolji od većine vernika koje poznajem.Iskreno se nadam da će taj čestiti čovek imati svoje mesto u Raju.Na lebac da ga mažeš, toliko je bio dobar čovek.

Неће осим ако у задњем часу пре смрти није прихатио Господа и затражио опрост.

- - - - - - - - - -

Ne vredi sa tobom, ja ti dam argument, ti nastavis kao papagaj :D

Које ти ат+ргументе дајеш? Ти само понаваљаш Сотонину реторику и ништа више.

Ako Bog zna sve, on onda zna da ja znam da ljudi vole da lazu, i pored toga on se javi nekim ljudima i ocekuje da svi ostali poveruju njima, a ti ljudi su samo deo velikog broja ljudi koji govore suprotne price i izmisljaju hiljade bogova. ( Mojsije sidje sa planine i svi drugi treba na rec da mu poveruju da je upravo pricao sa Bogom i od sad svi moraju da slusaju njega, iako znaju da postoje prevaranti i lazovi ).
Kako je ocekivao da ja u to poverujem ?

Неће осим ако у задњем часу пре смрти није прихатио Господа и затражио опрост.

Spasenje pred smrt, pokajanje pred smrt je jedna od najstrašnijih zabluda.Zamisli, ceo život neko živeo kao stoka, počinio bezbroj zala a onda se "pokaje" pred smrt i ide u Raj.Zar bi Bog koji je sama pravednost dopustio tako nešto?
Nema toga.Nema pokajanja pred smrt.Kako je neko živeo celog života takva će mu biti i večnosti.

Poslednja izmena:
Ako Bog zna sve, on onda zna da ja znam da ljudi vole da lazu, i pored toga on se javi nekim ljudima i ocekuje da svi ostali poveruju njima, a ti ljudi su samo deo velikog broja ljudi koji govore suprotne price i izmisljaju hiljade bogova. ( Mojsije sidje sa planine i svi drugi treba na rec da mu poveruju da je upravo pricao sa Bogom i od sad svi moraju da slusaju njega, iako znaju da postoje prevaranti i lazovi ).
Kako je ocekivao da ja u to poverujem ?

Када се Бог појавио јеврејима ови су се сви толико испредпадали да се нико није усудио да му приђе па су рекли Мојсију дај човече иди ти ми смо сувише грешни. И Мојсије је отишао да разговара са Богом, сви су знали да је Бог дошао на земљу, а опет су се неки клањали знатном телету.

А доказе имаш. Тамо на синајској гори ти имаш доказ о том догађају. Имаш са једне стране олтар златном телету, а са дуге Божји. И имаш доказ спаљене земље као директне последице Божјег доласка на тло.

- - - - - - - - - -

Spasenje pred smrt, pokajanje pred smrt je jedna od najstrašnijih zabluda.Zamisli, ceo život neko živeo kao stoka, počinio bezbroj zala a onda se "pokaje" pred smrt i ide u Raj.Zar bi Bog koji je sama pravednost dopustio tako nešto?
Nema toga.Nema pokajanja pred smrt.Kako je neko živeo celog života takva će mu biti i večnost.

Бог је милостив и прашта. Ако се неко искрено покаје може да добије опрост.

Back