Da li ce studenti ostati bez protesta?

Kazu vreme leci sve... ovo se moze preneti i u pricu da vreme razvodni sve.

Studentski protesti laguju vec neko vreme, nista sustinski ne doprinose a na protestima koje oni organizuju vidimo sve vise upliv ljudi sa strane sa politickom pozadinom koji krecu i sa nekim radikalnijim merama kao sto su proboji sa policijom, gadjanje jajima itd itd... od kojih se studenti i distanciraju.

Da li ce studenti izgubiti iz ruku proteste i konce koje drze i postati samo podloga na kojoj ce drugi sad pokrenuti drugi talas demonstracija?
Oni se ogradjuju od njih političara i političkih stranaka. Opet se dobija nejedinstvena opozicija.

Studentski protesti laguju vec neko vreme, nista sustinski ne doprinose a na protestima koje oni organizuju vidimo sve vise upliv ljudi sa strane sa politickom pozadinom koji krecu i sa nekim radikalnijim merama kao sto su proboji sa policijom, gadjanje jajima itd itd... od kojih se studenti i distanciraju.

Da li ce studenti izgubiti iz ruku proteste i konce koje drze i postati samo podloga na kojoj ce drugi sad pokrenuti drugi talas demonstracija?
To je i bio plan propale opozicije. :kafa:

Na žalost da. Sa skupom u Beogradu, mirnim protestom, i razlazom pre vremena, sve je završeno.

Ne bih rekao da će nužno izgubiti proteste, ovo što si naveo je suštinski neki prirodni tok stari po meni.
Ljudi će se svakako osipati, a neki će prelaziti u radikalnije tabore, neki će dizati ruke od cele priče i tako to.
Što se onog protesta 15og tiče po meni se tu generalno okupila nezadovoljna masa, neku su se nadali da će da dođe do sukoba sa policijom/smene vlasti, međutim kada se to nije desilo kontam da su neki prezupčili u glavi da sa mirnih protesta pređu na nemirne.

Ništa nije završeno.
voli Srbin da se čegevariše. Posle kuka kada naograiše.Džabe je Bog Srbinu u poverenju rek'o, sedmog dana geneze, kad kod Srbina zasedoše da odmore od stvaranja sveta: „Vidi, opravismo ga ovako kako ga opravismo, nemoj ga prepravljaš, ljubim te ko Boga. Drag si mi Srbine, ali sidi di si, za ulice nisi...“.Izlazili smo i 27.marta i bolje grob i bolje rat, i dobismo oboje, a sve ustvari bilo da ga Hitler manje trpa u Englesku bulju i da što više pretovari nama. I Trst je naš, pa na ulicu, a posle mi bratu od strica u trbuh Janezi poslali metak zahvalnosti, dok je na stražarskom mestu jeo suvi jebeni dnevni obrok. I Tita na ulicama dočekivali svaki put kad se ovaj od nekog ljudoždera nepojeden vrati i novu autonomnu pokrajinu u Srbiji napravi.

voli Srbin da se čegevariše. Posle kuka kada naograiše.Džabe je Bog Srbinu u poverenju rek'o, sedmog dana geneze, kad kod Srbina zasedoše da odmore od stvaranja sveta: „Vidi, opravismo ga ovako kako ga opravismo, nemoj ga prepravljaš, ljubim te ko Boga. Drag si mi Srbine, ali sidi di si, za ulice nisi...“.Izlazili smo i 27.marta i bolje grob i bolje rat, i dobismo oboje, a sve ustvari bilo da ga Hitler manje trpa u Englesku bulju i da što više pretovari nama. I Trst je naš, pa na ulicu, a posle mi bratu od strica u trbuh Janezi poslali metak zahvalnosti, dok je na stražarskom mestu jeo suvi jebeni dnevni obrok. I Tita na ulicama dočekivali svaki put kad se ovaj od nekog ljudoždera nepojeden vrati i novu autonomnu pokrajinu u Srbiji napravi.
Ja sve izbjegavam reći da su zaostali, a ti jasno i glasno reče i još podvuče! Ne svi, ima divnih obrazovanih, poštenih i dobrih ljudi, ali većina... U većini je problem. A većina pobjeđuje na izborima!
Čitam ova naša opozicija u BiH je glupa, da gluplja ne može biti. Sastanak trojke HDZ-a i opozicije RS-a. Sam naslov zvuči kao podvala. Do juče su sa Miletom jaganjce glodali i sve zalijevali vinom, a danas eto došlo im da vole opoziciju i to sve opozicione stranke i imaju zajedničku riječ s njima.
Opet Miletovo maslo i proći će, kao i do sada xx puta.
Tema: Obrisi nove državne koalicije! Datum sastanka: 1.april!
Šta ti Hero misliš o ovome?

Može svuda. Samo treba izbaciti taj kompleks inferiornosti da se nešto "ne može" jer nam nije u "prirodi".

Bele rukavice niko i ne pominje, mora dobro da se zapne i isprlja ali ne "decenijama" vladavine revolucionara jer to se pretvara jako brzo u diktaturu proleterijata..pa jovo nanovo.
Izbori, pobeda, lustracija,institucije...sve u roku od odmah...meseci max. I to je to.
Nije mudrost nikakva, itekako je sprovodivo. Samo trebaju pravi ljudi, a ne ovi što obećavaju "carstvo nebesko" i zamlate raznih sorti...
Sta nije mudrost, to ti nikad nisi rukovodio grupom vise od 100 ljudi pa tako pricas, ne mozes njih 20 u jednom selu da privolis da izaberu predstavnika mz , tj sela da bi dobili besplatan put...to ne mozes, a kamoli da ih uredis, da budu pristojnog ponasanja...njih 400 500...mozes , ali to je talenat...to je harizma, talenat, znanje, mnogo vestina pored onih glavnih menadzerskih , to je ono sto se u americi ili na zapadu placa po 300 000 i 500 000 godisnje...i vise..ne obicna zvrn zvrn kolegijalno izabrana figura....nece da biva...

Jedan na milion moze da drzi Srbe uredno , ako nije korupcija, a ako jeste, onda moze njih 20 do 30 na milion...znaci mnogo je lakse drzati Srbe uredno preko korupcije i toplo hladno metodom...a ne onako kako treba uz milion fora , psiholoskih fora i raznih naskocica i poskocica...
Njih 50 000 moze da drzi Srbe uredno uz kompenzacione metode i ucene, to su navikli jos kao mali i na to pristaju i to razumeju i onda prihvataju...a kompenzacije su tupave skorz ali pale...evo dacu ti slobodan dan , ako mi sutra odradis duplu smenu i prekosutra isto , dobijas u toku sledece nedelje slobodan dan..
Tako nekakva tupava ponuda prolazi hladno...
A zasto , zato sto ce imati slobodan dan kad ce da se pojavi u kolektivu i da zaebava ostale jer ima prestizno , jer je faca, a to sto je odradio 2 dana da bi dobio taj jedan slobodan, to nikom nece da padne na pamet...
Ako se ne pali na prestiz pali se na pare, onda ga tu sacekujes, za pare bi se ebao ....nema greske, kao joj mozda nije za prestiz nije za pare...i na zene se ne pali e onda nije Srbin...ako ga na ta tri ne smotas da radi dzabe, onda je svajcarac...ili nisi dobro srocio ponudu , svaka rec mora da bude u pravom sekundu izrecena..

Poslednja izmena:
Ja sve izbjegavam reći da su zaostali, a ti jasno i glasno reče i još podvuče! Ne svi, ima divnih obrazovanih, poštenih i dobrih ljudi, ali većina... U većini je problem. A većina pobjeđuje na izborima!
Čitam ova naša opozicija u BiH je glupa, da gluplja ne može biti. Sastanak trojke HDZ-a i opozicije RS-a. Sam naslov zvuči kao podvala. Do juče su sa Miletom jaganjce glodali i sve zalijevali vinom, a danas eto došlo im da vole opoziciju i to sve opozicione stranke i imaju zajedničku riječ s njima.
Opet Miletovo maslo i proći će, kao i do sada xx puta.
Tema: Obrisi nove državne koalicije! Datum sastanka: 1.april!
Šta ti Hero misliš o ovome?

Đes ba. Mislim isto već 10-15 godina. Svaka govnjiva motka iza koje sam stao na kraju meni u dupe uđe a ne njima po leđima.
btw, našao sam na koga misliš. Taj lik ide na ljis ja tamo slabo zalazim.

Institucije trenutno ne postoje, za njihovu izgradnju će biti potrebne godine i pitanje je u kom smeru će to da ode. Mnogo je ljudi koji ne žele da izgube privilegije koje im je ovaj antisistem pružio i oni će da se bore svim sredstvima protiv izgradnje novog.
Nemas ti toliko vremena, nece Srbi da cekaju toliko postavice svoje varijante ako nije u roku od 15 dana i eventualno 3 nedelje i onda si ga ugasio , ima da isterujes umesto da uterujes..
Nista ne ide racionalno i polako kod Srba, nego svena lozenje ili na brzinu...
Moze se, ne mozeidealno ali moze se brzo postaviti institucije, isto kao sto moze dobar menadzer da promeni sve u firmi za 2 nedelje i samo polira i zavrsava trece nedelje, ali to se mora imati u glavi , mora da zna sta radi , da oseca problem, da oseca gde treba da zategne gde da pritegne, i mora da ima i pomoci negde i za nesto da se uhvati , ne mora, ali je korisno imati...jatake koji nisu poznati nego ih on nadje, nanjusi ih..

Srbi sve znaju najbolje to je najveci problem, jer onda poastve takvog tipa da uredjuje sistem koji se duva, koji je najjaci u kafani , koji je nasilnik ili koji ih ispreskace...
Jer da se ne lazemo ako neko dobro odradi transformaciju , onda svi Srbi smatraju da ce zasesti i postati diktator...tj posle ima respekt i ne moze ga niko maknuti , ne znaci da je los, nego je dobar, ali zasto bas on , zasto ne ja, zasto ne Pera, Pera bi posle namestio meni duple smene i nocne smene petkom pa da se zezamo posle nedeljemo slobdni...

Djavolje je to i uvek zeljno da nezasluzeno nesto izmuze i izvuce..

Studenti su odsvirali svoje. Bolja je i ovakva nakazna i nesposobna opozicija nego anarhija koju nude studenti. Bolje parlamentarna demokratija kakva god bila nego boljševički plenumi i sovjeti. Kriza se mora rešiti jedino izborima.

Све се слажем,
само не мора да се заврши анархијом.
Има један још стравичнији исход ...

Скоро је неко објаснио да су послератне чистке радили Скојевци.

Даш му пиштољче и мету
и некоме паде глава са рамена,
(која је по њиховом мишљењу неког пленума била вишак).

Радикализовани млади могу бити ноћна мора у сред дана !

1742747094472.png

jbg...
kao što se na fakultetu uči gradivo
uči se i tokom celog života

već su naučili da ni na fakultetu nisu svi povlašćeni

a za spoljni svet su već imali par vežbi
sad kad ih opozicija otrese ko seljo slinu - završiće fakultet i u tri lepe iz ove zemlje materijalističkih bolesnika kojima sujeta na prvom mestu.

Upravo to je i bila ideja od samog početka.

Back