Da li čovek ima dušu

Znaci reci ne mozes nabacati bez smisla lopatom nego moraju imati precizna i jasna znacenja. Ono sto ti pises je otprilike ovako:
"Ako je narandzasto onda to znaci da si spoznala crvenu i plavu u skupu koji cine dve bele boje" Onda deciji kauzalitet na nivou trogodisnjaka "Al crvena je crvena" Pa opet "Sve boje ne mozes spoznati jer je to beskonacno, al ako pogledas u sebe shvatices sve boje":eek: Pa onda "Al bela je bela" Pa opet "Kada spozmas sve boje u nekoj reinkarnaciji, (ako?) bices ko Ja koji jesam spoznao sve boje u mojoj 64 reinkarnaciji i znam o cemu pisem a dok pisem to nije proces, to je staticka greska jer se slova u stvari pojavljuju nevezano za vreme":eek: "Al zuta je zuta"
I tako, to je kao filozofija :rotf:

Rekoh Ja da se ja obraćah 'čovječuljku', kojim ti sebe smatraš. I nije ni čudo što si tako samouvjeren u svoju bistrost. Svaki 'čovječuljak' u sebi ima toga, neki to smatraju vrlinom.

Joj bate, ne mogu vise, danas sam iznimno podal i zao, kako ono kazu, bez duse :lol:
:bye:

Hvala ti brate i za toliko (tol'ko daješ kol'ko možeš, kol'ko imaš)!

Kaže se da si bez duše, da, ali istina je da si potisnuo dušu zarad njenih iskrivljenja, zarad svojih iskrivljenih shvatanja iste. I to služi nečemu; da pokaže biću (u drugim izrazima Sebe, drugim ljudima) kako 'čovjek' može da bude projekcija bilo kakvog mentalnog zagađenja. Ako pregledaš samo zadnje dvije-3 stranice na ovoj temi, vidjet' ćeš da si sveo temu ka sebi, ka svom mentalnom sklopu. Dobro je što si i sam shvatio da te je kao 'takvog', bar na ovoj temi, bilo dosta. ;)

Hvala ti, opet, za toliko!

Joj bate, ne mogu vise, danas sam iznimno podal i zao, kako ono kazu, bez duse :lol:

Hoće to da se dešava i kod gomilanja saznanja,to depresivno dejstvo apsurda na višem naučnom nivou.Jer...:mrgreen:
Život i pored sveg upinjanja da se sve shvati,id svojim tokom znao-ne znao,imao-nemao,voleo-ne voleo,bio dobar ili loš itd...
I onda se postavi samo pitanje-čemu sva ta relativna "saznanja"...Da bi bio bolji?
Intelektualna malikonija...:lol::mrgreen:
(Moja dva hobija-ovo je eventualno treći,posao,druženja...moja su ishodišta...)

Rekoh Ja da se ja obraćah 'čovječuljku', kojim ti sebe smatraš. I nije ni čudo što si tako samouvjeren u svoju bistrost. Svaki 'čovječuljak' u sebi ima toga, neki to smatraju vrlinom.
Ego ti je prso u momentalnu projekciju, tako te volim :lol:
Hvala ti brate i za toliko (tol'ko daješ kol'ko možeš, kol'ko imaš)!

Kaže se da si bez duše, da, ali istina je da si potisnuo dušu zarad njenih iskrivljenja, zarad svojih iskrivljenih shvatanja iste. I to služi nečemu; da pokaže biću (u drugim izrazima Sebe, drugim ljudima) kako 'čovjek' može da bude projekcija bilo kakvog mentalnog zagađenja. Ako pregledaš samo zadnje dvije-3 stranice na ovoj temi, vidjet' ćeš da si sveo temu ka sebi, ka svom mentalnom sklopu. Dobro je što si i sam shvatio da te je kao 'takvog', bar na ovoj temi, bilo dosta. ;)

Hvala ti, opet, za toliko!

Ako pogledas prethodnih 7 strana videces da si svoja baljezganja odveo u hipertrofiju vlastitog znanja, no nazalost to je znanje suplje pa sam morao intervenisati na primeren i bogobojazan nacin koji takve velicine jedino razumeju. Coveculjak je David a ti si filozofski Golijat i pocastvovan sam tvojim prihvatanjem izazova. Dobro, pogan sam, nije fer borba jer sam te odmah ubo prstom u oko. Nemam ja duse i to sto ti mislis da je ovakva ili onakva je tvoja bedna predstava :lol:
Inace, nauci kada baljezgas da svako znanje pociva na strukturi koja je dio sistema svih znanja iliti znanstvene paradigme :lol: Ajde recimo da je tvoje ucenje religiozno ali se i u okviru religizonog sistema ucenja i doktrina odvija interakcija izmedju elementa strukture. Ta interakcija se zove proces, i proces uvek traje, nikada ne moze biti staticka kategorija ni predmet jezicke manipulacije kojom ti svoje neznanje pokusavas progurati u vlastitu kreaciju. Danas mogu jos 45 minuta al ne znam kome pricam, a nisi ni platio?

Hoće to da se dešava i kod gomilanja saznanja,to depresivno dejstvo apsurda na višem naučnom nivou.Jer...:mrgreen:
Život i pored sveg upinjanja da se sve shvati,id svojim tokom znao-ne znao,imao-nemao,voleo-ne voleo,bio dobar ili loš itd...
I onda se postavi samo pitanje-čemu sva ta relativna "saznanja"...Da bi bio bolji?
Intelektualna malikonija...:lol::mrgreen:
(Moja dva hobija-ovo je eventualno treći,posao,druženja...moja su ishodišta...)

Sto se guzis kad te necu?:malav::rotf:

Sto se guzis kad te necu?:malav::rotf:

Moš da ga dutjkaš-nemaš ni ti pojma o pojmu...I ti slažeš reči u gluposti koje sa stvarnošću
blage veze nemaju...Te tvoje ocene diskusija nisu ni za jotu bolje od samih diskusija...:mrgreen:
Koristiš iste reči za pojave i noumene i samo ih drukčije raspoređuješ te ako oni lupaju
-lupaš i ti,a po svoj prilici i jeste tako...
Diviš se Nasqad? S pravom jer iskazuje zavidnu inteligenciju i odvažnost ,obzirom na većinu stavova o ženama kao filozofima,
ali bi i mogao da se ugledaš,a ne da budeš kao onaj starkelja s balkona Mapet šoua...
Uostalom -piši šta ti volja-koga briga...:roll:

Moš da ga dutjkaš-nemaš ni ti pojma o pojmu...I ti slažeš reči u gluposti koje sa stvarnošću
blage veze nemaju...Te tvoje ocene diskusija nisu ni za jotu bolje od samih diskusija...:mrgreen:
Koristiš iste reči za pojave i noumene i samo ih drukčije raspoređuješ te ako oni lupaju
-lupaš i ti,a po svoj prilici i jeste tako...
Diviš se Nasqad? S pravom jer iskazuje zavidnu inteligenciju i odvažnost ,obzirom na većinu stavova o ženama kao filozofima,
ali bi i mogao da se ugledaš,a ne da budeš kao onaj starkelja s balkona Mapet šoua...
Uostalom -piši šta ti volja-koga briga...:roll:

Ja bih se obesio kada bih ziveo vasu stvarnost, ovu o kojoj mudrujete :rotf:

a svako ko dozivljava svoju stvarnost ne zivi je?:roll:

- - - - - - - - - -

mestimicno oblacno.....:lol:

Misli o tome su samo ponovljanje toga-nekovrsna rekapitulacija,a šta su te misli?
Šta motiviše ili šta provocira misao? Nije li misao nalik punoj bešiki koja ima nagon da
se isprazni?
Nije li misao jedinka nagona? Svitac u mraku pustoši?
Igrate li se vi filozofi rojevima svitaca,a svaki svitac drukčiji pa se još i menja u prisustvu
drugog?
Stavljate jedne pored drugih pa vam liče?
Nije li vaša igra besciljna i haotična te ne znate šta će od nje ispasti?
Polako vam gasnu neki svici dok se novi pale? Dokle?:mrgreen::hahaha:

Misli o tome su samo ponovljanje toga-nekovrsna rekapitulacija,a šta su te misli?
Šta motiviše ili šta provocira misao? Nije li misao nalik punoj bešiki koja ima nagon da
se isprazni?
Igrate li se vi filozofi rojevima svitaca,a svaki svitac drukčiji pa se još i menja u prisustvu
drugog?
Koliko svitaca na jednom mestu :D :hahaha:

se isprazni?
drugog?

Prosto ne znam sta da mislim o mislima...i kakvo je moje misljenje o misljenju......:hahaha:

Шта мислиш - под процес је вечан? Да, ради, спознаје себе, то подразумева вечну инкарнацију?
Па чему онда тај процес, како се то окончава, има ли неког циља, ти хоћеш да кажеш да никада нећу спознати целовитост и коначно спознати себе? Ја сам престрављена.

Procs ekspanzije svesti čoveka (Duše) je tako spor da izgleda kao večiti. Da bi smo mi kao jedinka dosegli stadijum svesti iz kojeg možemo početi svesno raditi na okončanju inkarnacionog ciklusa potrebno je stotine hiljada života pa i milion i više. Pretočeno i godine to bude po nekoliko desetina miliona godina.
Da li je teško proveriti da smo mi Duše, da smo besmrtnii, da se inkarnacioni ciklus da završiti još u ovom životu? Ne nije jer to dasetine i stotine hiljada ljudi čine ovih godina. Kada jednom iskuse višu realnost u svesnom stanju više ne trebaju nikakva ubedjivanja i dokazivanja. Znaju iz iskustva...

Ono što servira "JA KOJI JESAM" je nešto što mu se servira sa mentalnog nivoa pri čemu veruje da dobija od samog Božanstvenog toka. Ko poželi da bolje isprati videće da je to samo drugačiji oblik Budističkog mentalizovanja što samo impresionira slušaoca na prvi pogled (mada taj prvi pogled može trajati i po nekoliko desetina života). Hiljade i hiljade ljudi sledi niže tokove sa Astralnog sveta verujući da sledi najviša saznanja od samog Boga. Slično se dogadja i sa drugim ljudima koji slede učenja sa Kauzalnog i Mentalnog sveta. Koncepcija svih tih učenja je takva da pojedincu da utisak da dobija najviša saznanja i da su dosegli samo Carstvo Nebesko.
Zašto je tako?
Jednostavno zato što su niži svetovi samo trenažni poligon a na pojedincu je da sam savladava sve prepreke a najuspešnije su prepreke one koje navodno obećavaju vrh dostignuća...
Onaj ko želi Istinuiznad svega drugog taj ce je naći!.
Život ima za cilj da svakoj pojedinačnoj osobi obezbedi sledeći korak duhovne nadogradnje a onda je na pojedincu da ga prepozna i prihvati i naravno istrajno i pouzdano sledi ako oseti da je to ono što zadovoljava njene unutarnje potrebe.
Na putu duhovnog razvitka niko nikome ne može dati dokaze i niko nikoga ne može ubediti.

Da li je neko ovde na Forumu ubedio bilo koga?
Siguran sam da nije, osim ako ta druga osoba već nije bila ubedjena. Jedino što se dogadja to je da teče neprekidni tok medjusobnih uvreda pri čemu zaboravljamo da svako od nas jeste u svom specifičnom stanju svesti iz kojega samo ta osoba vidi život onako kako ga vidi.

Poslednja izmena:

Back