Da li će Beograd na vodi biti centar Beograda?

• Začetnik teme Začetnik teme PA8
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
20241019_080105.jpg

Kakvo je vaše mišljenje?
quazi centar za quasi elitu
nisam jos bio da vidim pa komentarisem samo ono sto sam cuo
a nesto me i ne pomera da idem da vidim, ne palim se na nedostatak sadrzaja
a zapravo i ne znam gde je (da bi eventualno i mogao da odem), osim sto vidim neku uzasnu gomilu ruznoce sa autoputa kad idem preko mosta koja mi ne deluje nimalo privlacno

Mislim da nema nameru Bg na vodi da bude novi centar. Nego taj deo grada samo hoce da se razvija i da imamo novi i stari deo grada.
Sled dogadjaja - Beograd, kad je poceo da se zida Novi Beograd, je postao Stari Beograd, A Novi Beograd posle Beograda nad izmetom, postaje Stari Novi Beograd a Beograd kao na vodi (nisu rekli kakvoj vodi) postaje Novi Beograd na Vodi a bice Beograd u potonucu. Za 2 decenije to ce biti najnoviji stari beograd na vodi ili sta ce se tu ispileti iz te vode, a nici ce (mozda) metro i sa njime Novi beograd pod zemljom. I tu ce vladati samo podzemlje!

Iskreno,nije lose to sto su napravili neki ljepsi i moderniji dio Bg,umjesto onih stracara...svi gradovi se sire i modernizuju.
Ali mogle su one zgrade biti estetski ljepse i uskladjenije,nekako su obicne i lice na jeftine stambene kvartove iz socijalizma.
То и ја мислим. Хајде, заменити старо са новим, то је природан пут ширења градског подручја. Али, ако је то ново "гомила квадара" само мало другачије обојених... то баш и не додаје квалитет граду.

А и није баш тако пријатно боравити на 15. или 20. спрату, ни кад јачи ветар дува, а постоје и веће непријатности.

Back