Da li ce Kostunica i Tadic izdati Kosovo?

Da li ce Kostunica i Tadic izdati Kosovo i Metohiju?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
nesha taxista:
To bi bilo tačno da su sve te državice protivnici Evrope, ali nisu, kao što nije bila ni vlada Ante Markovića. Upravo obrnuto, sad moraju da razmišljaju o 6 država umesto o jednoj. Zato je EU i želela da opstane SFRJ, a Miloševićeve obmane nemoj da prodaješ.
То нису никакве "Miloševićeve obmane". У ствари јесу, и његове обмане, али на други начин.

Али је је, напросто - истина, да је НЕКИМ интересима одговарало управо то - што више малих, а слабих.

Неким другим интересима, тачно, одговарало је ово друго. Али, то друго, напросто - није превладало. Победио је, у борби интреса, на жалост, овај, по нас све скупа гори.

Тако је то у историји, ништа ново.

Ja samo znam, da Janezi nisu želeli iz SFRJ da ih niko nije mogao naterati. Ono što sam čuo pre 15 dana da je stari Kiro Gligorov rekao da su nudili da ex Yuga uđe u EZ

I onda dođe Vatikan
d010.gif

filatelista:
Ono što sam čuo pre 15 dana da je stari Kiro Gligorov rekao da su nudili da ex Yuga uđe u EZ
Ја сам то чула одавно. И по свему судећи, тако је и било.
Али, превладали су они други, зли интереси. Који су се савршено поклопили с неким интересима овдашњих локалних вођа, и...

I onda dođe Vatikan
d010.gif
Ти се зезаш. Али, јесте, свој удео у тим интересима стварно је имао и тај фамозни Ватикан.

filatelista:
Pa Norma, svako malo, pa spominje neko Vatikan. Nema šećera, Vatikan, optužnice pisane u Vatikanu, Kosovo nam uzima Vatikan, vara me žena, zbog Vatikana...
Vatikan postoji zbog Srbije
Znam da je gurao svoje prste u raspad Juge, ali nisam mogao odoleti da ne stavim onaj plamenčić
g025.gif
Ја сам рекла да је и општа злоупотреба термина довела до губљења оног правог ефекта. А то је и био циљ.

Ти који трпају "ватикан" у све, управо - такође раде за њега (онолико колико он реално ради против нас, а сложили смо се да има и стварног утицаја).

deki12345:
Kosovo su izdali SPS i SRS.To su uradili 1999.godine kada su ratovali protiv celog sveta i jos proglasili pobedu.Pa to samo mogu oni da urade.Zato radikali i nece vlast.Oni hoce da se drugi bakcu i da po drugima puknu paljbu ako dodje do nezavisnosti.Zna se ko je kriv i ko je sve sjebao.Tadic i Kostunica nisu bili na vlasti tada kada se sve zakuvalo.Ako dodje do nezavisnosti jedini krivci ce biti glupo komunjarsko govedo Slobodan Milosevic,cijoj je porodici prvi saucesce uputio najveci ustasa Ante Gotovina(mozda je to slucajno uradio...kako da ne i Naser Osic inace Soobin bivsi telohranitelj),i Seselj(jeste da nema ni roda ni poroda u Srbiji.U Srbiji nema nikog ko se tako preziva,ali zato u Imotskom,Duvnu,Livnu i ostalim mestima u Hercegovini ima Seselja koliko volis.Naravno ustaskim mestima).Najbolji su mi bili radikali kada su zamisli zapretili Slobi da ce izaci iz Vlade ako se potpise Kumanovski sporazum...Izasla oni,ali kada su videli da Slobu boli uvo,i kada su videli da ce cela drzavna kasa pripasti samo SPS-u,odmah se vratili.

P.S. Moj drugar je sa 19 godina poginuo kod Prizrena,jer su ga glupavi SPS-ovci i radikali tamo poslali.Cudo nisu poslali ona tri Seseljeva debila ili Marka Milosevica. :evil:
Tacno tako olos koja bi da prodaje tudju krv se opet pomamila i pocela je da laje na sav glas i preikriva svoje istorijske poraze i odgovornost za slom zemlje pokusava da prebaci na druge .

Norma Kampl:
То нису никакве "Miloševićeve obmane". У ствари јесу, и његове обмане, али на други начин.

Али је је, напросто - истина, да је НЕКИМ интересима одговарало управо то - што више малих, а слабих.

Неким другим интересима, тачно, одговарало је ово друго. Али, то друго, напросто - није превладало. Победио је, у борби интреса, на жалост, овај, по нас све скупа гори.

Тако је то у историји, ништа ново.
Mi nismo bili Varšavski pakt, tako da naše rasturanje nikom posebno nije odgovaralo, naprotiv. E sad, što mi volimo da se povodimo za pričama o svetskim zaverama, to je naš problem. Inače ovde postoji masovna sklonost da se za sve nedaće okrivi neko drugi. Nije to samo u politici, kad ste zadnji put čuli reportera da smo izgubili utakmicu jer smo loše igrali? Obično je kriv sudija...
Znači SFRJ smo uništili sami. Nisu svi to hteli, ali tako je. Hrvatska i Slovenija su htele nezavisnost, Milošević je hteo Jugoslaviju samo ako on tu može biti glavni, što je naravno bilo suprotno ustavnom principu ravnopravnosti. Ostali su snašli ovako ili onako. Znam da se mnogima neće svideti i navođenje činjenice da su se pre bosanskog rata Milošević i Tuđman dogovorili oko podele Bosne. To naravno ne amnestira Izetbegovića (koji je svojevremeno i osuđen zbog verskog fanatizma), ali on ne može biti stavljen u istu ravan s prethodnom dvojicom. U toku rata je Tuđman shvatio kad treba da prikoči, ukapirao je to izgleda i Milošević, ali se Karadžić oteo kontroli. Tako smo ostali zapamćeni kao najveći krivci, a pristalice crno-bele slike, kakvih je inače dosta u svetu, drže da smo i jedini.

deki12345:
Tacno tako olos koja bi da prodaje tudju krv se opet pomamila i pocela je da laje na sav glas i preikriva svoje istorijske poraze i odgovornost za slom zemlje pokusava da prebaci na druge .

Stoka i bagra ona najgora.Ja ne znam sta je sa ovim narodom.Kako mogu da se upecaju na radikalske gluposti?
U svim zemljama tranzicije stare režimske partije su se u ovom ili onom momentu vraćale na vlast, doduše u malo reformisanom obliku. Zašto je to tako? Porast nezaposlenosti, kao i veliki broj ljudi koji nije nezaposlen, ali sad radi više za manje para. Izgleda ni radikali nisu potpuno svesni da je na njihove birače više uticala poruka one nezaposlene devojke ili slabo plaćenog rudara, nego ratovi za delove Hrvatske, Bosne ili Kosovo. Štaviše, usudio bih se da tvrdim da kad bi ljudi bili sigurni da radikali neće ni sa kim zaratiti, i da tu neće biti sankcija i hiperinflacije, oni bi prošli još bolje. Prilično sam ubeđen da im je Šešeljev testament zapravo odmogao. Samo, tad ne bi bili radikali.

nesha taxista:
naše rasturanje nikom posebno nije odgovaralo, naprotiv..
Шта друго да кажем на ово него - исувише си наиван? Увек има некога коме је то итекако одговарало. Интереси су различити. Али је овај, једноставно, победио.

(А, иначе, наравно, СМ и Туђман су се договорили. Али, не само око БиХ, већ и Хрватске).

Imali smo prilike da vidimo, kako su se naoruzavali kosovski albanci.
Kad se odvojila Makedonija (Sloba im poklonio drzavu)oruzje JNA je zavrsilo na Kosovu. Sloba je hteo da ima "ravnopravne" protivnike a i neku kintu da zaradi za crne dane. Pa,po ko zna koji put pitam OD KOJIH PARA ZIVE I IZIVLJAVAJU SE U RUSIJI MARKO I SRPSKA ELENA CHAUSHESKU???
Nazalost Kosovo je odavno prodato i na to je trebalo misliti mnogo ranije

misoni:
Не лупетај,кад ништа не знаш!:D:D:D

E blago tebo kad sve znas
Namnozili se primitivci u Srbiji a i na Kosovu, pa zahvaljujuci toj vecini, stigli smo dovde.
Naravno da su najvecu podrshku lideri dobili upravo u toj primitivnoj grupi kojom je bilo lako manipulisati. To svakako vazi za nas,za Hrvate, Bosance i za Albance sa Kosova. Nisu njih podrzali civilizovani i obrazovani ljudi.Slobu nikada Beograd nije prihvatio.To shto danas ta vecina osvaja Beograd samo potvrdjuje ovo shto sam rekla.
Umesto da priznate da je loshe vodjena politika dovela do gubitka Kosova, da promenite nacin razmishljanja, da se Srbima koji tamo ostaju olakshate malo POMIRLJIVIJIM TONOM vi svaljujete krivicu na demokratske snage u Srbiji a zaboravljte glavnu ulogu NACIONALSOCIJALISTA koje vi najzeshce podrzavate

alergicna:
da je loshe vodjena politika dovela do gubitka Kosova,
То је тачно.

Али, је такође тачно, да би, можда, и ти, управо ради лакшег прихватања неких твојих ставова, могла, напросто, да овде наступиш тим
POMIRLJIVIJIM TONOM

vi svaljujete krivicu na demokratske snage u Srbiji a zaboravljte glavnu ulogu NACIONALSOCIJALISTA koje vi najzeshce podrzavate
Дакле, генерално, јеси у праву. Сем, у овако жестоким епитетима. Који заправо не значе ништа, и само - умањују снагу реченог.

Norma Kampl:
Шта друго да кажем на ово него - исувише си наиван? Увек има некога коме је то итекако одговарало. Интереси су различити. Али је овај, једноставно, победио.

(А, иначе, наравно, СМ и Туђман су се договорили. Али, не само око БиХ, већ и Хрватске).
Da li je naivan onaj što vidii razmišlja logikom ili onaj koji slepo veruje u ničim dokazane teorije?

nesha taxista:
Da li je naivan onaj što vidii razmišlja logikom ili onaj koji slepo veruje u ničim dokazane teorije?
Па... Управо ја нисам од оних који слепо верују у било шта. Ја, као скептик пар екселанс, сам последња у томе.

Ја само указујем на неке ствари. Које, су, уосталом, толико ноторне, да су већ и опште место. Поготово - јер важе - генерално, не само за овај период, и за нас.

А размишљање и логика некад могу бити погрешни, често и баш због те наивности.

Norma Kampl:
Па... Управо ја нисам од оних који слепо верују у било шта. Ја, као скептик пар екселанс, сам последња у томе.

Ја само указујем на неке ствари. Које, су, уосталом, толико ноторне, да су већ и опште место. Поготово - јер важе - генерално, не само за овај период, и за нас.

А размишљање и логика некад могу бити погрешни, често и баш због те наивности.
Ti bi verovatno mogla i roman napisati, a ništa konkretno ne reći.

alergicna:
DRAGA NORMA
To je naprosto moj temperament i ja ne mogu drugacije da reagujem.Zahvaljujuci toj "pameti mnogo smo propatili i josh cemo izgleda.
Iskreno zavidim svakome ko moze da se kontrolishe i da mirno posmatra ludake oko sebe
Ja bash ne mogu.
С ким си такав си. Трећина Србије су радикали (баш ми непријатно :lol: ). Међутим, није ни мени тако лепо, кад морам да гледам ДС - најгори олош који је постојао у Србији икада. Дакле, сваком нешто смета :wink:

Lacibg:
С ким си такав си. Трећина Србије су радикали (баш ми непријатно :lol: ). Међутим, није ни мени тако лепо, кад морам да гледам ДС - најгори олош који је постојао у Србији икада. Дакле, сваком нешто смета :wink:

PA TO I JA KAZEM
Ta vecina je doshla glave mnogim drevnim civilizacijama a nece ovoj maloj Srbiji gde je TRECINA primitivizam i prostakluk

Back